Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Σίμος Κερασίδης (1918-1943): Μία θρυλική μορφή

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία στα Ίμερα της Κοζάνης, στις 13 Απριλίου 1943, της πιο ηρωϊκής ίσως μορφής που ανέδειξε το λαϊκό κίνημα, του θρυλικού ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Σίμου Κερασίδη. Ενός ανθρώπου που είχε αφήσει εποχή για τις αποδράσεις του στην περίοδο της δικτατορίας Μεταξά και της Κατοχής, αλλά επίσης για τις απίστευτες μεταμφιέσεις, τα σαμποτάζ κατά των χιτλερικών κατακτητών και την οργάνωση δεκάδων μυστικών τυπογραφείων στη βόρεια Ελλάδα στα χρόνια της ναζιστικής σκλαβιάς.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία της Ν.Μηχανιώνας


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας για τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας με θέμα «90 Χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας (1923-2013)», οργανώνει το τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού. Η ερίοδος υλοποίησης είναι από 15-25 Απριλίου 2013.

Την Τετάρτη η νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. Θερμαϊκού


Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη, πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30, η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

Για "σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας" μιλά ο Νόαμ Τσόμσκι


«Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες», εκτιμά ο κορυφαίος αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι.

Μπαράζ διαρρήξεων τρομοκρατεί τους κατοίκους της Μηχανιώνας


Μπαράζ διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα το ένα μετά το άλλο, έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας και των γειτονικών περιοχών που νοιώθουν να είναι ανυπεράσπιστοι στους κακοποιούς.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους νέους έως 29 χρόνων


Πρόγραμμα επιδοτούμενης  επαγγελματικής κατάρτισης  και  απασχόλησης, που απευθύνεται σε 35.000 άνεργους νέους, ηλικίας  έως 29 χρονών, τίθεται σε εφαρμογή. Το νέο σχέδιο δράσης κατά  της ανεργίας, εκπονήθηκε και χρηματοδοτείται  από  το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας.

Έντονες αντιδράσεις για αλχημείες του υπουργείου Εσωτερικών

Οργή στους δήμους προκαλούν οι αλχημείες του ΥΠΕΣ Ευριπίδη Στυλιανίδη

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους περισσότερους Δήμους  της χώρας η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προβλέπει την κατανομή των κονδυλίων προς τους Δήμους, με βάση την πληθυσμιακή απογραφή του 2001 και όχι του 2011, όπως ήταν αναμενόμενο. 

Έκθεση στη Θέρμη με τα κειμήλια της απελευθέρωσης του 1912


Έκθεση με τα κειμήλια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912, διοργανώνεται  στη Πινακοθήκη του Δήμου Θέρμης από την Κυριακή 21 Απριλίου έως την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013,  Ώρα 19.00

Εκδήλωση ενημέρωσης στη Θέρμη για τις Σκουριές


Εκδήλωση ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης την Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 10.30πμ – 13.30μμ στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα "Το σχολείο στο "γύψο"


Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή το τυραννικό καθεστώς της δικτατορίας της 21ης Απριλίου στην εκπαίδευση, με τίτλο «Το σχολείο στο “γύψο”, οργανώνουν από κοινού η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974.

Εξόρμηση δενδροφύτευσης στο Αγγελοχώρι


Δενδροφύτευση περίπου εβδομήντα (70) δενδρυλλίων στο χώρο γύρω από το γήπεδο Αγγελοχωρίου, πραγματοποίησε η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φάρος» Αγγελοχωρίου, το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου και μία ομάδα του Λυκείου Μηχανιώνας.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Θεαματική άνοδος Ρώσων τουριστών στη Θεσσαλονίκη


Οι επισκέπτες από την Ουκρανία σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε ποσοστό 83,98% μεταξύ των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη κατά το προηγούμενο έτος, ενώ θετική ψήφο στην πόλη έδωσαν οι Ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι στις διανυκτερεύσεις τους σημείωσαν αύξηση κατά 50%. Πτωτική πορεία συνεχίζει να καταγράφει ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών που διανυκτέρευσαν στη Θεσσαλονίκη το 2012.

Απονομή βεβαιώσεων κοπτικής-ραπτικής του ΔΗΠΠΑΚΥΘ


Η απονομή των βεβαιώσεων του Γ’ Κύκλου των μαθημάτων «Κοπτικής-Ραπτικής Α’ Βοηθειών» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ  πραγματοποιήθηκε στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη το περασμένο Σάββατο.

Τρεμόπουλος ζητά 300.000 από Ψωμιάδη για ηθική βλάβη


Aγωγή του πρώην ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου εναντίον του παυθέντος περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητά ως ηθική βλάβη, αποζημίωση 300.000 ευρώ, συζητείται σήμερα 10 Απριλίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ξεμπλοκάρεται επιτέλους η θαλάσσια συγκοινωνία;


Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, η οποία συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για το έργο «Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης: Εκπόνηση Μελετών – Εκδοση Αδειοδοτήσεων και Κατασκευή των Τεχνικών Υποδομών Πέντε Προβλήτων – Στάσεων».

Όταν η τυπολατρία απειλεί με παράλυση ένα ολόκληρο δήμο


Ο κίνδυνος να παραλύσει ο δήμος Θερμαϊκού από τα τέλη Απριλίου και μετά, λόγω έλλειψης καυσίμων, να μην μπορέσουν να κινηθούν τα απορριμματοφόρα και να νεκρώσουν οι άλλες του δραστηριότητες, περιγράφτηκε με τα μελανότερα χρώματα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Πέντε νέες παιδικές χαρές στο δήμο Θερμαϊκού


Πρόταση για ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» πέντε νέων παιδικών χαρών στην Περαία, το Αγγελοχώρι, τους Νέους Επιβάτες και την Επανομή, καθώς και ενός νέου πάρκου στη Νέα Μηχανιώνα, ετοίμασε ο δήμος Θερμαϊκού, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Αθανασιάδης.

Πως αντιμετώπισαν τους νεοναζί στη Γερμανική Βουλή


του Μανόλη Τσιντσίνη
Ο,τι κι αν δοκίμασαν στην αρχή ήταν λάθος. Οι νεοναζί του NPD, που μόλις είχαν εκλεγεί στη Βουλή της Σαξονίας, έβγαιναν πάντα κερδισμένοι. Oι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων στις αντικοινοβουλευτικές προκλήσεις όξυναν απλώς τον αντίκτυπό τους.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων περιμένει υποψήφιους επενδυτές


Στη διαμόρφωση χαρτοφυλακίου ακινήτων προς αξιοποίηση, προχώρησε  ο Δήμος Θερμαϊκού. Τα ακίνητα προς επένδυση, βρίσκονται στην περιοχή Τσαΐρια, στην επέκταση της Περαίας προς τους Νέους Επιβάτες και σχεδόν εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Νέας Μηχανιώνας – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας, στον Ποταμό και στο κάμπιγκ Επανομής.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση λόγω... γραφειοκρατίας

Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 5 μμ με θέμα την αντιμετώπιση κατεπειγουσών θεμάτων, που έχουν να κάνουν με  την εύρυθμη  λειτουργία του Δήμου.

Κλείνει λόγω κρίσης το αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης


Οι περικοπές που κάνει η αμερικανική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι πλήττουν και το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο σύντομα πλέον, στα τέλη Μαϊου, μπαίνει «λουκέτο».

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Τσαμασλής σε πορεία... Ψωμιάδη !


Σε προσωρινή αργία, αναμένεται να τεθεί ο νεοεκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, αφού, μαζί με ακόμα 27 στελέχη της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα καθίσει στο... σκαμνί για την υπόθεση της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.