Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

"Τριήμερο Πολιτισμού" στη Ν.Μηχανιώνα στις 1,2,3 Ιουλίου

Τριήμερο Πολιτισμού, οργανώνει στις 1,2 και 3 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο των πεύκων, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.  Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων, 8:30 μμ και τις τρεις ημέρες. Το Πρόγραμμα συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

Τα σκουπίδια πνίγουν και πάλι το δήμο Θερμαϊκού

Τα σκουπίδια πνίγουν και πάλι το δήμο Θερμαϊκού, δυσφημίζοντας την περιοχή ειδικά αυτή την περίοδο που οι ακτές κατακλύζονται από λουόμενους και επισκέπτες. Οι κάδοι των απορριμμάτων είναι ξεχειλισμένοι, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Ακάλυπτη και φέτος ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, Γιάννη Αβραντίνη, αναμένεται να έχει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να δοθεί λύση στην κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία, που παραμένει ακάλυπτη επί μία εβδομάδα.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για κεραίες της Μηχανιώνας

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Θ.Κωνσταντινίδης, ζητούν άμεση αποξήλωση κεραιών που στήθηκαν δίπλα σε σπίτια και σχολεία  
Εφιάλτης για τη Ν.Μηχανιώνα οι κεραίες, κρυφές (αριστερά)
και φανερές γιγαντοκεραίες (δεξιά) που δημιουργούν κινδύνους
Tην άμεση απομάκρυνση των κεραιών που έστησαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στη Νέα Μηχανιώνα, δίπλα στις κατοικίες και τα σχολεία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή σήμερα Παρασκευή, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Αρχίζουν σήμερα οι "Καλοκαιρινές εκδηλώσεις" στο Αγγελοχώρι

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ετοίμασε κι αυτό το καλοκαίρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος». Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο λιμάνι του Αγγελοχωρίου, με τη γιορτή του ψαρά και του αγρότη και θα κορυφωθούν την επόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου, με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα.

Ενισχύει ο ΟΑΣΘ τη γραμμή 77 (Επανομή-Μηχανιώνα)

Ένα ακόμη αστικό λεωφορείο, προσέθεσε από σήμερα ο ΟΑΣΘ στην τοπική γραμμή Νο 77  «Μηχανιώνα – Επανομή», με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα δρομολόγια από δώδεκα την ημέρα που ήταν μέχρι σήμερα, σε είκοσι τέσσερα.

Όταν τα τραπεζώματα έγιναν με ψάρια... ιχθυοτροφείου !

Θυμάστε τα περίφημα «τραπεζώματα» από την ιδιοκτησία ξενοδοχείου στους Νέους Επιβάτες  προς δημοτικούς συμβούλους για να ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή; Κάποιοι που τότε είχαν ψηφίσει υπέρ, τώρα άλλαξαν γνώμη, γιατί τα ψάρια που τους τάϊσε ο ξενοδόχος ήταν ….. ιχθυοτροφείου !

Μετεγκατάσταση των Ρομά ζητά το Συμβούλιο της Περαίας

Το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας, στην τελευταία του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του προέδρου του Σταύρου Αλεξιάδη, αποφάσισε να ζητήσει  την μετεγκατάσταση των Ρομά από την περιοχή Τσαϊρια της Περαίας, όπου εδώ και χρόνια δημιούργησαν καταυλισμό, σε νέο χώρο.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Δημοσιεύθηκε ο Οργανισμός του δήμου Θερμαϊκού

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1527 της 21 Ιουνίου 2013), η απόφαση για την κατάρτιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θερμαϊκού. Στον Οργανισμό, προβλέπονται 46 θέσεις προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 16 τεχνολογικής εκπαίδευσης, 54 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 27 υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι Θερμαϊκού ψήφισαν κατά της ΕΡΤ

Λίγο ακόμη και ο δήμος Θερμαϊκού θα ήταν ο μοναδικός δήμος στη χώρα που θα απέρριπτε ψήφισμα για την ΕΡΤ και το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες. Και μάλιστα, το ίδιο ψήφισμα που προηγουμένως είχε εγκρίνει ομόφωνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Τελικά το ψήφισμα πέρασε με μόλις 17 ψήφους!

