Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτή Αντίστασης και Αλληλεγγύης στου Νέους Επιβάτες

Με μια μεγάλη  γιορτή Αντίστασης και Αλληλεγγύης υποδέχεται τα Χριστούγεννα η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Η γιορτή θα γίνει την Κυριακή στις 22 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο πάρκο των Νέων Επιβατών και θα περιλαμβάνει:

Δέκα τόνοι τροφίμων σε άπορους του δήμου Θέρμης

Δέκα τόνοι τροφίμων πρόκειται να μοιραστούν σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο χώρο που γίνεται η λαϊκή στη Θέρμη από τις 10:00 έως τις 13:00. Τα τρόφιμα, που είναι πρώτης ανάγκης όπως αυγά, ρύζι, πατάτες, πορτοκάλια προσφέρουν τα μέλη του Σωματείου Μικροπωλητών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης ως κίνηση αγάπης και υποστήριξης σε συνεργασία με το δήμο.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Επιστρέφει η ΔΗΜΑΡ στο κράτος επιχορήγηση 145.000 ευρώ

Aίσθηση, προκαλεί η απόφαση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, να επιστρέψει στα κρατικά ταμεία ποσό ύψους 145.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει η ΔΗΜΑΡ και είχε δοθεί για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών του κόμματος.

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή η μαγεία του "Παραμυθόκοσμου"

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Νέας Μηχανιώνας
Στις 6 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, αρχίζει η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού «Παραμυθόκοσμος» της Νέας Μηχανιώνας, που θα περιλαμβάνει Aγιοβασίληδες, ξυλοπόδαρους, κοκκινοσκουφίτσες, γιαγιάδες που αφηγούνται παραμύθια, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ζωγραφικής, Μηχανιώτικα κάλαντα και αναβίωση του εθίμου με το άναμα του φανού. Η διάρκεια του "Παραμυθόκοσμου" θα είναι μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ελεύθερη είσοδο.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

"Ποντικοί" τρύπωσαν στους Παιδικούς Σταθμούς της Περαίας

Δεν βρήκαν τίποτα να κλέψουν και έφυγαν παίρνοντας χυμούς και κέϊκ!
Ο παιδικός σταθμός "Παιδική Φωλιά"
«Ποντικοί» τρύπωσαν τα ξημερώματα στους δύο παιδικούς σταθμούς του δήμου Θερμαϊκού στην Περαία, ψάχνοντας να βρουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας, δεν βρήκαν τίποτα και για κλέψουν και για να μη φύγουν άπρακτοι, άρπαξαν… χυμούς φρούτων και κέϊκ τα οποία είχαν περισσέψει από μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα!

Συνήγορος του Πολίτη: "Κακοδιοίκηση στη χρήση αιγιαλού"

Τη συστηματική αδράνεια των δήμων να διαχειριστούν ορθά το δικαίωμα παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ειδική έκθεσή του αναφορικά με τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης. Γιαυτό και προτείνει όπως η χρήση αιγιαλού ελέγχεται εφεξής από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες και εν ανάγκη να ενεργοποιείται η δυνατότητα ανάκλησης της παραχώρησης.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Λείπουν έντεκα υπάλληλοι από το δήμο Θερμαϊκού

Ο αναπληρωτής υπουργός
Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος
Έντεκα λιγότερους υπαλλήλους, από όσους χρειάζεται, έχει ο δήμος Θερμαϊκού, σύμφωνα με τον αριθμό και τις ειδικότητες του πλεονάζοντος προσωπικού που στάλθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών σε κάθε δήμο της χώρας. Ο αριθμός του προσωπικού που λείπει ή πλεονάζει σε κάθε δήμο, προκύπτει από την αξιολόγηση την οποία έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών με βάση την απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων.

Κλάπηκε και φέτος το Θείο Βρέφος από την πλατεία Αριστοτέλους

«Φτερά», έκανε για ακόμα μία φορά το ομοίωμα του Θείου Βρέφους, που είχε τοποθετηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης στη φάτνη, η οποία και φέτος στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η κλοπή του Θείου Βρέφους τείνει να γίνει παράδοση για την πόλη, καθώς και φέτος άγνωστοι το εξαφάνισαν.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Μύρισαν εκλογές, έσκασαν μύτη και οι επίδοξοι "σωτήρες"

Χρονιάρες μέρες που είναι, γεμίσαμε από επίδοξους … «σωτήρες», οι οποίοι λέει θα «σώσουν» την περιοχή του Θερμαϊκού, αν οι πολίτες με την ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαίου, τους εκλέξουν δημάρχους, για να γίνουν αυτοί χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

To βραβείο του Ιδρύματος Μπότση στο Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜΘ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης τιμήθηκε σήμερα με το Βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση για το σύνολο της πολιτιστικής δράσης του και την προσφορά στους δημοσιογράφους.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το Σάββατο στην Περαία

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με άναμμα του δέντρου, κουκλοθέατρο, γλυκά, ζωγραφική,  τραγούδι, δώρα για τα παιδιά και ζεστό κρασί, οργανώνει αυτό το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στη μικρή πλατεία, τον πεζόδρομο Αμπελοκήπων με Κρήτης, στην Περαία, η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Επανασύνδεση 17 νοικοκυριών του Θερμαϊκού στη ΔΕΗ

Δέκα επτά επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, για οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τη Δευτέρα, έγιναν οι πρώτες δέκα επανασυνδέσεις με βάση τον κατάλογο που σχημάτισε ο δήμος Θερμαϊκού, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες επτά επανασυνδέσεις με βάση καταστάσεις που είχε η ΔΕΗ. 

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

"Κύριοι, κουράσατε, απογοητεύσατε, αποτύχατε"

του Νίκου Παράσχου
Άρχισαν τα όργανα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν αφορμή να ασχοληθούν τα κόμματα με τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Δειλά-δειλά υποδεικνύουν τα προστατευόμενα από αυτά πρόσωπα. Τα ίδια πρόσωπα τα οποία έτρεχαν με βουλευτές των παρατάξεών τους από σπίτι σε σπίτι για ανεύρεση υποψηφίων, είναι πάλι υποψήφιοι. Αυτή τη φορά όμως φέρουν τον μανδύα του ανεξάρτητου, φοβούμενοι την οργή του κόσμου προς τα κόμματα.

Υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκλέχθηκε ο Α.Τσίπρας

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας,  ανακηρύχθηκε με ποσοστό 84%, υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν. «Η υποψηφιότητά μου είναι στοίχημα για τους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Μας σημάδευαν ανεξίτηλα οι Ναζί όπως τα ζώα"

Συγκλονιστική περιγραφή για το Ολοκαύτωμα από τον 182-642
Δύο συγκλονιστικές περιγραφές για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι μετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελπίδα ΙΙ» για τα θύματα του Ναζισμού. Και ήταν ιδιαίτερη η στιγμή, όταν ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ο 86χρονος σήμερα Ισαάκ Μιζάν, σήκωσε το μανίκι για να δείξει στον βραχίονά του τον αριθμό 182642 με τον οποίο τον σημάδεψαν ανεξίτηλα πριν 70 χρόνια οι χιτλερικοί δήμιοι.

Φ.Κουβέλης: "Αυτόνομη θα κατέβει η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές"

Αυτόνομη θα κατέβει η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές μαζί με όσες δυνάμεις θα συνεργαστούν μαζί της, επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης, κλείνοντας το βράδυ του Σαββάτου  την τριήμερη συζήτηση στο 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και απαντώντας ταυτόχρονα στη κριτική ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συνδράμει στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς όπως προτείνεται από την πρωτοβουλία των 58.