Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Δήμος Θερμαϊκού: Κοστίζει περισσότερο η έλλειψη σχολικών φυλάκων

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το δήμο Θερμαϊκού το ψήφισμα της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, με το οποίο καταργούνται στους Δήμους οι θεσμοί των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλούν βλάβες ακόμη και όταν εκπέμπουν στα επιτρεπόμενα όρια

Ο καθηγητής βιολογίας κ.Κ.Τριανταφυλλίδης (αριστερά) με τον
καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης κ. Θωμά Ξένο
Συγκλονιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και όταν η ένταση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια έκθεσης, είχε παρουσιάσει ο καθηγητής Γενετικής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Κων. Τριανταφυλλίδης και μάλιστα σε ημερίδα που είχε οργανώσει τον Ιανουάριο του 2007 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αυτή δηλαδή που χορηγεί τις άδειες για τις κεραίες!

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Λουκέτο διαρκείας: Την άλλη Πέμπτη θα ξανανοίξει ο δήμος!

Τριήμερο κλείσιμο των Δήμων 15-17 Ιουλίου και άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε η Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας. Σημειώνεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού ήταν ο πρώτος δήμος πανελλήνια που ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να κλείσει το δήμο από χτες Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Μήνυση κατ΄αγνώστων για τον εμπρησμό στο 2ο Γυμνάσιο

Μήνυση κατ΄αγνώστων, ετοίμασε ο αρμόδιος για τη Μηχανιώνα αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσακμάκας, ζητώντας τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών που πυρπόλησαν χώρους του 2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας. Την ίδια στιγμή, από την ολοκληρωτικά κατεστραμμένη αίθουσα άρχισε η απομάκρυνση καμμένων επίπλων και άλλων υλικών.

Διεθνής διαγωνισμός για τα σκουπίδια του δήμου Θερμαϊκού

Σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καθαρισμό των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Θερμαϊκού, προχώρησε η διοίκηση του δήμου. Το έργο είναι για ένα χρόνο, με συνολική προϋπολογισθείσα αξία τα 1.077.883 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Πετιούνται στο δρόμο οι σχολικοί φύλακες

«Οι σχολικοί φύλακες δεν είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι». Αυτή είναι η απάντηση που δίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης, κάθε φορά που τίθεται προς συζήτηση το θέμα της επόμενης μέρας των περίπου 2.200 φυλάκων των σχολείων και υποστηρίζουν ότι δεν προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν προοπτικές μετακίνησης τους σε κάποια άλλη θέση του Δημοσίου.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Τι λένε Μαυρομάτης και Οικονομίδης για τον εμπρησμό

Οργή και αγανάκτηση σε όλους τους πολίτες, προκάλεσε η πρωτοφανής εμπρηστική επίθεση, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, με συνέπεια να καταστραφούν ολοσχερώς αίθουσες διδασκαλίας και οπτικοακουστικό υλικό αλλά και να πυρποληθούν σχολικά βιβλία τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν στους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με ομαδική υποβολή παραιτήσεων απειλούν οι δήμαρχοι


Να φτάσουν ακόμη και στην ομαδική υποβολή των παραιτήσεών τους, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάργηση των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αποφάσισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος των εμπρηστών τα βιβλία στο 2ο Γυμνάσιο!

Πλήρες ρεπορτάζ για την εμπρηστική επίθεση


Οι βάνδαλοι που πυρπόλησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης τις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, απέβλεπαν μεταξύ των άλλων και στην καταστροφή των βιβλίων, τα οποία υπήρχαν στους χώρους του σχολείου. Γιαυτό και εκδήλωσαν την καταστροφική μανία τους σε μία αίθουσα όπου υπήρχαν μεγάλες στοίβες βιβλίων τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν στους μαθητές κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Λουκέτο στο δήμο Θερμαϊκού μέχρι την προσεχή Τρίτη

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου ο δήμος Θερμαϊκού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση απολύσεις στους δήμους όλης της χώρας αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων για κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Βάνδαλοι πυρπόλησαν το 2ο Γυμνάσιο Νέας ΜηχανιώναςΥπάνθρωποι, πυρπόλησαν το πρωϊ της Πέμπτης, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ,  αίθουσες του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά μία προκατ αίθουσα, αλλα και πολύ μεγάλο αριθμό σχολικών βιβλίων που επρόκειτο να διανεμηθούν στους μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά.

"Απαξιώνουν τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης για χάρη των εργολάβων"

Η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αποβλέπει στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη, αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Νέα πυρκαγιά ξαγρύπνισε και πάλι την Άνω Ν.Μηχανιώνα

Νέα πυρκαγιά, η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξαγρύπνισε και πάλι τους κατοίκους στην Άνω Νέα Μηχανιώνα, πολύ περισσότερο που τη φορά αυτή έφτασε σχεδόν δίπλα σε σπίτια της περιοχής.

