Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αλεξανδρής: "Δεν ήταν αυτοσκοπός ο δημαρχιακός θώκος"

Με ένα ιδιαίτερα φορτισμένο μήνυμά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ανακοίνωσε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης την οριστική του απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Όπως σημειώνει, «όλα τα πράγματα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους έχοντας αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι με την απόφασή μου αυτή ανοίγεται ο δρόμος και σε άλλες νέες δυνάμεις του τόπου που διαθέτουν ιδέες και θέλουν να προσφέρουν». Ενώ παρατηρεί ότι «ποτέ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός ο δημαρχιακός θώκος. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να γίνω επαγγελματίας δήμαρχος».

Το πλήρες μήνυμα του κ. Αλεξανδρή έχει ως εξής:
«Αγαπητοί συνδημότες και συντοπίτες,
Ως γνωστόν το Μάιο επίκεινται οι δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας πενταετίας.
Μέχρι σήμερα, στα επτά και πλέον χρόνια που διοικούμε το Δήμο επιτελέστηκε ομολογουμένως ένα αξιόλογο έργο. Το έργο αυτό θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο εάν δεν χτυπούσε τη χώρα μας η οικονομική κρίση, η οποία είχε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες πλήττοντας καίρια όλη την ελληνική κοινωνία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα. Η εφαρμογή του Καλλικράτη, ενός εγχειρήματος που σχεδιάστηκε πρόχειρα και απλά και μόνο φόρτωσε τους Δήμους με πολλές επιπλέον αρμοδιότητες και προβλήματα, αλλά και η εφαρμογή του μνημονιακού πλαισίου, το οποίο στραγγαλίζει την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν μέχρι σήμερα ως αποτέλεσμα τον δραματικό περιορισμό των δυνατοτήτων των δήμων για την υλοποίηση έργων και την άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής.
Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή, και είναι χρέος όλων να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.
Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να μη θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Είναι μια απόφαση που την πήρα ομολογουμένως με δυσκολία. Θεωρώ όμως ότι όλα τα πράγματα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους έχοντας αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι με την απόφασή μου αυτή ανοίγεται ο δρόμος και σε άλλες νέες δυνάμεις του τόπου που διαθέτουν ιδέες και θέλουν να προσφέρουν, πιστεύω ακόμη ότι τα 8 χρόνια είναι υπέρ αρκετά.  Εξάλλου ποτέ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός ο δημαρχιακός θώκος. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να γίνω επαγγελματίας δήμαρχος. Λειτούργησα πάντα αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου αντιτασσόμενος σε κάθε είδους άλλα συμφέροντα. Για το λόγο αυτό έγινα πολλές φορές στόχος κριτικής, συχνά κακόπιστης και κακόβουλης. Θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό για κάποιον αιρετό που υπηρετεί τον τόπο προτάσσοντας το κοινό έναντι οποιονδήποτε άλλων συμφερόντων. Από την άλλη ήμουν πάντα ανοικτός στην καλόπιστη κριτική και ευχαριστώ αυτούς που την έκαναν καλοπροαίρετα.
Επειδή λοιπόν οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις και πεποιθήσεις, ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατό από τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Στα πλαίσια αυτά δηλώνω πρόθυμος να προσφέρω για το καλό του τόπου μας και μετά την αποχώρησή μου από τη διοίκηση του Δήμου. Οφείλουμε όλοι στο μέτρο του δυνατού, ο καθένας από την πλευρά του, να βοηθήσουμε τη νέα δημοτική αρχή όποια και αν είναι αυτή. Για το καλό του Δήμου μας.
Κλείνοντας θέλω αρχικά να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά που κάναμε ως διοίκηση. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που αποφάσισαν να μου εμπιστευτούν δύο συνεχόμενες φορές τη διοίκηση του Δήμου. Η απόφασή τους αυτή ήταν τιμή για μένα και πιστεύω να δικαίωσα την επιλογή τους.
Εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχε αυτά τα χρόνια και να τους ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη, ιδιαίτερα από τα παιδιά μου, που τόσο πολύ τους έλειψα για το καλό του Δήμου.       
Γιάννης Αλεξανδρής

    Δήμαρχος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.