Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της ΑΕΝ Μηχανιώνας

Στη Βουλή, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, φέρνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα. Ζητώντας από τρεις υπουργούς να ξεκαθαρίσουν εάν τα κτίρια της ΑΕΝ είναι στατικά επαρκή, με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης και τέλος αν επιτέλους θα δοθεί πάσο στους σπουδαστές για τις μετακινήσεις τους.

Μαθήματα για την υγεία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Επανομή

Και στην Επανομή, μετά την Περαία, θα αρχίσουν να γίνονται μαθήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Θερμαϊκού, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής, τις ώρες από ώρα 7:00 έως 8:30 μ.μ. Η πρώτη ενότητα της φετινής διοργάνωσης, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, Κώστας Βογιατζής, είναι αφιερωμένη στην Υγεία.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εκδόθηκε από την ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου, με ισχυρες βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια.

Νέα μέτρηση της ΕΕΤΤ στη Νέα Μηχανιώνα για την κεραία

Από την προηγούμενη μέτρηση της ΕΕΤΤ, κάτω από την καμουφλαρισμένη κεραία
Νέες μετρήσεις, πραγματοποίησε λίγο πριν το μεσημέρι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στη Νέα Μηχανιώνα, γύρω από την καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που στήθηκε από την Cosmote τον περασμένο Ιούνιο μέσα στον οικισμό, δίπλα στις κατοικίες και σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο, τα δύο Γυμνάσια, το 2ο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, όπου συνολικά φοιτούν περισσότεροι από 1.000 μαθητές.

Συγκέντρωση τροφίμων από το "Βοήθεια στο Σπίτι" Επανομής

Εκστρατεία για τη συγκέντρωση τροφίμων, απορρυπαντικών και είδη δώρων, για να τα διανείμει σε όσους έχουν ανάγκη αυτά τα Χριστούγεννα, άρχισε για 11η συνεχή χρονιά το «Βοήθεια στο Σπίτι» Επανομής, ένας θεσμός που είχε δημιουργηθεί στην Επανομή το 2003 από την τότε δημοτική αρχή.

Eurostat: "Θερίζει" ο καρκίνος στην Ελλάδα

«Θερίζει» ο καρκίνος στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έναν μακάβριο χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τις κύριες αιτίες θανάτου στην τρίτη ηλικία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, με αναλυτικά στοιχεία για το 2010 από τις χώρες μέλη.

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Θα στηθεί και φέτος το "Χριστουγεννιάτικο χωριό" στη Ν.Μηχανιώνα

To Σάββατο 30 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν την επιχείρησή τους στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό», που θα λειτουργήσει και φέτος στη Νέα Μηχανιώνα από τις 20 Δεκεμβρίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας.

Απαξιώνεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ν.Μηχανιώνας

Σε άμεσο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της, βρίσκεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, η οποία, ενώ είναι η  μοναδική ακαδημία στη Βόρεια Ελλάδα, πιστοποιημένη με ISO, που στελεχώνει την ελληνική ναυτιλία με μεγάλο αριθμό πλοιάρχων και μηχανικών, απαξιώνεται διαρκώς από τους αρμόδιους φορείς και βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Προωθήθηκε η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θέρμης

Με απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, προωθήθηκε σήμερα η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για την επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος, που δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στα ανατολικά της πόλης. 

Νομός Θεσσαλονίκης: Αύξηση 40% στις αιτήσεις διανομής τροφίμων

Αύξηση κατά 40% παρουσίασε την τελευταία χρονιά, σε σχέση με την προηγούμενη, ο αριθμός των αιτήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλους τους νομούς της χώρας. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακά μεγάλο δεδομένου ότι πέρσι είχε σημειωθεί αύξηση του αριθμού των αιτήσεων της τάξης του 35% σε σχέση με πρόπερσι.

