Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Ι.Μαυρομάτης: "Ταρακουνάμε τα ατάραχα νερά της διοίκησης"


«Ταρακουνάμε συστηματικά τα ατάραχα ύδατα της διοίκησης του Δήμου και την προτρέπουμε να δει τον συνάνθρωπο, να απαλύνει τα προβλήματα των δημοτών σε αυτές τις δύσμοιρες εποχές και καταστάσεις», τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» την οποία εκδίδει η παράταξή του.

Η "κόντρα" στο δημοτικό συμβούλιο για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Από την εποχή που Στεφανίδης (δεξιά) και Κούτουκας (αριστερά), έσερναν
μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρή το χορό προς τη διοίκηση του δήμου

Οι πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των δύο τοπικών συμβούλων της Ν.Μηχανιώνας, Φ.Τζάκη και Ι.Νακόπουλου, αποτέλεσαν την αφορμή για να εκδηλωθεί αντιπαράθεση του νυν με τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ο τελευταίος, παρά την αποχώρησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας, επιμένει να διεκδικεί ρόλο στη διοίκηση.

«Κοίτα ποιος μιλάει» για διαφθορά στην Κύπρο….


H Γερμανία που εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων, καταλαμβάνει υψηλότερη θέση από την Κύπρο στην κατάταξη των χωρών που ενέχονται σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τον αναγνωρισμένο οίκο ερευνών Basel Institute on Governance.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή στον Π.Ψωμιάδη για Κορώνεια


Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ο τέως νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας στην υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος.

Πόσο κόστισαν οι ιστοσελίδες των τριών πρώην δήμων;


Το κόστος κατασκευής των ιστοσελίδων στους τρεις πρώην Καποδιστριακούς δήμους Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ζαβέρκου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ.Λευτέρη Κεραμιδάκη, το site του πρώην δήμου Θερμαϊκού στοίχισε 185.873 ευρώ,  και μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν τόσο το λογισμικό, όσο και η προμήθεια των servers.

Η όψιμη "ανησυχία" της Μέρκελ για τις Κυπριακές τράπεζες


Από τις 16 Απριλίου 2003, που ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, υπέγραψε τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την 1η Μαϊου του 2008, που η Μεγαλόνησος εντάχθηκε στην Ευρωζώνη, οι Γερμανοί και οι άλλοι εταίροι στην Ε.Ε. γνώριζαν για τα ξένα κεφάλαια, Ρωσικά και Λιβανέζικα που είναι επενδεδυμένα στις δύο Κυπριακές τράπεζες, κυρίως στη Λαϊκή.

Η δημοτική βιβλιοθήκη Θερμαϊκού στο πρόγραμμα “Future Library”


H Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα “Future Library”, μαζί με άλλες 93 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα.

Τα ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ


Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους, έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

O εορτασμός της εθνικής επετείου στο δήμο Θερμαϊκού


Από το δήμο Θερμαϊκού εκδόθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας 25ης Μαρτίου 1821, που θα γίνει με γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών και των δημοτικών καταστημάτων, ομιλίες για την επέτειο και παρελάσεις.

Υπό ασφυκτικό έλεγχο οι δήμοι με το "Παρατηρητήριο ΟΤΑ"


Η αυτοτέλεια των δήμων πάει περίπατο με το "Παρατηρητήριο ΟΤΑ"
Μεγαλώνει η θηλιά γύρω από τους δήμους της χώρας, με το ψευδεπίγραφο «πρόγραμμα  ενίσχυσης της οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Με το πρόγραμμα αυτό, δημιουργείται ένα «Παρατηρητήριο ΟΤΑ» που θα ελέγχει ασφυκτικά τη λειτουργία των δήμων.

Σε ιδιώτες η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, για "ξεπούλημα" κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Την ανάθεση της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο, μετά από μία συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, με την αντιπολίτευση να καταγγέλει τη διοίκηση του δήμου για «ξεπούλημα».

Τα παιδιά τμήματα του ΠΟΣΠ σε συνάντηση στον Άγιο Μάμα


Τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας (Π.Ο.Σ.Π.), συμμετείχαν στην Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων Μακεδονίας, που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή φορά, στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Αναβλήθηκε για τον Μάϊο η συζήτηση επί των πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών προς το δήμο Θερμαϊκού


Αναβλήθηκε για το Μάϊο, μετά από πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Βογιατζή, και ύστερα από πολύωρη συζήτηση, η λήψη απόφασης για τον πλειστηριασμό έντεκα κατασχεμένων ακινήτων, οφειλετών του Δήμου Θερμαϊκού, για ποσά πάνω από 10.000 ευρώ.

Προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχείο αστέγων του Θερμαϊκού


Το ποσό των 2.500 ευρώ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διαθέσει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιάννη Τσακμάκα, για την προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχείο άστεγων δημοτών.

Θ.Καράογλου: "Όλοι μαζί να σώσουμε το Θερμαϊκό"


«Σύνθημα μας είναι πως ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, μπορούμε να σώσουμε τον Θερμαϊκό. Και να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό» τόνισε o υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Θερμαϊκός, η θάλασσα δίπλα μας»,που οργάνωσε το υπουργείο, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του νομού Θεσσαλονίκης σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής.

Σύσκεψη για το Θερμαϊκό χωρίς τους δήμους της ανατολικής ακτής


Συνάντηση με θέμα τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, θα έχει αυτή την Πέμπτη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου με δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Κατά ανεξήγητο λόγο όμως, στη σύσκεψη δεν κλήθηκαν οι δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Δήλωση-βόμβα Κύπριου υπουργού για τις τράπεζες


Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες «Κύπρου» και «Λαϊκή», σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega.

