Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

To 8% των ελληνικών νοικοκυριών πληρώνει το 70% των φόρων

Το μεγάλο φορτίο των φορολογικών βαρών που επωμίζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και την αδυναμία του ελέγχου της φοροδιαφυγής, αναδεικνύει νέα μελέτη του ΙΟΒΕ και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, από την οποία προκύπτει ότι το 8% των ελληνικών νοικοκυριών - με εισόδημα μισθωτών ή συντάξεων - δηλώνει το 30% των συνολικών φορολογητέων εισοδημάτων και πληρώνει το 70% των φόρων.

Ξανά στους δρόμους τα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Aναστέλλεται άμεσα η επίσχεσης εργασίας που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ., καθώς η διοίκηση του Οργανισμού τακτοποίησε μερικώς το οικονομικό πρόβλημα που είχε ανακύψει, με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης. Έτσι ξαναβγαίνουν στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του "πατέρα της Δημοκρατίας"

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Νέλσον Μαντέλα, τον "πατέρα της Δημοκρατίας" της Νότιας Αφρικής, όπως αποκλήθηκε και πρώτο μαύρο πρόεδρο της χώρας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών, μετά από μακρά, άνιση μάχη με το θάνατο.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς αστικά λεωφορεία την Παρασκευή ο Νομός Θεσσαλονίκης

Χωρίς αστικά λεωφορεία, θα μείνει αύριο Παρασκευή όλος ο νομός Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, τραβούν «χειρόφρενο» από τις πέντε το πρωί στα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας, κηρύσσοντας επίσχεσης εργασίας.

Αυτό το Σάββατο το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών 2λ Θερμαϊκού

Με τη συμμετοχή 30 ταινιών δίλεπτης διάρκειας από 11 χώρες, πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ, στο «ΚΑΠΠΑ-2000» της Περαίας, το 6ο Φεστιβάλ ταινιών έως 2΄λεπτών, που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού.

Σχέδιο δράσης του δήμου Θερμαϊκού για προστασία των αστέγων

Σχέδιο δράσης για την προστασία αστέγων σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, ώστε να αποτραπεί η έκθεσή τους σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα, ανακοινώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού.

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

SOS εκπέμπει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ν.Μηχανιώνας

Από την επίσκεψη το Δεκέμβριο του 2011, του τότε υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι
Γεωργιάδη, στα διαβρωμένα, όπως φαίνονται στη φωτο, κτίρια της ΑΕΝ
Μακεδονίας, όπου δήλωνε "ταχεία επίλυση των προβλημάτων της Ακαδημίας"
SOS, εκπέμπει πλέον η διοίκηση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, που βρίσκεται στη Ν.Μηχανιώνα, καθώς όπως αναφέρει με έμφαση, οδηγείται σε λειτουργικό αδιέξοδο εξ αιτίας μιας σειράς από σημαντικούς λόγους. Γιαυτό και ζητάει την άμεση παρέμβαση των ιθυνόντων.

H λειτουργία των καταστημάτων τις παραμονές των εορτών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΠΕΔ Κ.Μακεδονίας: "Εγκληματική η κατάργηση δημοτ. επιχειρήσεων"

«Μόνο εγκληματική μπορεί να χαρακτηρισθεί η σκέψη για την κατάργηση των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων», τονίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή της και με έγγραφο προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ζητά τη σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής αυτής πρόκλησης.

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στη Νέα Μηχανιώνα

Εθελοντική αιμοδοσία, οργανώνει αυτή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, από τις; 9:00 μέχρι τις 12,30  το πρωϊ η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού. Η αιμοδοσία, με σύνθημα «Δώσε αίμα-Δώσε ζωή», θα γίνει στις αίθουσες της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης Νέας Μηχανιώνας 

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Οργισμένη αντίδραση Ι.Αλεξανδρή σε ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔΗΚΕΘ

Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση του δημάρχου Θερμαϊκού μετά τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν την κατάργηση δεκάδων δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού. Με μία ασυνήθιστα σκληρή δήλωσή του ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής καταγγέλει την κυβέρνηση για αδιαφορία, μιλάει για προσβλητική τιμωρία των Δήμων και καλεί σε επαγρύπνιση τους κατοίκους της περιοχής.

Συστράτευση κοινωνίας και δημοσιογράφων υπέρ των δημοτικών ΜΜΕ

Να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ, όπως η TV-100 και ο FM-100 σε εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής της, καλεί την κυβέρνηση το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με τη στήριξη και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, μετά το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα που διατύπωσε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜ-Θ στη  συνεδρίασή του.

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

"Μαχαιριά" στο δήμο Θερμαϊκού τυχόν κλείσιμο της ΔΗΚΕΘ

«Μαχαιριά» στη λειτουργία του δήμου Θερμαϊκού, θα αποτελέσει ενδεχόμενο κλείσιμο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Κι αυτό γιατί θα έχει σα συνέπεια να νεκρώσουν βασικές λειτουργίες και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα αναγκαστούν να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, και η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» που εξυπηρετεί ηλικιωμένους συμπολίτες.

Μπουτάρης: "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κλείσιμο TV-100 και FM-100

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε σύσσωμο στη σημερινή του συνεδρίαση πως δεν θα γίνει ανεκτό το κλείσιμο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, όπως προωθεί η κυβέρνηση κατ΄επιταγή της τρόϊκας.

Πώς η Goldman Sachs βούλιαξε την Ελλάδα!

του Γιώργου Φιλίππου
Μια συγκλονιστική ομολογία έκανε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ μιλώντας στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4 της βρετανικής τηλεόρασης. «Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα κάναμε σήμερα μια τέτοια συναλλαγή όπως εκείνη» αποκάλυψε (κατόπιν εορτής ασφαλώς) αναφερόμενος στο περίφημο swap που έγινε επί εποχής Σημίτη και ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την πορεία χρεοκοπίας της χώρας μας.

Έλληνες εργάτες αναζητούν δουλειά στην Αλβανία!

Τη δεκαετία του '90 το πιο σύντομο ανέκδοτο ήταν «Αλβανός τουρίστας». Την εποχή της βαθιάς κρίσης, όμως, η πιο σύντομη φράση, όχι όμως ως ανέκδοτο, είναι «Ελληνας μετανάστης στην Αλβανία». Και αυτό γιατί εκτός από τους εργαζόμενους αλβανικής καταγωγής, που ζούσαν για χρόνια στην Ελλάδα και υποχρεώθηκαν σε επιστροφή στην πατρίδα τους λόγω ανεργίας, αρχίζουν «σιγά σιγά» να πηγαίνουν στη γειτονική χώρα για εργασία και Ελληνες.

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού και TV-100 στο στόχαστρο της κυβέρνησης για κλείσιμο;

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Θερμαϊκού, βρίσκεται ανάμεσα στις συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις, που έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση να τις οδηγήσει στο κλείσιμο, υπακούοντας στις επιταγές της τρόϊκας για μείωση προσωπικού. Επίσης περιλαμβάνεται και η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας, που λειτουργεί τη δημοτική τηλεόραση του δήμου Θεσσαλονίκης TV-100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM-100.