Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Σέχτα για μια αποτελεσματική προβοκάτσια

του Κώστα Βαξεβάνη
Είναι η Σέχτα; Είναι η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”; Μήπως είναι μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που θα αυτοχαρακτηριστεί με κάποιο όρο βγαλμένο από ξεχασμένο θεωρητικό βιβλίο ή ακόμη και απ τα αρχεία του παρακράτους και των ευφάνταστων αναλυτών του; Μήπως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και είναι απλώς τύποι που κάποτε διάβαζαν “Μάσκα” μέχρι που έπεσε στα χέρια τους κάποια ανάλυση του Σεργκέι Νετσάγιεφ και αποφάσισαν πως η βία δεν είναι το μέσο αλλά ο σκοπός ο ίδιος; 

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Πανεθνική η καταδίκη της στυγερής δολοφονίας

Πανεθνική, είναι η καταδίκη της στυγερής δολοφονίας των δύο νέων παιδιών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπως και ομόφωνη η βούληση των πολιτικών κομμάτων της χώρας να περιφρουρήσουν την ομαλότητα και να αποτρέψουν την αποσταθεροποίηση στην οποία αποσκοπούν με την ενέργειά τους αυτή οι δολοφόνοι.

Απαλλαγή Τσαμασλή-Ψωμιάδη για την υπόθεση του δρόμου

Απαλλάχτηκαν οι 26 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο τελών εν αργία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής για την υπόθεση που αφορούσε στο δρόμο Ωραιοκάστρου- Θεσσαλονίκης, καθώς έγινε δεκτή η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπου Μωυσίδη.

Ολοκληρώνεται η δημιουργία του Λιμενικού Γραφείου Θερμαϊκού

Ολοκληρώνεται σύντομα η δημιουργία του Λιμενικού Γραφείου του δήμου Θερμαϊκού, μετά από έναν διαρκή αγώνα σχεδόν 3 ετών, όπως ανέφερε στην απολογιστική συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, στο «Ξένιος Ήλιος» της Περαίας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Ευτυχία Ζαριφέ. Για να προσθέσει ότι η παραλυσία του Κράτους, τελικά δεν στάθηκε εμπόδιο και έτσι σταματά πλέον η απώλεια σημαντικών εσόδων.

Με πλούσια ύλη το νέο φύλλο του "Περισκόπιου"

Με πλούσια, ως συνήθως ύλη και ρεπορτάζ, μαζί με φωτογραφικό υλικό, για τις εκδηλώσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο σχετικά με τη «Γενέθλια Ημέρα της Περαίας», κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας «Περισκόπιο» του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Μειώνονται τα χρέη του δήμου Θερμαϊκού

Σε ασφυξία ο δήμος με μειωμένους κατά 65% τους πόρους
Μειώνονται τα χρέη του δήμου Θερμαϊκού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Βογιατζής στην απολογιστική συνέλευση για τα πεπραγμένα του δήμου, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Ξένιος Ήλιος» της Περαίας. Ενώ υπογράμμισε την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η αυτοδιοίκηση με την περικοπή κατά 65% της κρατικής επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ.

Α.Οικονομίδης: "Οι προσδοκίες του κόσμου από τη δημοτική αρχή"

Το έλλειμμα που υπήρξε από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού στην αρμονική συνένωση των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων, αλλά και την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης, επισήμανε ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης, κατά την ομιλία του στην απολογιστική συνέλευση του δήμου για το έτος 2012. «Λέγαμε ακόμη πριν τις εκλογές ότι έπρεπε να υπάρξει αρμονική συνένωση, όμως δεν το πέτυχε αυτό η δημοτική αρχή», σημείωσε.

N.Παράσχου: "Δημιουργική και όχι αφοριστική αντιπολίτευση"

Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για το καλό του δήμου Θερμαϊκού και των δημοτών του, υπογράμμισε στην ομιλία του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» κ. Νίκος Παράσχου, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην απολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο «Ξενία Ήλιος» για τα πεπραγμένα του έτους 2012.

Ντ.Μώραλη: "Τα προβλήματα αποτέλεσμα των μνημονίων"

Στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων, στάθηκε στην ομιλία της κατά την απολογιστική συνέλευση της 30ης Οκτωβρίου η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ.Ντίνα Μώραλη. Λέγοντας  ότι είναι υποκριτικό από τη μια να καταδικάζεις την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και από την άλλη να μην απαιτείς από την κυβέρνηση να καλύψει τις αυξημένες αρμοδιότητες των δήμων.