Αρχίζει η διαθεσιμότητα σε 30 δήμους της χώρας

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους 30 δήμους της χώρας στους οποίους το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ξεκινά τη διαδικασία διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων. 

«Δεν πάει άλλο με τις κεραίες στη Νέα Μηχανιώνα»

H συζήτηση του υπομνήματος των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο
Η συζήτηση για τις κεραίες της Ν.Μηχανιώνας, ξαναέφερε στην
επικαιρότητα και το θέμα της παράνομης κεραίας στην Αγ.Τριάδα
«Δεν πάει άλλο με τις κεραίες στη Νέα Μηχανιώνα», ήταν το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη εξέταση υπομνήματος που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας ουσιαστικές ενέργειες από τη δημοτική αρχή για την περιφρούρηση της υγείας και της ζωής τους.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ποιοί καταναλωτές δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

O υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, ανακοίνωση τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που χρήζουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τις πληρωμές των λογαριασμών και τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

H ταυτότητα της μέσης ηλικίας

της Εύας Στάμου
Η μέση ηλικία είναι το στάδιο του βίου που συνδέει τη νεότητα με το γήρας. Οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία της βιολογικής ωρίμανσης σαν έναν κύκλο με συγκεκριμένα στάδια και όρια. Στα στάδια αυτά προβάλλουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και θεωρούμε ότι προσφέρουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Αρχίζουν την 1η Ιουλίου τα εξπρές δρομολόγια προς τις παραλίες Επανομής, Περαίας και Μηχανιώνας

Από την Δευτέρα 1η Ιουλίου έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν και φέτος οι δύο εξπρές λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, για την εξυπηρέτηση των λουόμενων. Τα λεωφορεία εξπρές θα έχουν αφετηρία επί της οδού Μοναστηρίου 61, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων στο νομό Θεσσαλονίκης

100 στην Επανομή, 200 στο Θερμαϊκό, 700 στο Πανόραμα
Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών. Στο νομό Θεσσαλονίκης οι τιμές ξεκινούν από 6,00 ευρώ το τετραγωνικό και φτάνουν τα 700 ευρώ στο Πανόραμα.

Ένα μελανό σημείο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης

Ο εμπρησμός του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ στις 29 Ιουνίου 1931
Συμπληρώνονται 82 χρόνια από ένα μελανό σημείο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης: Τον εμπρησμό, τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 1931, του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ, ως αποτέλεσμα μιας εκστρατείας μίσους κατά του εβραϊκού στοιχείου που είχε εξαπολυθεί στην πρωτεύουσα της ελληνικής Μακεδονίας από τη φασιστική οργάνωση της εποχής «ΕΕΕ».

Ορκίζεται το μεσημέρι η νέα δικομματική κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ορκίζονται στις 12.30 το μεσημέρι τα μέλη της νέας -δικομματικής πλέον- κυβέρνησης. Tην ορκωμοσία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Το θέμα των κεραιών της Ν.Μηχανιώνας στο Δ.Σ. Θερμαϊκού

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, πρόκειται να συζητηθεί μεθαύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα με τη δημιουργία «στα μουλωχτά» από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, άτυπου παράνομου πάρκου κεραιών δίπλα στον οικισμό  και στα σχολικά συγκροτήματα. Το θέμα τίθεται μετά από το υπόμνημα διαμαρτυρίας που συνέταξαν οι κάτοικοι της περιοχής, κάτω από το οποίο συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής πάνω από 1.200 υπογραφές.

Μήνυση δικηγόρων Θεσσαλονίκης κατά Στουρνάρα-Κεδίκογλου

Μήνυση κατά των Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου,  κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο συνολικά 27 δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, καταγγέλοντάς τους ότι  παρά την παρέλευση ημερών από την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από την ΕΡΤ.

Η Κίνηση Πολιτών Επανομής δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ

Αν και καθυστερημένα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη θαυμάσια πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Επανομής να συμπαρασταθεί ολόψυχα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, υψώνοντας φωνή έντονης διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ένα πανό της κίνησης, που ήταν μόνιμα αναρτημένο σε όλες τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, προκάλεσε αίσθηση.