Να ανακηρυχθεί η πλατεία Ελευθερίας ως Τόπος Μαρτυρίου

Η συγκέντρωση των Εβραίων από τους ναζί στην πλατεία
Ελευθερίας, Ιούλιο 1942, αποτέλεσε αρχή του Ολοκαυτώματος
Την ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση της πλατείας Ελευθερίας, και την ανακήρυξή της ως τόπου μαρτυρίου, ζητά από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», προτείνοντας παράλληλα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, να απαιτήσει τη δημιουργία αντίστοιχου χώρου στάθμευσης μέσα στο λιμάνι, προτού αυτό περάσει στα χέρια των ιδιωτών.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες για ρύθμιση των δανείων

Οι δανειολήπτες που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να ρυθμίσουν τα δάνεια που έλαβαν κατά καιρούς από τις τράπεζες, πρέπει να γνωρίζουν καλά τις επιλογές που έχουν, προκειμένου να προχωρήσουν στη σχετική ρύθμιση. Να ξέρουν τα οφέλη που μπορούν να έχουν, αλλά κυρίως, και τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

Ξεπαγιάζουν στο καταχείμωνο οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανιώνας

Τα συσσωρευμένα προβλήματα με αποκορύφωμα την έλλειψη πετρελαίου, που κάνει σπουδαστές και καθηγητές να ξεπαγιάζουν μέσα στο καταχείμωνο, καθιστούν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Έπιασε κρύο, έπεσε και το πρώτο χιόνι στη Δυτ.Μακεδονία

Κρύο από σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου σημειώθηκε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες με το θερμόμετρο να κατεβαίνβει και κάτω από το μηδέν. Το πρωί σήμερα στο νομό Φλώρινας καταγράφηκε ασθενής χιονόπτωση. Κατά τη διάρκειά της νύχτας η θερμοκρασία έδειχνε 1 βαθμό Κελσίου, ενώ στην πόλη της Κοζάνης την ίδια ώρα η θερμοκρασία έφθανε τους 2 βαθμούς.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Μείωση στα εισοδήματά τους δηλώνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι

Περικοπές φαίνεται πως έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους οι περισσότεροι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες, τις οποίες έχουν δημοσιοποιήσει. Τις φορολογικές δηλώσεις των δημάρχων, που αναρτήθηκαν στις επίσημες ιστοσελίδες των δήμων, δημοσίευσε η εφημερίδα «Μακεδονία», σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Βαρβάρας Ζούκα.

Ξανά στα περίπτερα από αύριο Τρίτη ο καθημερινός "Αγγελιοφόρος"

Μία σημαντική είδηση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης αποτελεί το γεγονός ότι από αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου ο καθημερινός Αγγελιοφόρος επιστρέφει στα περίπτερα, καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο είχε ανασταλεί η ημερήσια έκδοση και συνεχίζονταν μόνο η έκδοση του Κυριακάτικου φύλλου.

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα δράσεων για παιδιά από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ


Πρόγραμμα δράσεων για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, υλοποιεί το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για δωρεάν δράσεις φιλαναγνωσίας, που θα γίνονται στο χώρο της Καψαλάκειας Πολιτιστικής Στέγης Νέας Μηχανιώνας υπό τον γενικό τίτλο «Στη βιβλιοθήκη περνάμε ωραία» και θα συνδυάζουν το παιχνίδι με την αγάπη προς το βιβλίο.

Πτώμα άγνωστου άνδρα βρέθηκε να επιπλέει στο Θερμαϊκό

Πτώμα άνδρα, αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας, περισυνελέγη το απόγευμα στο Θερμαϊκό κόλπο μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος.
Η σορός εντοπίστηκε ανοιχτά της Καλαμαριάς από ένα δεξαμενόπλοιο που ειδοποίησε το λιμεναρχείο και άμεσα, κατόπιν σχετικού αιτήματος, μετέβη για συνδρομή και ένα σκάφος της Ε.Ο.Δ. με 4μελές πλήρωμα.

Άρχισε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη η πληρωμή της προκαταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 265.000 φορολογούμενων που υπέβαλαν πρώτοι την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Μέχρι στιγμής καταβλήθηκαν συνολικά 23 εκατομμύρια ευρώ.

Απολύσεις υπαλλήλων από οργανισμούς, προαναγγέλει ο Χρυσοχοίδης

Απολύσεις υπαλλήλων, με τη μέθοδο των «αποχωρήσεων» και «διαθεσιμοτήτων», καθώς και συγχωνεύσεις/καταργήσεις οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών, προανήγγειλε, μιλώντας σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.