Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Το φως που πάντα καίει» του Κ. Βάρναλη στην Καλαμαριά


«Το φως που πάντα καίει» του Κ. Βάρναλη, σε διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού, μετά το τέλος των παραστάσεων, στο «Θέατρο της Ημέρας», στην Αθήνα, ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις και στις 5-6-7 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά.

Ιστιοπλοϊκά στο Θερμαϊκό κατά του καρκίνου του μαστού


Στα πλαίσια της εκστρατείας «Sail for pink», την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του μαστού «Αλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, περισσότερα από σαράντα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα αρμενίζουν στο Θερμαϊκό Κόλπο και την παραλία της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 7 Απριλίου 2013. 

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μην ξεχάσετε ότι αλλάζει απόψε η ώρα


Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας, καθώς από τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Οι δείκτες του ρολογιού, πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά.

Δύο χαμένες ευκαιρίες;


του Λευτέρη Ερκέκογλου
Παράλληλες ιστορίες: Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τι έγινε άραγε τα τελευταία χρόνια; Τι άλλαξε; Πώς γίνεται ένα έργο συμφωνημένο, υπογεγραμμένο, ώριμο και δρομολογημένο από τη διοίκηση του κ. Μαυρομάτη να φεύγει μέσα από τα χέρια μας; Ποιοι διαχειρίστηκαν από το Δήμο Θερμαϊκού το συγκεκριμένο θέμα; Εμάς, τους δημότες, γιατί δεν μας ενημέρωσε κανείς;

"Μία βαλίτσα μαύρο χαβιάρι"


Το βιβλίο της Σοφίας Προκοπίδου με τίτλο «Μια βαλίτσα μαύρο χαβιάρι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αφοι Κυριακίδη, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, (Εθνικής Αμύνης 4).

Αντίθετοι στην Καλαμαριά δήμος και κάτοικοι για την Αρετσού

Την αντίθεσή τους, συνεχίζουν να εκφράζουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Καλαμαριάς για την παραχώρηση, με μακροχρόνια μίσθωση, της μαρίνας της Αρετσούς σε ιδιώτη, από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο σχετικός διαγωνισμός, αποφασίστηκε να διενεργηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Συλλογή υπογραφών στη Θέρμη για μείωση δημοτικών τελών


Συλλογή υπογραφών για τη μείωση των δημοτικών τελών, των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, άρχισε η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καθώς, όπως αναφέρει, παραμένουν στα περσινά υψηλά μετά τις υπέρογκες αυξήσεις του 2011 και δυσβάσταχτα στις παρούσες συνθήκες φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων επίπεδα!

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Άδικα ένα μήνα στη φυλακή"


Νέα επιστολή από τις φυλακές διαβατών συνέταξε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά τον πρώτο μήνα κράτησής του. «Συμπληρώνω έναν μήνα στην φυλακή. Μου στέρησαν ένα μήνα από τη ζωή μου τελείως άδικα», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε σε ισόβια για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου. Και προσθέτει:

Καυγάς περί "μεταλλαγμένης και τρανσέξουαλ αριστεράς"


Αυτή κι αν είναι γλώσσα «πολιτική»: Ο λόγος για τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος μιλώντας το πρωϊ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ ως… «μεταλλαγμένη αριστερά, τρανσέξουαλ αριστερά».

Η λίστα της ντροπής: Έτσι βούλιαξαν οι Κυπριακές τράπεζες


Τράπεζες που έσυραν στον γκρεμό την κυπριακή οικονομία διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος και σε παράγοντες της δημόσιας διοίκησης. Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το «Έθνος» έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ζητά το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης


Το αίτημα του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποι του Δικτύου μίλησαν για τα προβλήματα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων στη χτεσινή συνεδρίαση.

Μέλη της Χρυσής Αυγής οι εμπρηστές του ΑΤΜ στο Βόλο

Φωτογραφία και βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία
Μέλη της «Χρυσής Αυγής», όπως προέκυψε από τα ευρήματα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Αστυνομία, ήταν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον Βόλο από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ι.Μπουτάρης: "Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, λεφτά τέρμα"


«Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για τα οικονομικά του Δήμου λόγω της οικονομικής κρίσης και ανακοινώνοντας πως στο εξής θα εγκρίνονται μόνον οι εντελώς απαραίτητες δαπάνες.

