Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων για τις δημοτικές εκλογές

Σημαντικά στοιχεία και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Metron Alalysis που διενεργήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Την έρευνα ζήτησε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και τα αποτελέσματά της δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία.

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

«Έτος Ελ Γκρέκο» το 2014 σε Ελλάδα και Ισπανία

Ως «έτος Ελ Γκρέκο», ανακηρύχθηκε το 2014, για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, εκ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών, που πέθανε πριν από ακριβώς 400 χρόνια. Ήδη στην Ισπανία άρχισαν μια σειρά δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία της ιστοσελίδας elgreco2014.com με τίτλο «Ο Ελληνας του Τολέδο», που είναι ήδη στον αέρα με πλήθος στοιχείων, εκδηλώσεων και βιογραφικών αναφορών.

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Περαίας

Διευρύνεται πιλοτικά κατά το χρονικό διάστημα 8 Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου 2014, το ωράριο λειτουργίας του παραρτήματος Περαίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού. Με βάση το βελτιωμένο ωράριο, η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί ως εξής:

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

Τη χιλιοειπωμένη ευχή για «Καλή Χρονιά», θέλουμε να επαναλάβουμε κι εμείς  για το καινούριο έτος. Άν και εκ των προτέρων ξέρουμε ότι και αυτή η χρονιά, όπως και οι προηγούμενες, από την ώρα που η χώρα μπήκε στον αστερισμό της κρίσης, δεν θα είναι καθόλου καλή, όπως δείχνει τουλάχιστον ο δείκτης απαισιοδοξίας που έχει καταλάβει τους περισσότερους Έλληνες. Όμως, είπαμε: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Η άφιξη του Άϊ-Βασίλη στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας

Χάρηκαν με την ψυχή τους οι μικροί μπόμπιρες της Νέας Μηχανιώνας, υποδεχόμενοι με ενθουσιασμό τον καλό τους φίλο Άγιο Βασίλη, που κατέφθασε το απόγευμα στο λιμάνι της πόλης τους πάνω σε καίκι. Κι αυτός, όχι μόνο χτυπούσε την κουδούνα που είχε στο χέρι και σκορπούσε χαιρετούρες και φιλιά, αλλά στο τέλος μοίρασε και δωράκια που έγιναν ανάρπαστα.

Τι ζήτησαν φέτος τα παιδιά από την Άγιο Βασίλη

Κατακλύστηκαν και φέτος τα γραμματοκιβώτια των Ταχυδρομείων όλης της χώρας από πολλές χιλιάδες γράμματα παιδιών, που τα έστειλαν παιδιά στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας όχι μόνο δώρα και παιχνίδια, αλλά, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, και διάφορα πράγματα για τους γονείς τους, κυρίως δουλειά, καθώς πολλές χιλιάδες γονείς βρίσκονται εδώ και καιρό στην ανεργία, αδυνατώντας να προσφέρουν το παραμικρό στα παιδιά τους.

Μίκης Θεοδωράκης: "Μην με εμπλέκετε στα παιχνίδια σας"

Να μην τον εμπλέκουν "στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους", ζητάει ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο περιβάλλον του για το γεγονός, όπως επισήμανε το protothema.gr, ωστόσο λόγω της περιπέτειας της υγείας του δεν είχε εκφραστεί δημόσια.

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άϊ Βασίλης καταφθάνει από τη θάλασσα στη Ν.Μηχανιώνα

Για μία ακόμη χρονιά ο Άϊ - Βασίλης θα καταφθάσει στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας πάνω σε καϊκι, στις 15:00 το απόγευμα της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σκορπίζοντας απλόχερα χαμόγελα, μοιράζοντας δωράκια στα παιδάκια που θα έχουν συγκεντρωθεί εκεί  και απευθύνοντας σε μικρούς και μεγάλους ευχές για «Καλή Χρονιά».

H Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 2014 με μεγάλο πάρτι στο λιμάνι

Mε ένα μεγάλο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 22.00 στην Αποθήκη Γ', στο λιμάνι, υποδέχεται η Θεσσαλονίκη το 2014 από τη θάλασσα, με πολλή μουσική και πυροτεχνήματα. Η Θεσσαλονίκη, που θα είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2014, περνά στη γραμμή έναρξης του προγράμματος των εκδηλώσεών της και το γιορτάζει.

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Απαισιόδοξα υποδέχονται οι Έλληνες το νέο έτος 2014

Αποκαλυπτικά για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Ελληνες είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης στην οποία νικητής αναδεικνύεται η απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής από τη χώρα. Οι πολίτες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» τονίζουν σε ποσοστό 69% πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.