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Κατά των απολύσεων στους δήμους η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Κατά των απολύσεων και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δομών του δήμου, τάσσεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού», υπογραμμίζοντας ότι το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, μας αφορά όλους.

Κλειστοί και σήμερα οι Δήμοι όλης της χώρας

Για δεύτερη μέρα είναι κλειστό το Δημαρχείο και οι άλλες υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού, όπως συμβαίνει με όλους τους δήμους της χώρας, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία μετά από απόφαση του προεδρείου της ΠΟΕ ΟΤΑ. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Μπουτάρης: "Πάρτε τα κλειδιά του δήμου"

Ανοικτό το θέμα ακόμη και της παραίτησής του, άφησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε,  με θέμα τις ενδεχόμενες μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων του Δήμου.

"Πάρτε πίσω τις άδειες για τις κεραίες της Ν.Μηχανιώνας"

Έγγραφο του δήμου Θερμαϊκού προς τις τρεις Αρχές που τις εξέδωσαν
«Αναθεωρήστε αμέσως τις άδειες για την εγκατάσταση του Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας στη Νέα Μηχανιώνα», ζητάει με αυστηρό έγγραφό του ο δήμος Θερμαϊκού από τις τρεις δημόσιες Αρχές που εξέδωσαν τις άδειες αυτές. Και παράλληλα τη μεταφορά όλων των κεραιών μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Στερνό "αντίο" στον ηθοποιό και Άνθρωπο Νίκο Ναουμίδη

Φωτογραφία από την εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" για την παράσταση
"Το ψωμάδικο" του Μπρεχτ, στην οποία μετείχε ο Νίκος Ναουμίδης
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ένα χρόνο τώρα, βλέπαμε συχνά το Νίκο Ναουμίδη στο υπόγειο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης,  να ξεφυλλίζει τόμους κιτρινισμένων εφημερίδων, σε μία του προσπάθεια να καταγράψει τη θεατρική διαδρομή της πόλης, μέσα από δημοσιεύματα αλλοτινών εποχών. Και κάθε φορά που κάνοντας διάλειμμα περνούσε δίπλα από το αναγνωστήριο όπου βρισκόμασταν, για μια δική μας έρευνα, είχε πάντα ένα καλό λόγο να πει, ένα καλαμπούρι να πετάξει.

"Λουκέτο" σήμερα σε όλους τους δήμους της χώρας

Κλειστές παρέμειναν σήμερα Δευτέρα οι υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού, όπως και όλων των δήμων της χώρας, μετά το «λουκέτο» στους δήμους που αποφάσισε να βάλει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Νίκου Ναουμίδη

Ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης, ο γνωστότερος ίσως άνθρωπος του θεάτρου στην Θεσσαλονίκη, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών. Τη θλίψη εκφράζει ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας για το κάμπινγκ Επανομής

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγε ο Δήμος Θερμαϊκού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ζητώντας να ακυρωθεί η μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του Κάμπινγκ Επανομής, έκταση 3.210.155 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) μαζί με όλες του τις εγκαταστάσεις.

Όταν τα σκουπίδια φράζουν τη σκάλα ανόδου από το λιμάνι

Τα σκουπίδια, όπως δείχνει η φωτογραφία μας, έφραξαν την τελευταία σκάλα που οδηγεί από το λιμάνι στην οδό Πολυτεχνείου της Μηχανιώνας! Κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει στο δήμο Θερμαϊκού, όπως και στους άλλους δήμους της χώρας, σχετικά με την προμήθεια καυσίμων για την κίνηση των απορριμματοφόρων. Είναι όμως τόσο δύσκολο να σταλούν κάποιοι οδοκαθαριστές να μαζέψουν τα σκουπίδια από ορισμένα σημεία;

Έκλεισε το Nouvelle Vogue στη Μηχανιώνα με αιχμές..

Η βαθιά οικονομική κρίση, η εξαιτίας της μείωση του τζίρου στα καταστήματα, η αναγκαστική ελάττωση των τιμών στα προσφερόμενα είδη, αύξησε στο έπακρο τον ανταγωνισμό και τα αλληλομαχαιρώματα, ενώ κάποιες επιχειρήσεις, όπως το καφέ-μπαρ Nouvelle Vogue στην οδό Πολυτεχνείου της Ν.Μηχανιώνας κλείνουν, αφήνοντας αιχμές και διατυπώνοντας υπαινιγμούς κατά ανταγωνιστών τους και όχι μόνο!

Γιατί δεν προχωράει ο τουρισμός στο δήμο Θερμαϊκού

του Νίκου Γ. Μπαλάφα
Τρία σχεδόν χρόνια πέρασαν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο αναρριχήθηκε στην εξουσία η σημερινή δημοτική Αρχή. Με ψέματα και με αστήριχτες κατηγορίες!