Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Πόσο επικίνδυνο είναι το κτήριο «ΔΙΑΣ» στη Ν.Μηχανιώνα;

Αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η απόφαση σχετικά με το δημοτικό ακίνητο «ΔΙΑΣ» στη Νέα Μηχανιώνα, που το τελευταίο διάστημα έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τη διοίκηση του δήμου, αλλά και τους επαγγελματίες που ενοικιάζουν τα καταστήματα στον ισόγειο-ημιυπόγειο χώρο του κτηρίου.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

"Γολγοθάς" για το δήμο Θερμαϊκού τα καύσιμα απορριμματοφόρων

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, θα έχει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, για να του  αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στο Θερμαϊκό αλλά και σε άλλους δήμους της χώρας, σχετικά με την προμήθεια καυσίμων προκειμένου να κινηθούν τα δημοτικά οχήματα, κυρίως τα απορριμματοφόρα.

Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος για θανατηφόρο τροχαίο εξ αιτίας δρόμου-καρμανιόλα

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ένας πρώην αντιδήμαρχος και δύο προϊστάμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ως υπαίτιοι για ένα θανατηφόρο τροχαίο που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

O φάρος Αγγελοχωρίου, αντικείμενο ευρωπαϊκού προγράμματος

O φάρος του Αγγελοχωρίου, είναι ένας από τους ιστορικούς φάρους του ελληνικού και ευρωπαϊκού φαρικού δικτύου, που προσεγγίζεται επιστημονικά, στο πλαίσιο του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος EC-PHAROS, το οποίο συντονίστηκε από το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του ΑΠΘ. 

Καλή η "ανεξαρτησία", καλό και το βόλεμα των 20.000 ευρώ το μήνα

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς να αποχωρεί κάποιος από το κόμμα ή την παράταξη που τον τίμησε, τοποθετώντας τον στα ψηφοδέλτιά του, αλλά να μην παραιτείται από την έδρα που κατέχει και κατά συνέπεια και από την αποζημίωση που εισπράττει, παχυλή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τρεις προτάσεις από το Σύλλογο Εθελοντών Μεσημερίου

Συγκεκριμένες δραστηριότητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Μεσημέρι, προτείνει ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου, με τρεις επιστολές του προς το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, αναλαμβάνοντας μάλιστα την εκπόνηση των σχετικών μελετών που απαιτούνται.

"Ημέρες Θερμαϊκού" από σήμερα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τις «Ημέρες Θερμαϊκού», οργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο τη συμμετοχή όλων των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στην προστασία του οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου. Τα εγκαίνια αυτής της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας θα γίνουν σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 12.00, στην αποθήκη Δ της Α΄ προβλήτας του Ο.Λ.Θ.

Ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ διέθετε "μαϊμού" απορρυπαντικά

Όλα τα περιμέναμε, αλλά ότι θα υπήρχαν και "μαϊμού" απορρυπαντικά...
Στο αυτόφωρο, οδηγούνται σήμερα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας Αρβανιτίδης, που κατηγορούνται ότι διέθεταν στα σούπερ μάρκετ του μαϊμού απορρυπαντικά, τα οποία παρασκευάζονταν σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Βέλγοι μαθητές θα φιλοξενηθούν στην Επανομή

Βέλγοι μαθητές θα φιλοξενηθούν στην Επανομή, την περίοδο από 26 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου από οικογένειες Επανομιτών συμμαθητών τους, παρακολουθώντας πλούσιες  εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την θεματική του «Βυζαντίου», στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος.

"Καλοκαίρι 2013" από τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας

Πλούσιο πρόγραμμα, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις με τίτλο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013, που οργανώνει ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας.  Μεταξύ άλλων προβλέπονται έκθεση ζωγραφικής, βραδιά χορού, χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα, λαϊκή βραδιά, γευσιγνωσία κ.α.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Υπόδειγμα γενναιοφροσύνης η Ευτυχία Ζαριφέ

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος μετά την κατάργηση της 6ης αντιδημαρχίας
Σε μία πράξη γενναιοφροσύνης και αποδεικνύοντας ότι διαθέτει αστείρευτα αποθέματα ψυχικού μεγαλείου και ανιδιοτελούς ενασχόλησης με τα κοινά, η αντιδήμαρχος Ευτυχία Ζαριφέ, ένα από τα πιο έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη στο δήμο Θερμαϊκού, υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης την παραίτησή της, για να διευκολύνει τον δήμαρχο Θερμαϊκού στην επίλυση του προβλήματος της 6ης αντιδημαρχίας.