Σκληρή κριτική Ι.Μαυρομάτη στη διοίκηση του δήμου

Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης Αλεξανδρή, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, κατά την ομιλία του στην απολογιστική συνέλευση του δήμου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου στο «Ξενία Ήλιος» της Περαίας. Παρομοιάζοντας το δήμο με καράβι χωρίς καπετάνιο και παρατηρώντας ότι ο δήμος Θερμαϊκού χρειάζεται ικανούς ανθρώπους για να διοικηθεί.

Ι.Αλεξανδρής: "Να βρούμε κοινούς δρόμους και όχι να διχάζουμε"

«Πρέπει να βρούμε κοινούς δρόμους διαπαραταξιακής συνεννόησης και να αφήσουμε τις λαϊκιστικές αντιπολιτευτικές κορώνες ιδιαίτερα στο προσεχές μέλλον εν όψει εκλογών», δήλωσε με έμφαση ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, κατά την απολογιστική συνέλευση στο «Ξενία Ήλιος», για να προσθέσει: «Δεν μας παίρνει να λέμε ψέματα πλέον. Δεν πρέπει να διχάζουμε».

Ένας ακόμη (φτωχός) απολογισμός σε άδειες καρέκλες

Η φωτογραφία είναι από το "Τσουνάμι"
Απορούμε τι νόημα έχει ο απολογισμός της δημοτικής αρχής, όταν κατά πρώτον γίνεται με καθυστέρηση ενός έτους (επρόκειτο για τον απολογισμό του 2012), κατά δεύτερον γίνεται σε άδεια αίθουσα (με απόντες ακόμη και δημοτικούς συμβούλους) και κατά τρίτον μετατρέπεται σε βήμα προεκλογικών ομιλιών υποψηφίων και ανθυποψηφίων δημάρχων.

Αρχίζουν σύντομα τα γυμναστήρια του δήμου Θερμαϊκού

Σύντομα, θα αρχίσουν να λειτουργούν, ύστερα από μακρά παύση τεσσάρων μηνών, τα δημοτικά γυμναστήρια του Θερμαϊκού, μετά την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, να προχωρήσει στην υλοποίηση των «προγραµµάτων άθλησης για όλους» για την περίοδο 2013-2014. Κατόπιν αυτού, η διοίκηση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, προκήρυξε την πρόσληψη έντεκα πτυχιούχων φυσικής αγωγής µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου.

"Aγορά παραγωγών" από αυτό το Σάββατο στην Περαία

«Αγορά παραγωγών», θα αρχίσει να λειτουργεί από αυτό το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην Περαία, με πρωτοβουλία του δήμου Θερμαϊκού και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θερμαϊκή» ΚΟΙΝΣΕΠ, που δραστηριοποιείται και στην παροχή υπηρεσιών.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Πάγκαλος, το "ΟΧΙ", η παρέλαση και οι ... κοπάνες

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είπαμε να μην μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα. Όμως δεν αντέχουμε να μην εκφράσουμε την οργή μας για τις ανοησίες που εκστόμισε ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» σχετικά με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση αφιέρωμα για απελευθέρωση Θεσσαλονίκης από ναζί

Εκδήλωση-αφιέρωμα στην 69η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί κατακτητές, διοργανώνει ανήμερα της επετείου, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη». 

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Ιστορική η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν.Μηχανιώνα

Ανεπανάληπτες στιγμές, έζησε η Νέα Μηχανιώνα το μεσημέρι της Κυριακής, με την ιστορική επίσκεψη στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Εκατοντάδες κάτοικοι, είχαν κατακλύσει την εκκλησία και τον εξωτερικό χώρο, για να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, να τον χαιρετίσουν (οι πιο … τυχεροί που πρόλαβαν) και να πάρουν την πατριαρχική του ευχή.

Κ.Παπούλιας: "Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε"

«Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφορικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον του φασισμού και του ναζισμού. Ενώ χαρακτήρισε ως προσβολή της ιστορίας μας κάθε ανοχή απέναντι στα σύμβολα του ναζισμού.

Σάλος για την πρόσκληση Τζιτζικώστα στη Χρυσή Αυγή

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να αποστείλει πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς την παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην εξέδρα των επισήμων ενδέχεται να γίνει η παρέλαση, καθώς σε ένδειξη  διαμαρτυρίας για την ενέργεια αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε έντονα και απείλησε ότι δεν θα παραστεί. Δεν θα παραστούν επίσης οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει με την παρουσία του, σήμερα στις 19.00, την πρεμιέρα του έργου «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους που παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο.

Εκδήλωση στη Ν.Μηχανιώνα για τον ποιητή Γ.Βαφόπουλο

Εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή της Μακεδονίας, Γιώργου Βαφόπουλου, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στη Νέα Μηχανιώνα (Κ. Βάρναλη 2).