Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πιέσεις στον Κ.Κούτουκα να αναλάβει τα ηνία της "ορφανής" παράταξης

Έντονες πιέσεις, δέχεται, όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες ώρες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κωστής Κούτουκας, να ηγηθεί της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», μετά τη δήλωση του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή ότι αποχωρεί και δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαίου. Τα περισσότερα από τα στελέχη της σημερινής διοίκησης τηλεφωνούν από το πρωί στον κ.Κούτουκα, ζητώντας του να αναλάβει τα ηνία της παράταξης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, στον οποίο απευθύνθηκε ο «Φάρος του Θερμαϊκού», αρνήθηκε να μπει στην ουσία του θέματος, λέγοντας ότι είναι σοβαρά προβληματισμένος με τις εξελίξεις και ότι δεν έλαβε ακόμη τις αποφάσεις του, τις οποίες θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδος.
Τα στελέχη της παράταξης, που πλέον μένει ακέφαλη μετά την αποχώρηση Αλεξανδρή, θεωρούν ότι η περίπτωση Κούτουκα, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση προκειμένου ο «Θερμαϊκός για όλους» να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Όπως μας έλεγαν δύο τουλάχιστον από τους σημερινούς αντιδημάρχους, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι σοβαρός, μετρημένος, οργανωτικός χαρακτήρας, έχει τη δυνατότητα της σύνθεσης των απόψεων, διαθέτει το χάρισμα της διοίκησης, ενώ επιπλέον έχει αποκτήσει σημαντική πείρα από την παλαιότερη θήτευσή του ως δήμαρχος Νέας Μηχανιώνας αλλά και με το σημερινό του αξίωμα.

Από την άλλη, οι πρώην συνεργάτες του δημάρχου Αλεξανδρή θεωρούν ότι αν καταφέρουν να μεταπείσουν τον κ. Κούτουκα, ώστε να αναλάβει τα ηνία της παράταξης, τότε κλείνουν την πόρτα στην επιδίωξη του αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργου Τσαμασλή να μεταπηδήσει από την Περιφέρεια στο δήμο Θερμαϊκού και στην ηγεσία της παράταξης που διοικεί το δήμο.  «Αν παραδίδαμε την ηγεσία της ομάδος μας «Θερμαϊκός για όλους» στον κ. Τσαμασλή, αυτό θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην εκλογική μας συντριβή», μας εκμυστηρεύθηκε νωρίς το απόγευμα ένας από τους παλαιότερους συνεργάτες του αποχωρούντος δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.