Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Χρηματοδοτούνται οι μελέτες για τη θαλάσσια συγκοινωνία

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε η  χρηματοδότηση 1.007.370 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών που αφορούν στην κατασκευή έξι προβλητών - στάσεων και των κτιριακών έργων στέγασης των εκδοτηρίων και των χώρων αναμονής επιβατών της Αστικής Θαλάσσιας Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

Δράση... μακρυχέρηδων στη Μηχανιώνα λόγω πανηγυριού

Ο συνωστισμός που σημειώνεται αυτές τις μέρες στη Νέα Μηχανιώνα, λόγω του πανηγυριού για τα εννιάμερα της Παναγίας, δίνει τη δυνατότητα να δράσουν και πορτοφολάδες που επωφελούμενοι της κοσμοσυρροής επιχειρούν να… ελαφρύνουν τις τσέπες των προσκυνητών.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Όταν η ΑΕΠΙ απαιτεί... άδεια για τα τραγούδια της εξορίας!

Απίστευτη προκλητική ενέργεια της λεγόμενης «Εταιρίας Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας» (ΑΕΠΙ) η οποία με έγγραφό της στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ζητάει εξηγήσεις γιατί σε εκδήλωση που είχε γίνει  στις 20 Απριλίου 2013, την παραμονή της επετείου του πραξικοπήματος, δεν είχε ληφθεί… άδεια της ΑΕΠΙ για τη μετάδοση τραγουδιών της εξορίας!!

Ληστεία το μεσημέρι στη ΔΕΗ Καλαμαριάς

Θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην οδό Πόντου, στην Καλαμαριά, όταν τέσσερα άτομα που ήταν οπλισμένα με πιστόλια, εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή Καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αρπάζοντας άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Συρροή πιστών αλλά και επισήμων στην περιφορά

Με τo αρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία τη Μηχανιώτισσα. Το βράδυ της Πέμπτης, δεν «έπεφτε καρφίτσα» από ένα αμέτρητο πλήθος που είχε κατακλύσει όλους τους δρόμους της πόλης κατά την περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία

Με την περιφορά της εικόνας, που θα γίνει νωρίς το βράδυ σήμερα Πέμπτη, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας και ήδη, πλήθη χιλιάδων πιστών, συρρέουν καθημερινά στον αφιερωμένο προς τιμή της ιερό ναό, στη Νέα Μηχανιώνα, για να προσκυνήσουν.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Το υπουργείο Πολιτισμού ξέχασε και φέτος την αρχαία Αίνεια

Αρχαιολογικούς χώρους θα φωτίσει και φέτος η Πανσέληνος σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης διοργάνωσης του υπουργείου Πολιτισμού. Δυστυχώς, κανένας από το υπουργείο Πολιτισμού ή την ΙΣΤ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, δε σκέφθηκε να συμπεριλάβει στους χώρους που θα επιτρέπεται απόψε το βράδυ η είσοδος, και την αρχαία Αίνεια, στον Φάρο του Αγγελοχωρίου.

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Μία διαφήμιση για την Περαία πριν 86 χρόνια!!

Διαφημίσεις μιας άλλης εποχής, πριν 86 χρόνια, λίγο μετά τη δημιουργία της Περαίας από τους Μικρασιάτες και Θρακιώτες πρόσφυγες, που πρώτοι κατοίκησαν στα παράλια του Θερμαϊκού και δουλεύοντας σκληρά, δημιούργησαν την πολύβουη πόλη που γνωρίζουμε σήμερα.

Ι.Αλεξανδρής: "Η χειρότερη θητεία για τους δημάρχους"

Αυτοκριτική από τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος σε συνέντευξή του στο μηνιαίο περιοδικό «Αλήθεια της Μακεδονίας», που εκδίδει η κ.Κατερίνα Βελλίδη, παραδέχεται ότι η τρέχουσα θητεία, είναι η χειρότερη για τους εν ενεργεία δημάρχους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, τη στιγμή που οι δημότες έχουν πολύ μικρό δείκτη ανοχής.

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Παράταση έως 30 Αυγούστου στις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση στην εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Τι πραγματικά συμβαίνει με τον Μύτικα της Επανομής

της Στέλλας Κίρκου*
Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στο προηγούμενο τεύχος του «Τοπικού Ορίζοντα»  και με όσα διαβάζω τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αναφορικά με τον υγρότοπο της Επανομής, θα ήθελα να καταθέσω κάποια στοιχεία για τα οποία μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου από την εξειδίκευση μου στη Φυσική Γεωγραφία και το Περιβάλλον και ειδικότερα η εκπόνηση της μεταπτυχιακής διατριβής μου στη γεωμορφολογία του Μύτικα της Επανομής.