Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Μουσική πανδαισία στην Περαία με Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Μουσική πανδαισία κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, δίπλα στη θάλασσα, συντροφιά με τον ήχο του Ελληνόφωνου Ροκ, μας υπόσχονται οι διοργανωτές της συναυλίας που θα γίνει στην Περαία την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ώρα 21:00, στο Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού (δίπλα στο Hotel Xenia Helios) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Απίστευτα πράγματα με τις κεραίες της Νέας Μηχανιώνας

Αλαλούμ μεταξύ υπουργείων και φορέων για τον τρόπο λειτουργίας - Ανεξέλεγκτες οι εταιρίες - Ανίσχυροι οι ακτινοβολούμενοι πολίτες
Απίστευτα πράγματα, σχετικά με τον καμουφλαρισμένο Σταθμό Βάσης Κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργεί εδώ και ένα δίμηνο σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα της Νέας Μηχανιώνας, περιλαμβάνονται σε απαντήσεις που απέστειλαν δύο υπουργεία για το θέμα αυτό, μετά την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ποιά σχολεία καταργούνται στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η κατάργηση του 4ου γυμνασίου Θέρμης, η συγχώνευση των 4ου και 5ου Γυμνασίων Καλαμαριάς, καθώς και άλλων 14 σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διάλυση 13 σχολείων από το Σεπτέμβρη, περιλαμβάνονται στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου Παιδείας.

Θέρμης Δρώμενα 2013: Απάντηση στην κρίση με πολιτισμό

Πλούσιο, είναι το πρόγραμμα των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2013», που οργανώνει από 3 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου ο δήμος Θέρμης, υπό το γενικό σύνθημα «ο Πολιτισμός είναι η απάντηση στους παράλογους και μίζερους καιρούς που ζούμε. Πολιτισμός που αφυπνίζει και ενεργοποιεί πολίτες. Πολιτισμός για όλους και παντού».

Βραδιά αλληλεγγύης στη Θέρμη κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Δέκα οκτώ Λαογραφικοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Κέντρα Πολιτισμού του δήμου Θέρμης, οργανώνουν για την Τετάρτη 21 Αυγούστου μία εκπληκτική βραδιά, στο Φράγμα της Θέρμης, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και χέρι – χέρι χορεύουνε για τη ζωή, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Πρόσληψη εργαζομένων στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

Την πρόσληψη από το δήμο Θερμαϊκού 31 εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενέκριναν με απόφασή τους οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Θα πληρώνουν οι δήμαρχοι από την τσέπη τους κάθε υπέρβαση

Σφίγγουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, θα πρέπει ο προϋπολογισμός τον οποίο θα συντάξουν οι δήμοι για το οικονομικό έτος 2014, να είναι απολύτως ισοσκελισμένος.

Να μην ξεχάσουμε την Τετάρτη να δώσουμε αίμα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας στο δημοσίευμά μας του περασμένου Σαββάτου για τη δραματική μείωση των αποθεμάτων σε αίμα λόγω των θερινών διακοπών αλλά και του αποκλεισμού από την αιμοδοσία όλου του κεντρικού διαμερίσματος της Θεσσαλονίκης και των δυτικών συνοικιών  λόγω κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Μήπως να ανέβουν στις σκουπιδιάρες οι δημοτικοί μας άρχοντες;

Το αδιαχώρητο, σημειώθηκε κι αυτό το Σαββατοκύριακο στις παραλίες του Θερμαϊκού, από δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς που αναζητώντας λίγη δροσιά, είχαν κατακλύσει κάθε ελεύθερο χώρο στις αμμουδιές της Περαίας, του Ποταμού Επανομής, των Νέων, Επιβατών, της Αγίας Τριάδας. Ενώ γεμάτες ήταν και οι κοντινές προς τη Νέα Μηχανιώνα παραλίες του Κτήματος Καραγκιόζη, της «Όασης» και της Τούζλας.

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Κ.Βουτσάς: Από την κατασκήνωση της Μηχανιώνας στο σανίδι!

Σε μια εξομολογητικού χαρακτήρα συνέντευξη, που παραχώρησε στη Γιώτα Σωτηροπούλου του «Κυριακάτικου Αγγελιοφόρου», ο δημοφιλής κωμικός μας Κώστας Βουτσάς αποκαλύπτει πως έφτασε από τις προπονήσεις στις ταχύτητες και στο άλμα εις μήκος, στην κατασκήνωση της Νέας Μηχανιώνας και μια θεατρική πρόβα στην οποία μετείχε εκεί, για να λοξοδρομήσει προς το σανίδι.

Ανάπτυξη του δυτικού θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού

Στην ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού, στο τμήμα του που βρίσκεται εκτός των δυτικών ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει να προχωρήσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.