Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Σύλληψη στον Τρίλοφο 43χρονου για παιδoκτονία


Η σύλληψη στον Τρίλοφο ενός 43χρονου άντρα, έφερε στην επιφάνεια μια «ξεχασμένη» υπόθεση παιδοκτονίας που είχε διαπραχθεί πριν από 24 χρόνια στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών και ο δράστης, που παρέμενε ατιμώρητος, αναζητούνταν από το FBI.

Κίνδυνος λειψυδρίας στην Περαία λόγω... μπαξέδων


Αντιμέτωπα με τη λειψυδρία κινδυνεύουν να βρεθούν τους επόμενους μήνες εκατοντάδες νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, που υδροδοτούνται από το δίκτυο γεωτρήσεων και κυρίως στην περιοχή της Περαίας.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Οι αμνήμονες και το "Χάϊλ Χίτλερ"


Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που είχε 770.000 νεκρούς στη διάρκεια της χιτλερικής Κατοχής 1944, από εκτελέσεις, βασανιστήρια και άλλους 300.000 ανθρώπους από το λιμό, λόγω της λεηλασίας των τροφίμων της πατρίδας μας από τους Ναζί κατακτητές, είναι το λιγότερο πρόκληση και ύβρις απέναντι στην ιστορία, τον πολιτισμό και την περήφανη ελληνική αξιοπρέπεια, να ακούγεται το «Χάϊλ Χίτλερ» στο κοινοβούλιο.

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Εκδήλωση για ανέργους Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας


Εκδήλωση με τίτλο «Σύμφωνο Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης» οργανώνει την Τρίτη 14 Μαΐου στις 10.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ραιδεστού, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΩΤ.Α» (Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πρωτοβουλία Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης»).

Χωρίς ρεύμα δύο ώρες κάτοικοι περιοχών του Θερμαϊκού


Μία σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε στον ένα από τους δύο μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στο Κάτω Σχολάρι, είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν στο σκοτάδι για περίπου δυο ώρες κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Ι. Αλεξανδρής: "Γραμμένη στο πόδι η απόφαση για ΤΑΙΠΕΔ"


Μνημείο προχειρότητας, φαίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, για την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για εκποίηση κάποιων ακινήτων, μεταξύ των οποίων τα κάμνπινγκ Επανομής και Αγ.Τριάδας, οι κεραίες της ΕΡΤ στα «Τσαϊρια» Περαίας αλλά και το αεροδρόμιο Σέδες.

Δικαστικό αγώνα αρχίζουν 6 δήμαρχοι για τα "κλεμμένα"

Γιατί έκαναν την απογραφή αφού δεν την εφαρμόζουν;
Να στραφούν δικαστικά κατά του υπουργείου Εσωτερικών, διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων που χάνουν μετά την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει την εφαρμογή από το 2014 των στοιχείων της απογραφής του 2011, αποφάσισαν έξι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο δημαρχείο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

To βιβλίο του Αντ. Ματζάρη παρουσιάζεται στη Θέρμη


Το βιβλίο του Αντώνη Ματζάρη «Ο νονός μου ο καλόγερος», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15 Μαϊου, στις 7:00 μμ στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Θέρμης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Θεοδωράκης και η φιλόλογος Μαρία Γεωργιάδου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η δικηγόρος-ηθοποιός Άλκηστης Γιώγιου.

Στο "σφυρί" από το ΤΑΙΠΕΔ τα κάμπινγκ Αγ.Τριάδας και Επανομής


Tα δύο κάμπινγκ της Επανομής και της Αγίας Τριάδας, ένα οικόπεδο της ΕΡΤ στα «Τσαϊρια» της Περαίας και το αεροδρόμιο Σέδες, περιλαμβάνονται στα  δεκάδες «φιλέτα» του Δημοσίου, που με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για εκποίηση.

"Βουτιά" αυτοκινήτου στο Θερμαϊκό - Σώοι οι επιβάτες


Επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα νεαρό ζευγάρι, βρέθηκε ξαφνικά στο Θερμαικό, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, στη μία τα ξημερώματα. 

Αρχίζουν στην Επανομή τα "Αργύρια 2013"


Αρχίζουν  αύριο Πέμπτη στην Επανομή και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 12 Μαϊου οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αργύρια 2013» που διοργανώνουν προς τιμή του πολιούχου της Επανομής Αγίου Αργυρίου, ο δήμος Θερμαϊκού, η δημοτική κοινότητα Επανομής και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Το υπουργείο Εσωτερικών παρακρατεί από το δήμο Θερμαϊκού δόσεις επιχορήγησης που δεν κατέβαλε ακόμη!


Απίστευτο κι όμως αληθινό: Σε ρόλο τοκογλύφου το υπουργείο Εσωτερικών, άρχισε να παρακρατεί το ποσό των 64.000 μηνιαίως από το δήμο Θερμαϊκού για την αποπληρωμή της επιχορήγησης των 1.483.075 ευρώ που ΘΑ δώσει για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπήρχαν μέχρι 31 Δεκεβρίου 2011 προς ιδιώτες.

1.000 ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες!


του Σταύρου Φιδέλη
Γνωρίζουμε τι είναι οι «ευπαθείς ομάδες». Γνωρίζουμε λίγο ή πολύ πόσα μα πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν! Γνωρίζουμε όμως, περισσότερο πόση κουβέντα γίνεται για αυτές ειδικά τις ομάδες σήμερα, που όλοι μας βιώνουμε έναν συνεχή οικονομικό πόλεμο, ανασφάλειας και στενοχώριας.

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη νίκη κατά του φασισμού

Τα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέϊτενλιγκ, στη Σταυρούπολη,
όπου είναι θαμμένοι στρατιώτες του Α΄και Β΄παγκοσμίων πολέμων

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 9 Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Τα έργα πνοής για τη Θεσσαλονίκη που καρκινοβατούν


Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ των δήμων Καλαμαριάς και Πυλαίας, συνολικού μήκους 9,5 χλμ, ενός έργου που θα αλλάξει την εικόνα της παράκτιας ζώνης της Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα δέκα ζωτικής σημασίας για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έργα που χρόνια τώρα καρκινοβατούν.

Ο εισαγγελέας και τα "πολιτικάντικα τερτίπια" στο δήμο Θερμαϊκού


Τις δικές του εξηγήσεις για το σβήσιμο των κλήσεων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, δίνει μέσα από την εφημερίδα «ΠΕΡΑΙΑ» που διευθύνει, ο πρώην αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Λαζαρίδης. Χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Ζαβέρκο που έκανε τη σχετική καταγγελία  για φτηνή ιδιοτέλεια. Καθώς, όπως αναφέρει «το θέμα προέκυψε όταν η αρμόδια τότε αντιδήμαρχος αρνήθηκε να σβήσει κλήση στον καταγγέλοντα δημοτικό σύμβουλο»!

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά !


Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά. Πάσχα των Ελλήνων σήμερα. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο και χωρίς μνημόνια αύριο. Για ένα πιο φωτεινό μέλλον του έθνους των Ελλήνων. «Σήμερα Πάσχα και Λαμπρή, σήμερα αλλάζει ο κόσμος», όπως λέει και το γνωστό δημοτικό μας τραγούδι.