Μαθητές Θέρμης: "Και τι ζητάω, τι ζητάω, λεωφορεία στο σχολείο μου να πάω"


Γονείς και μαθητές του δήμου Θέρμης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Και τι ζητάω, τι ζητάω, λεωφορεία στο σχολείο μου να πάω», πραγματοποίησαν λίγο πριν το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αίτημα να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δήμοι, ΔΟΥ και ΔΕΗ πρωταγωνιστούν στην ταλαιπωρία πολιτών


Μπροστά σε παράνομες συμπεριφορές στελεχών της διοίκησης βρέθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη κατά τη διερεύνηση υποθέσεων με τις οποίες ασχολήθηκε. Μάλιστα ο αριθμός των 14 πειθαρχικών ελέγχων που ζήτησε από την προϊστάμενη αρχή των υπαιτίων, κατά το 2012, είναι ιδιαίτερα μεγάλος και αντανακλά, όπως επισημαίνεται στην τελευταία ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, «αφενός μεν μια δυστοκία συνεργασίας της δημόσιας διοίκησης με την ανεξάρτητη αρχή, αφετέρου δε μια αυξημένη τάση αδυναμίας -ίσως και απροθυμίας- της διοίκησης να ανταποκριθεί στις εκ του νόμου υποχρεώσεις της».

Υπό παραίτηση 176 αντιδήμαρχοι δημόσιοι υπάλληλοι


Περίπου 176 αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι θα παραιτηθούν, επειδή δε θα λαμβάνουν καμία αποζημίωση. Την εκτίμηση αυτή, έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.

Θεατρική εξόρμηση για τον "Γύρο του Θανάτου"


Η Θεατρική ομάδα «Εταιρεία Υποκριτών» και η Εικαστική ομάδα «Θαλασσί», οργανώνουν για τα μέλη τους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, νέα θεατρική εξόρμηση στο Βασιλικό Θέατρο, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Γύρος του Θανάτου» του συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, την Κυριακή 14 Απριλίου στις 7 μ.μ. 

«Ονειρο απατηλό» η αποκέντρωση


του Θόδωρου Τζέκου
Στόχος της δημιουργίας των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, στα πλαίσια ενός «καλλικράτειου» Δήμου, ήταν η ενίσχυση της δημοτικής αποκέντρωσης απέναντι στον κίνδυνο του συγκεντρωτισμού, που ελλόχευε με τη λειτουργία των μεγάλων Δήμων.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αλεξανδρής:"Να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται στους ΟΤΑ"


Να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των «μικρών» δήμων της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών στο θέμα της θεσμοθετημένης κατανομής των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ζήτησαν αρκετοί δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Πού είναι πλέον ασφαλείς οι καταθέσεις;


Πού είναι πλέον σίγουρα τα χρήματα; Πώς μπορεί κάποιος να διασφαλίσει τις αποταμιεύσεις του; Είναι αλήθεια ότι οι καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς στην Ευρωζώνη; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πλέον όλη την Ευρωζώνη, καθώς στη μεγάλη αβεβαιότητα που ήδη υπήρχε λόγω της κρίσης του ευρώ, μετά το κυπριακό "κούρεμα" προστέθηκαν και τα ερωτήματα για τις καταθέσεις.

Κάθε Έλληνας χρωστάει στους δανειστές 21.657 ευρώ!


Σε εκτενές ρεπορτάζ, η βρετανική εφημερίδα Economist αναφέρεται στα ποσά που χρωστάει κάθε Έλληνας και Κύπριος στους δανειστές, με αφορμή το πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο. Η χώρα μας κρατάει τα πρωτεία, καθώς κάθε Έλληνας, ακόμη και ένα βρέφος, οφείλει στους δανειστές 21.657 ευρώ!

Πλήγμα σε 1.600 ελληνικές επιχειρήσεις από το "κούρεμα"


Ισχυρό πλήγμα δέχονται περισσότερες από 1.600 ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, από τους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου και του τουρισμού που έχουν έδρα την Κύπρο λόγω του κινδύνου να χαθούν, να δεσμευτούν ή να κουρευτούν λογαριασμοί όψεως που διαθέτουν με κεφάλαια κίνησης στις κυπριακές τράπεζες.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το 54% των Γερμανών αμφισβητεί τις εγγυήσεις της Αν. Μέρκελ για την ασφάλεια των καταθέσεων


Το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ένας νεκρός σε τροχαίο στο δρόμο Θέρμης-Πανοράματος


Ένας 64χρονος άντρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε σήμερα  στο δρόμο Πανοράματος – Θέρμης. Σύμφωνα με την Τροχαία το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 64χρονος άντρας προσέκρουσε στο πίσω μέρος φορτηγού, που εκείνη την ώρα επιχειρούσε να πραγματοποιήσει στροφή.

