Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Λουκέτο στον "Φωκά" της οδού Ερμού


Ισχυρό πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη και το εμπόριό της, αποτελεί το λουκέτο που μπήκε στο ιστορικό κατάστημα της αλυσίδας «Φωκάς», στην οδό Ερμού, όπου κατέβηκαν τα ρολά και τα τελευταία εμπορεύματα που έχουν απομείνει μεταφέρονται αυτές τις μέρες στο κεντρικό κατάστημα της Τσιμισκή.

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Ιατρείο στη Θέρμη

Το εκκλησιαστικό κοινωνικό ιατρεο «Η Αγία Ερμιόνη», που θα λειτουργήσει στη Θέρμη, θα εγκαινιαστεί την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος. Τό ατρεο θά παρέχη δωρεάν ολοκληρωμένη
ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σέ άπορους άνεργους και ανασφάλιστους Έλληνες καί Ξένους.

Χρηματοδοτείται από Κομισιόν η επέκταση του αεροδιαδρόμου


Η Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, ενέκρινε επένδυση 93,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους περισσότερους τύπους αεροσκαφών και κατά συνέπεια, θα αυξηθεί η επιβατική και εμπορευματική κίνηση.

Το αυθεντικό Πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης το 1912


Το αυθεντικό πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό, με το οποίο απελευθερώθηκε η πόλη στις 26 Οκτωβρίου 1912, καθώς και το τραπέζι - γραφείο του Ταχσίν Πασά, επάνω στο οποίο υπογράφηκε το ιστορικό έγγραφο, εκτίθενται μόνιμα πλέον στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σίμο Κερασίδη


Εκδήλωση για μία από τις πιο ηρωϊκές μορφές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και του λαϊκού κινήματος, τον Σίμο Κερασίδη, που δολοφονήθηκε πριν 70 χρόνια από συνεργάτες των κατακτητών,  οργανώνει το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας,  η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας.

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Δεήσεις στη Βουλγαρία για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες!


Δεήσεις θα γίνουν αύριο και την Κυριακή σε όλους τους χώρους λατρείας των μεγάλων θρησκειών στη Βουλγαρία για να τερματιστεί το κύμα των αυτοκτονιών, που έχουν πολλαπλασιαστεί με την κλιμάκωση της οικονομικής και της πολιτικής κρίσης στη χώρα τους τελευταίους μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Δενδροφύτευση στο χώρο του ΣΜΑ Ν.Μηχανιώνας


Περισσότερα από 200 δενδρύλλια, φυτεύθηκαν το πρωϊ της Πέμπτης από 40  μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας σε χώρο πλησίον του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

To Διεθνές Πανεπιστήμιο παρουσιάζει μεταπτυχιακά προγράμματα


Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το πρώτο ελληνικό δημόσιο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της χώρας, διοργανώνει ενημερωτική παρουσίαση των Μεταπτυχιακών του Προγραμμάτων για ενδιαφερομένους, που θα γίνει χώρα σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 17:00 στις εγκαταστάσεις του. 

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Επίσκεψη Άνθιμου στον Παπαγεωργόπουλο


Επίσκεψη στον φυλακισμένο στα Διαβατά πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, έκανε σήμερα ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ύστερα από το «παράπονο» του Β. Παπαγεωργόπουλου ότι τελευταία δεν εκκλησιάζεται σωστά έως καθόλου, λόγω των γνωστών μέτρων ασφαλείας στις φυλακές όλης της χώρας.

Μέσω... ιντερνετ θα ποτίζονται πάρκα στο δήμο Θεσσαλονίκης


Μέσω... Ιντερνετ θα λειτουργούν άμεσα αρδευτικά δίκτυα που τοποθέτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε έξι χώρους πρασίνου και παρκα της πόλης, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την άρδευση των χώρων πρασίνου.

"Να γίνει χώρος μνήμης, η πρώην ΚΥΠ Θεσσαλονίκης


«Η ικανοποίηση του αιτήματος για ανάδειξη ενός τμήματος των τότε χώρων βασανιστηρίων της ΚΥΠ Θεσσαλονίκης, σε χώρο μνήμης, θα αποτελέσει δείγμα σεβασμού προς τις δημοκρατικές παραδόσεις της Θεσσαλονίκης, ιδίως σήμερα που επανεμφανίζονται απειλητικές οι φασιστικές και νεοναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές», τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

Επιχορηγούνται 99 δήμοι για να εξοφλήσουν χρέη τους

Μεταξύ αυτών και ο δήμος Θερμαϊκού με 1.483.075 ευρώ
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η επιχορήγηση 99 δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και πέντε δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, με το συνολικό ποσό των  362.783.175,00 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Όταν ο υφυπουργός επικαλείται την... έλλειψη στοιχείων για τη δολοφονία από τη χούντα του Γιώργου Τσαρουχά

Ο πόνος αποτυπώθηκε στην έκφραση του Τσαρουχά,
την ώρα που ξεψυχούσε από τα βασανιστήρια, ενώ στο
πρόσωπο φαίνονται τα σημάδια από τα χτυπήματα 
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Απορίες και εύλογα ερωτήματα, προκαλεί η ενέργεια του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτριου Ελευσινιώτη, ο οποίος απαντώντας σε επιστολή του δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε να γίνει τόπος ιστορικής μνήμης ο χώρος της πρώην ΚΥΠ Θεσσαλονίκης, όπου δολοφονήθηκε από τη χούντα ο βουλευτής της Αριστεράς, Γιώργος Τσαρουχάς, δικαιολογεί την άρνηση δηλώνοντας ότι το Πολεμικό Μουσείο… δεν διαθέτει ιστορικά στοιχεία!

Τα μαθήματα του "Ανοιχτού Πανεπιστημίου" Θερμαϊκού


Συνεχίζονται τα μαθήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Θερμαϊκού, με την τέταρτη ενότητα που έχει κύριο θέμα «ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΡΑΤΟΣ».  

Επιτέλους, παραχωρείται η χρήση αιγιαλού στους δήμους


Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, επιλύεται ένα ζήτημα που κατ΄επανάληψη είχε θέσει ο δήμος Θερμαϊκού και οι άλλοι παράκτιοι δήμοι της χώρας, για την απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.

Τώρα και "κούρεμα" στα φωτοβολταϊκά


Αυτό κι αν είναι εμπαιγμός του κράτους, για μία ακόμη φορά, απέναντι στους πολίτες που το εμπιστεύθηκαν: Αφού έσπρωξαν τον κόσμο να βάλει σε ταράτσες, αυλές και χωράφια φωτοβολταϊκά, τώρα σχεδιάζουν… κούρεμα στα χρήματα που πρέπει να δοθούν σε όσους προχώρησαν σε  φωτοβολταϊκή εγκατάσταση

"Η Ε.Ε. εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων", λέει το 90,1% των πολιτών


Θα πρέπει να προβληματίσει όλους, ένα από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και μεταδόθηκε τη νύχτα της Δευτέρας, στην εκπομπή του Ι.Πρετεντέρη: Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ισχυρών.

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Δενδροφύτευση στο σκουπιδότοπο του ΣΜΑ Μηχανιώνας


Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων του Δήμου Θερμαϊκού, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μηχανιώνας,  διοργανώνουν δενδροφύτευση διακοσίων περίπου δενδρυλίων.

Πρωταπριλιάτικα αστεία και φάρσες άλλοτε και τώρα


Πρωταπριλιά σήμερα. Καλό μήνα. Άλλες χρονιές παλαιότερα τέτοια μέρα, συναντούσες παντού γελαστά πρόσωπα και τα τηλέφωνα κουδούνιζαν συνεχώς για να πει ο ένας στον άλλο κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο, κάποιο πείραγμα, όπως το επιτάσσει η μέρα. Τώρα, σιωπή. Παντού σκυθρωπά πρόσωπα. Που όρεξη εξάλλου για αστεία, όταν ο άλλος έχει βουνό τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Εκδήλωση στην Καλαμαριά για το φαινόμενο του φασισμού


Η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Προμηθέας» και τη Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, οργανώνουν την Τετάρτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 6:30μμ στο «Θεατράκι της Χηλής», στην Καλαμαριά,  εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Τα φαινόμενα του Φασισμού στην Ελλάδα της κρίσης».

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

«Το φως που πάντα καίει» του Κ. Βάρναλη στην Καλαμαριά


«Το φως που πάντα καίει» του Κ. Βάρναλη, σε διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού, μετά το τέλος των παραστάσεων, στο «Θέατρο της Ημέρας», στην Αθήνα, ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις και στις 5-6-7 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά.

Ιστιοπλοϊκά στο Θερμαϊκό κατά του καρκίνου του μαστού


Στα πλαίσια της εκστρατείας «Sail for pink», την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του μαστού «Αλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, περισσότερα από σαράντα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα αρμενίζουν στο Θερμαϊκό Κόλπο και την παραλία της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 7 Απριλίου 2013. 

Στη χούντα, η απαρχή δεινών της ελληνικής οικονομίας


Η βαθιά οικονομική κρίση που γνωρίζει το τελευταίο διάστημα η χώρα και τα εξοντωτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό ελέω τρόϊκας και μνημονίου, κάνει κάποιους νοσταλγούς του ναζισμού και της δικτατορίας,, ψαρεύοντας στα θολά νερά, να νοσταλγούν την επταετία, λέγοντας ότι «μία χούντα μας χρειάζεται».