Στη γραφειοκρατία σκοντάφτει η καταπολέμηση των κουνουπιών

Τα κουνούπια ρουφάνε ανενόχλητα το αίμα των πολιτών, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενεργώντας σε γραφειοκρατικούς ρυθμούς, θα εξετάσει μόλις στις …25 Ιουνίου περίπου την έναρξη των ψεκασμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού της ΕΥΑΘ στην περιοχή
Αίνεια, μεταξύ Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου
Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με ψήφισμα στην τελευταία συνεδρίασή του, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρία θα πρέπει να περάσει σε διαδημοτική διαχείριση είτε στους δήμους που επιθυμούν να συμμετέχουν, είτε ως άλλου τύπου φορέας των ΟΤΑ.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας στη Ν.Μηχανιώνα

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας, οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας στις 29, 30 και 31 Μαϊου, τις ώρες 6-10 μ.μ., στο νεοκλασικό κτήριο «Στρατής».

Ι.Αλεξανδρής: "Θα υπάρξει φέτος αύξηση του τουρισμού"

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει φέτος αύξηση του τουρισμού στην περιοχή, διατυπώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σε δηλώσεις του από αφορμή την βράβευση με «Γαλάζια Σημαία» πέντε ακτών του δήμου. Ενώ παράλληλα σημειώνει τις προσπάθειες του δήμου για την ανάπτυξη των ακτών, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Πυκνό χειροκρότημα για το «Guitar Heroes» στο ΚΑΠΠΑ

Πυκνό ήταν το χειροκρότημα για τα μέλη του Πειραματικού Κιθαριστικού Συνόλου «Guitar Heroes», που εμφανίστηκε την Κυριακή 26 Μαίου 2013 στο φουαγιέ του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ στην Περαία.

Δημοτικές εκλογές σε ένα χρόνο με δύο ενιαία ψηφοδέλτια;

Σε ταυτόχρονες κάλπες σε ένα χρόνο, τον Μάϊο του 2014, για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και για την ανάδειξη των Eλλήνων ευρωβουλευτών καθώς επίσης και σε ανατροπή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημάρχων έχει καταλήξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στον πυρήνα του σχεδίου,  βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Πως βρέθηκε ο Στ.Σαράφης από την Επανομή στον ΠΑΟΚ

Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στον Σταύρο Σαράφη και τη μεταγραφή του πριν 46 χρόνια από την Αναγέννηση Επανομής στον ΠΑΟΚ, μια μεταγραφή που τότε είχε αφήσει εποχή, καθώς ο Επανομίτης ποδοσφαιριστής διεκδικούνταν από όλες τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες εκείνου του καιρού, δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

Καθαρισμός του Θερμαϊκού από την "Αλκίππη"

Μέχρι την Αγία Τριάδα, θα φτάνει η «Αλκίππη», το ειδικό σκάφος του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης που προχωρά στον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, καθώς περισυλλέγει επιπλέοντα αντικείμενα, αλλά και κηλίδες από πετρέλαιο ή άλλες ουσίες. Ο καθαρισμός αυτός είναι άκρως απαραίτητος, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που οι ακτές του Θερμαϊκού κατακλύζονται από επισκέπτες και λουόμενους.

Διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής στη Θέρμη

Η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής θα χτυπάει τις επόμενες μέρες στη Θέρμη! Ο ΑΓΕΜΣ «Σπάρτακος» διοργανώνει το τρίτο διεθνές μίτινγκ στις 8 και 9 Ιουνίου και ήδη έχει καταρριφθεί το ρεκόρ συμμετοχών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.