Εκτός ελέγχου η άγρια κόντρα του Στεφανίδη με Λαζαρίδη


Εκτός ελέγχου, φαίνεται ότι οδηγείται η άγρια κόντρα μεταξύ του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Κ.Στεφανίδη και του πρώην αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, Γ.Λαζαρίδη. Mε τον πρώτο, δίνοντας συνέχεια στον «καυγά», να απειλεί με μηνύσεις αλλά και να κάνει λόγο για «οσμή πολιτικής σήψης στην παράταξη του κ.Αλεξανδρή» και «σαπίλα». Aποφεύγοντας όμως επιμελώς να αναφερθεί στα "τραπεζώματα"

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Τα τραπεζώματα, το "μενού" και οι συνδαιτημόνες


H διαμάχη των δύο «τέως» του δήμου Θερμαϊκού, του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με τον τέως αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα σε μας τους κοινούς θνητούς να ενημερωθούμε για απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και κάποια… τραπεζώματα!

Αναβολή του Δ.Σ. λόγω θανάτου του πατέρα Μαυρομάτη


Αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη, 20 Απριλίου, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Γρηγόρη Μαυρομάτη, πατέρα του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη.

Οι αποχωρήσεις Τζάκη - Νακόπουλου και το πρακτικό


Την προαναγγελθείσα εδώ και καιρό αποχώρησή τους από την παράταξη «Θερμαϊκός για όλους», ανακοίνωσαν οι τοπικοί σύμβουλοι στη δημοτική κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, Φώτης Τζάκης και Γιάννης Νακόπουλος, με επιστολή που απέστειλαν προς το δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή πριν ένα μήνα, αλλά δημοσιοποιήθηκε τώρα.

Αντιρατσιστική εκδήλωση από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία


Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού διοργανώνει αντιρατσιστική γιορτή αυτή την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του ΚΑΠΗ Ν. Επιβατών.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Λαϊκά γλέντια παρά τη βροχή σε Αγγελοχώρι και Αγ.Τριάδα

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού σέρνει το χορό στην πλατεία του Αγγελοχωρίου
έχοντας από δεξιά του τον πρόεδρο του "Φάρου" κ.Γιώργο Καράμπαλη
Στιγμές κεφιού και χαράς, έζησαν οι κάτοικοι στο Αγγελοχώρι και την Αγία Τριάδα, το πρωϊ της Καθαράς Δευτέρας, ξεφεύγοντας για λίγο από τις έγνοιες και τις σκοτούρες για τα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομικής κρίσης, με τη συμμετοχή τουςστις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι.

Απίστευτη συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Επανομής


Απίστευτη, είναι η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που δημιούργησε η Κίνηση Πολιτών Επανομής, καθώς τα τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστήριου είναι ήδη υπερπλήρη και η Κίνηση με ανακοίνωσή της παρακαλεί τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο  φροντιστήριο αν  δεν είναι γραμμένα.

Σαν σήμερα πέθανε ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης


Συμπληρώθηκαν σήμερα 17 χρόνια από το θάνατο του τιμημένου με το βραβείο Νόμπελ ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη, ενός από τους τελευταίους εκπροσώπους της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Μία από τις κορυφαίες δημιουργίες του υπήρξε το ποίημα Το Άξιον Εστί (1959), έργο με το οποίο ο Ελύτης διεκδίκησε θέση στην εθνική λογοτεχνία.

Σε αποσύνθεση οδηγείται η ΕΡΤ3 λόγω ελλείψεων προσωπικού


Σε αδιέξοδο, έχει οδηγηθεί η ΕΡΤ3, που κινδυνεύει με κατάρρευση εξ αιτίας των αθρόων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των κάθε μορφής προσλήψεων, που έχουν οδηγήσει το κανάλι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του Μίκη Θεοδωράκη

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη, που εισήχθη χθες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με αναπνευστική λοίμωξη.

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Γ.Στουρνάρας: "Απολύτως διασφαλισμένες οι καταθέσεις"


Τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, έδωσε εκ νέου, το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

31.382 δημόσιοι υπάλληλοι αποχώρησαν το έτος 2012


Περισσότεροι από 31.382 δημόσιοι υπάλληλοι, αποχώρησαν από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα κατά το έτος 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, οι προσλήψεις ήταν μόνο 4.447, δηλαδή στη θέση των 7,5 αποχωρούντων προσλαμβάνονταν μόνο ένας.

Γλέντι στον Τρίλοφο με το αποκριάτικο "Γαϊτανάκι"


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο «Γαϊτανάκι», που οργάνωσε στο πάρκο "Στεφανιά", στον Τρίλοφο, λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής της Αποκριάς, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού του δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Γραμμή ΟΑΣΘ Περαία-Επανομή, ζητά ο δήμος Θερμαϊκού


Την καθιέρωση δύο δρομολογιακών γραμμών του ΟΑΣΘ, της μίας από Περαία προς Επανομή και της δεύτερης που θα διέρχεται από την περιοχή «Ξένιος Δίας», ζήτησε ο δήμος Θερμαϊκού από στελέχη του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο, στην Περαία.

Επιμνημόσυνη δέηση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης παρουσία του πρωθυπουργού


Eπιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής στην Εβραϊκή Συναγωγή στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στην πόλη για την εκδήλωση αυτή, αποδίδοντας τιμή στους 50.000 συμπατριώτες μας Εβραίους που θανατώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.