Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Guardian: "Η πιο επικίνδυνη επίθεση της Χρυσής Αυγής"

Στην δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ο Guardian, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη επίθεση του ακροδεξιού κόμματος, από την είσοδο του στη Βουλή.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Είναι χιλιάδες τα άστρα μέσα μας, δεν μπορείτε να τα σκοτώσετε»

Ένα πανό κρεμασμένο στα κάγκελα, δίπλα στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας, δείχνει όλη την αβεβαιότητα και το άγχος που διακατέχουν μαθητές και γονείς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Είναι χιλιάδες τα άστρα μέσα μας, δεν μπορείτε να τα σκοτώσετε», γράφουν οι μαθητές, παραθέτοντας το σχετικό στίχο του Γιάννη Ρίτσου. Και συμπληρώνουν από κάτω οι γονείς τους: «Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας».

Θεσμός, θα γίνει ο κολυμβητικός αγώνας του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Τη βεβαιότητα ότι ο 1ος Κολυμβητικός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας, που διοργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ αυτή την Κυριακή, στην παραλία Νέων Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού, θα καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος στον τομέα του αθλητισμού για τη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ανατολίτης.

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Γενέθλια Ημέρα Περαίας

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ
Πλούσιο, είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώνουν από τις 13 έως τις 22 Σεπτεμβρίου για τη γενέθλια ημέρα της Περαίας τo ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού και ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (Π.Ο.Σ.Π.). Εκδηλώσεις που φέτος συμπίπτουν με τα 90 χρόνια (1923-2013) από την ίδρυση της Περαίας.

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του Θερμαϊκού

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού και το χτύπημά του  άκουσαν παρέα, περίπου 8.500 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ευχόμενοι «Καλή σχολική χρονιά, με πολλές γνώσεις και εμπειρία, που θ’ ανοίξει νέους πνευματικούς δρόμους».  

«Έξω οι κεραίες από τη Μηχανιώνα» βροντοφώναξαν οι μαθητές

Εκατοντάδες μαθητές της Νέας Μηχανιώνας, φωνάζοντας τα συνθήματα «έξω οι κεραίες από τη Μηχανιώνα» και «έξω από τα σχολεία οι κεραίες», έκλεισαν το πρωί συμβολικά για μισή ώρα το δημόσιο δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκλονιστικά στοιχεία από βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για τις κεραίες

Στην Ελλάδα το όριο 22-23 ενώ στη Γαλλία 2, στην Ελβετία 4 και στη Ρωσία 1 !
Η καμουφλαρισμένη κεραία της Ν.Μηχανιώνας για την οποία
κινητοποιούνται την Τετάρτη οι μαθητές της περιοχής
Συγκλονιστικά στοιχεία για τα όρια έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, από αφορμή τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της Ν.Μηχανιώνας, αναφέρει η βουλευτής  της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα  προστασίας της δημόσιας υγείας. Καθώς, όπως αναφέρει με συγκεκριμένα στοιχεία, σε πολλές χώρες έχουν ήδη μειωθεί τα όρια σε βαθμό υποδεκαπλάσιο περίπου από αυτά που ισχύουν στην χώρα μας. Έτσι ενώ στην Ελλάδα είναι 22-33 V/m, στη Γαλλία μόλις 2, στην Κίνα 6, στη Ρωσία 1, στην  Ελβετία 4-6 κλπ.

Δεν πετάμε οικιακά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης

Οδηγίες για ορθή χρήση της ανακύκλωσης, εξέδωσε η αντιδημαρχίας καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, καθώς στους μπλε κάδους, που υπάρχουν πλέον σε όλες τις περιοχές του δήμου, κάποιοι συνεχίζουν να πετούν σακούλες με κοινά οικιακά απορρίμματα, με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται ολόκληρα φορτία, τα οποία δεν μπορεί να δεχθεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

«Αναμνήσεις που έχουν άρωμα, αλλά είναι ασπρόμαυρες»

της Σταυρούλας Ξουλίδου*
Ζούμε την εποχή μιας νέας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Το ζητούμενο είναι τι είδους σχολική τάξη θέλουμε. Είναι με τις παρούσες συνθήκες η τάξη που εξασφαλίζει ηρεμία, διάθεση, κατάρτιση, καλές προθέσεις, ψυχική ανάταση, σωματική διάπλαση, περιβαλλοντική αγωγή, καλά επιφωνήματα;

Επίθεση Μπουτάρη κατά της κυβέρνησης για τα δημοτικά ΜΜΕ

Επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με το φερόμενο σχέδιο κινητικότητας στους δημοτικούς οργανισμούς ραδιοτηλεόρασης εξαπολύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αποδίδοντας στην κυβέρνηση πολιτικό δόλο ή προχειρότητα και άγνοια των πραγματικών συνθηκών. 

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κολυμβητικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας στους Ν.Επιβάτες

Tον 1ο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας «1st Thermaikos Open Water 2013», διοργανώσουν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00π.μ. στην παραλία  των Νέων Επιβατών το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον Κολυμβητικό Αθλητικό Όμιλο Θερμαϊκού (Κ.Α.Ο.Θ.). Οι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος  στα αγωνίσματα των 800μ. 1500μ. & 5000μ. 

Ευχές του δημάρχου στους μαθητές για "Καλή Χρονιά"

Καλή χρονιά, εύχεται σε μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σημειώνοντας παράλληλα πως έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό και στη γενιά τους, να κάνουν κάτι, που οι μεγαλύτεροι δεν το έκαναν: Ένα κόσμο δικαιότερο!

«Αγιασμός» των μαθητών της N.Μηχανιώνας στις… κεραίες

Κινητοποιούνται οι 1.000 και πλέον μαθητές της Νέας Μηχανιώνας και μετά τον αγιασμό της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας δίπλα στο χώρο του Λυκείου, κλείνοντας παράλληλα το δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου. Αίτημά τους, είναι η μεταφορά μακριά από κατοικημένη περιοχή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία τους.

Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη

Ασθενής σεισμική δόνηση, εντάσεως 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.17 το πρωί με επίκεντρο 30 χλμ. βόρειο-βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, επρόκειτο για το ίδιο ακριβώς επίκεντρο που "έδωσε" χθες στη 1.33 το μεσημέρι σεισμό έντασης 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ.

Προβολή ταινίας με τον Γούντι Άλεν από τους εργαζόμενους ΕΡΤ-3

Η σάτιρα ταιριάζει στην εποχή μας ιδίως όταν την εκπροσωπούν κορυφαίοι δημιουργοί όπως ο Γούντι Άλεν. Έτσι, οι εργαζόμενοι στα τρία ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 (102 FM, 9,58, βραχέα) συνεχίζουν το αφιέρωμα στη μαύρη κωμωδία προβάλλοντας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγγελάκη 14 την αριστουργηματική ταινία του Γούντι Άλεν Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία (έγχρωμο, 1969) σε σενάριο δικό του.