Εγκρίθηκαν 150.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις δήμου Θερμαϊκού


Με σημερινή απόφαση, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 150.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιϊας για την «εκτέλεση έργου ασφαλτόστρωσης οδών δήμου Θερμαϊκού».

Αυτογκόλ του Δήμου με συντελεστές δόμησης Περαίας-Αγ.Τριάδας


του Στέλιου Κάκαρη
Μετά από αίτημα, που υπέβαλε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, για επανακαθορισμό των Συντελεστών Δόμησης, στα παλιά εγκεκριμένα σχέδια των οικισμών Άνω και Κάτω Περαίας και Αγίας Τριάδας, η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με την από 3 Αυγούστου 2012 απόφασή της, παρατηρεί μεταξύ άλλων και τα εξής :

Νέο! Στρώματα φύλαξης χρημάτων με ενσωματωμένο ΑΤΜ!


Μας το έστειλε αναγνώστρια και δεν αντέξαμε στον πειρασμό να το δημοσιεύσουμε, καθώς ομολογουμένως είναι φοβερά ευρηματικό. Πρόκειται για… «ένα καινούριο πρόγραμμα αποταμίευσης στην αγορά, που συνδυάζει τη νοσταλγία των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης, με το κρεβάτι, που ως γνωστόν αποτελεί την αλάνθαστη μέθοδο φύλαξης κομποδέματος, όσων βλέπουν μακριά»!!

Τι γράφουν οι σημερινές Κυπριακές εφημερίδες


Η δέσμευση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι θα διοριστούν  ανακριτές για τον εντοπισμό των υπευθύνων που οδήγησαν στη σημερινή δεινή κατάσταση την Κύπρο, η εκτόξευση των δανειακών υποχρεώσεων της Λαϊκής Τράπεζας, καθώς και οι συνέπειες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Στο μάτι του κυκλώνα η Κύπρος παρά τη "διάσωση"


Η συμφωνία του Eurogroup συμβάλλει αποφασιστικά στο να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της Κύπρου, ταυτόχρονα όμως εγείρει έντονες ανησυχίες και ερωτηματικά για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, που χάνει έναν από τους δύο βασικούς της «πυλώνες», τον τραπεζικό τομέα.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Επίθεση κατά γραφείων της "Χρυσής Αυγής" στη Ν.Μηχανιώνα


Επίθεση ομάδας αγνώστων κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Πετώντας πέτρες και τούβλα, οι άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια στην πρόσοψη των γραφείων.  Ενημερώθηκε η αστυνομία που διενεργεί ανακρίσεις.

Πιέστε κόκκινο κρασί για βαθειά γηρατειά


Κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και θα βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν ακόμη και έως τα 150 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ.

Κλοπή καλωδίων βυθίζει στο σκοτάδι την περιφερειακή οδό


Βυθισμένη στο σκοτάδι, είναι καιρό τώρα η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης μετά την κλοπή, από ομάδες κακοποιών, των καλωδίων που ηλεκτροδοτούν τις λυχνίες φωτισμού. Το βαθύ σκοτάδι που πλέον επικρατεί στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφερειακής, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή χιλιάδων οδηγών.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δυσβάστακτα τα τέλη αποχέτευσης της ΕΥΑΘ στο δήμο Θερμαϊκού


Τρόπους για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, αναζητά η διοίκηση του δήμου. Κι αυτό γιατί οι δημότες του Θερμαϊκού επιβαρύνονται από την ΕΥΑΘ με τέλη αποχέτευσης που ανέρχονται στο 80% της αξίας του νερού που καταναλώνουν.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ι.Μαυρομάτης: "Ταρακουνάμε τα ατάραχα νερά της διοίκησης"


«Ταρακουνάμε συστηματικά τα ατάραχα ύδατα της διοίκησης του Δήμου και την προτρέπουμε να δει τον συνάνθρωπο, να απαλύνει τα προβλήματα των δημοτών σε αυτές τις δύσμοιρες εποχές και καταστάσεις», τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» την οποία εκδίδει η παράταξή του.

Η "κόντρα" στο δημοτικό συμβούλιο για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Από την εποχή που Στεφανίδης (δεξιά) και Κούτουκας (αριστερά), έσερναν
μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρή το χορό προς τη διοίκηση του δήμου

Οι πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των δύο τοπικών συμβούλων της Ν.Μηχανιώνας, Φ.Τζάκη και Ι.Νακόπουλου, αποτέλεσαν την αφορμή για να εκδηλωθεί αντιπαράθεση του νυν με τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ο τελευταίος, παρά την αποχώρησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας, επιμένει να διεκδικεί ρόλο στη διοίκηση.

«Κοίτα ποιος μιλάει» για διαφθορά στην Κύπρο….


H Γερμανία που εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων, καταλαμβάνει υψηλότερη θέση από την Κύπρο στην κατάταξη των χωρών που ενέχονται σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τον αναγνωρισμένο οίκο ερευνών Basel Institute on Governance.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή στον Π.Ψωμιάδη για Κορώνεια


Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ο τέως νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας στην υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος.

Πόσο κόστισαν οι ιστοσελίδες των τριών πρώην δήμων;


Το κόστος κατασκευής των ιστοσελίδων στους τρεις πρώην Καποδιστριακούς δήμους Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ζαβέρκου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ.Λευτέρη Κεραμιδάκη, το site του πρώην δήμου Θερμαϊκού στοίχισε 185.873 ευρώ,  και μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν τόσο το λογισμικό, όσο και η προμήθεια των servers.

Η όψιμη "ανησυχία" της Μέρκελ για τις Κυπριακές τράπεζες


Από τις 16 Απριλίου 2003, που ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, υπέγραψε τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την 1η Μαϊου του 2008, που η Μεγαλόνησος εντάχθηκε στην Ευρωζώνη, οι Γερμανοί και οι άλλοι εταίροι στην Ε.Ε. γνώριζαν για τα ξένα κεφάλαια, Ρωσικά και Λιβανέζικα που είναι επενδεδυμένα στις δύο Κυπριακές τράπεζες, κυρίως στη Λαϊκή.

Η δημοτική βιβλιοθήκη Θερμαϊκού στο πρόγραμμα “Future Library”


H Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα “Future Library”, μαζί με άλλες 93 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα.

Τα ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ


Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους, έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

O εορτασμός της εθνικής επετείου στο δήμο Θερμαϊκού


Από το δήμο Θερμαϊκού εκδόθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας 25ης Μαρτίου 1821, που θα γίνει με γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών και των δημοτικών καταστημάτων, ομιλίες για την επέτειο και παρελάσεις.

Υπό ασφυκτικό έλεγχο οι δήμοι με το "Παρατηρητήριο ΟΤΑ"


Η αυτοτέλεια των δήμων πάει περίπατο με το "Παρατηρητήριο ΟΤΑ"
Μεγαλώνει η θηλιά γύρω από τους δήμους της χώρας, με το ψευδεπίγραφο «πρόγραμμα  ενίσχυσης της οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Με το πρόγραμμα αυτό, δημιουργείται ένα «Παρατηρητήριο ΟΤΑ» που θα ελέγχει ασφυκτικά τη λειτουργία των δήμων.

Σε ιδιώτες η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, για "ξεπούλημα" κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Την ανάθεση της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο, μετά από μία συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, με την αντιπολίτευση να καταγγέλει τη διοίκηση του δήμου για «ξεπούλημα».

Τα παιδιά τμήματα του ΠΟΣΠ σε συνάντηση στον Άγιο Μάμα


Τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας (Π.Ο.Σ.Π.), συμμετείχαν στην Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων Μακεδονίας, που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή φορά, στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αναβλήθηκε για τον Μάϊο η συζήτηση επί των πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών προς το δήμο Θερμαϊκού


Αναβλήθηκε για το Μάϊο, μετά από πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Βογιατζή, και ύστερα από πολύωρη συζήτηση, η λήψη απόφασης για τον πλειστηριασμό έντεκα κατασχεμένων ακινήτων, οφειλετών του Δήμου Θερμαϊκού, για ποσά πάνω από 10.000 ευρώ.

Προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχείο αστέγων του Θερμαϊκού


Το ποσό των 2.500 ευρώ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διαθέσει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιάννη Τσακμάκα, για την προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχείο άστεγων δημοτών.

Θ.Καράογλου: "Όλοι μαζί να σώσουμε το Θερμαϊκό"


«Σύνθημα μας είναι πως ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, μπορούμε να σώσουμε τον Θερμαϊκό. Και να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό» τόνισε o υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Θερμαϊκός, η θάλασσα δίπλα μας»,που οργάνωσε το υπουργείο, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του νομού Θεσσαλονίκης σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής.

Σύσκεψη για το Θερμαϊκό χωρίς τους δήμους της ανατολικής ακτής


Συνάντηση με θέμα τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, θα έχει αυτή την Πέμπτη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου με δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Κατά ανεξήγητο λόγο όμως, στη σύσκεψη δεν κλήθηκαν οι δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Δήλωση-βόμβα Κύπριου υπουργού για τις τράπεζες


Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες «Κύπρου» και «Λαϊκή», σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega.