Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Τα τύμπανα πολέμου ηχούν πάλι στη Μέση Ανατολή

Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη
Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. 

«Φιλί της ζωής» από τους τουρίστες στην αγορά

Το "φιλί της ζωής" σε αρκετά εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης έδωσαν οι τουρίστες κατά τις φετινές θερινές εκπτώσεις, καθώς οι αγορές τους τόνωσαν σε έναν βαθμό τον ασθενικό τζίρο των μαγαζιών, αντισταθμίζοντας μερικώς την κάθετη πτώση που σημειώθηκε στην εγχώρια ζήτηση.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Άρχισε το πανηγύρι στον Άγιο Μάμα

Περισσότεροι από 500 εκθέτες, παίρνουν μέρος στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική, το δεύτερο μεγαλύτερο μαζί με αυτό της Νέας Μηχανιώνας πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με περιφορά της εικόνας του Αγίου Μάμαντος, πολιούχου της ομώνυμης δημοτικής κοινότητας του δήμου Προποντίδας. 

To 5ο Street Mode Festival στην Θέρμη

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Street Mode Festival, ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά φεστιβάλ στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Δήμου Θέρμης στα πλαίσια της Γιορτής Νεολαίας την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας σαν επίκεντρο την νεολαία και την street κουλτούρα.

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

"Χαλκίδεια 2013": Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με επιμνημόσυνη δέηση, στις 11 το πρωϊ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Επταλόφου, αρχίζουν οι εκδηλώσεις «Χαλκίδεια 2013» που οργανώνει ο  Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης για να τιμήσει την επέτειο των 46 χρόνων από τη δολοφονία του αγωνιστή της δημοκρατίας και του αντιδικτατορικού κινήματος, Γιάννη Χαλκίδη.

Νέες ελπίδες (;) για ολοκλήρωση της αποχέτευσης Επανομής


Στην κατάθεση δύο μελετών για υλοποίηση έργων αξίας 9.849.947,46 € προέβη ο Δήμος Θερμαϊκού, απαντώντας θετικά στην κατεπείγουσα πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους τους δήμους ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για επίσπευση της απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα «ώριμα» έργα, που επιλέχθηκαν, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, είναι μείζονος σημασίας  για το Δήμο.

Σίριαλ παρανομιών και αυθαιρεσιών με τη "Δημόσια Τηλεόραση"

«Κάθε ημέρα λειτουργίας αυτού του μορφώματος που η κυβέρνηση αποκαλεί Δημόσια Τηλεόραση αποτελεί πλήγμα στην ελεύθερη ενημέρωση και σε κάθε έννοια εργασιακής νομιμότητας», καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή το συνεχιζόμενο από την κυβέρνηση σίριαλ παρανομιών και αυθαιρεσιών στο θέμα του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Καταστροφές και πλημμύρες από το ξαφνικό μπουρίνι

Καταστροφές, προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι, που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς πλημμύρισαν ισόγεια μαγαζιά και σπίτια λόγω της δυνατής νεροποντής, ενώ ξεριζώθηκαν  δέντρα που έπεσαν στο δρόμο ή ακόμη και πάνω σε σπίτια.

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Δήμος Θερμαϊκού:"Να λυθεί το θέμα καθαριότητας των σχολείων"

Ενώ απομένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εντούτοις ακόμη δεν λύθηκε το πρόβλημα καθαρισμού των σχολείων, με συνέπεια να υποβαθμίζεται σοβαρά η υγιεινή των σχολείων. Αυτό επισημαίνουν σε έγγραφό προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, που απέστειλαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Βογιατζής και οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου.