Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Βροντερό "ΟΧΙ" κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική


Πάνω από 9.000 πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έστειλαν βροντερό «ΟΧΙ» κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, την ίδια ώρα που εκπαιδευτικοί και σπουδαστές διαδήλωναν κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Κλείνει λόγω έργων η οδός Ταμβάκη στη Θέρμη


Σε ολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος της οδού Β. Ταβάκη, από το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ μέχρι την Πλατεία Παραμάνα, θα προχωρήσει από την Τρίτη 12 Μαρτίου ο Δήμος Θέρμης στo πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση πεζοδρομίων οδών Β. Ταβάκη και Δημ. Καραολή.

Το στέγαστρο του γηπέδου της Νέας Μηχανιώνας


Με... σουρωτήρι, μοιάζει το στέγαστρο του γηπέδου της Ν.Μηχανιώνας, λόγω
των πολυκαρμπονικών φύλλων που καταστράφηκαν από τον δυνατό αέρα.
Στερεώθηκαν τα υπάρχοντα πολυκαρμπονικά φύλλα, στο στέγαστρο του δημοτικού γηπέδου της Νέας Μηχανιώνας, με αρκετά κενά όμως, καθώς κοστίζει η αντικατάσταση των φύλλων που είχαν καταστραφεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το δράμα της ωραίας γυναίκας !


του Αντώνη Ματζάρη
Οκτώ Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας. Συνηθίζουμε να γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας με λουλούδια, δώρα και φιλιά! Μερικοί  γράφουν λατρευτικά: «Δύο ωραία πράγματα υπάρχουν στον κόσμο οι γυναίκες και τα ρόδα» Φραγκλίνος Μαλέρμπ. «Η γυναίκα είναι ένα λουλούδι που μπορεί να αναπτυχθεί και να ευωδιάσει.» Πιττακός.

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Έδρασαν και πάλι οι βάνδαλοι Τσικνοπέμπτη στη Μηχανιώνα


Τα γνωστά ταραχοποιά στοιχεία που κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη προκαλούν βανδαλισμούς στη Νέα Μηχανιώνα, έδρασαν και πάλι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στους υαλοπίνακες του δημοτικού καταστήματος, του ΚΑΠΗ και του  ΚΕΠ της Μηχανιώνας.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ ζητά Αλεξανδρής


Τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, «είναι καθήκον του Δήμου να βοηθήσει όλους τους δημότες του να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις οικονομικές εκκρεμότητες τους προς αυτόν».

Καταργεί ο δήμος Θερμαϊκού το παράβολο πολιτικού γάμου


Καταργεί ο δήμος Θερμαϊκού το παράβολο των 90 ευρώ, που απαιτούνταν για την τέλεση πολιτικού γάμου, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσα νέα ζευγάρια θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου, αλλά λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή την επιθυμία τους.

Όπλο και πυρομαχικά βρέθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα


Ένα όπλο και πυρομαχικά, είχαν στο σπίτι τους, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, δύο ομογενείς ηλικίας 46 και 55 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Αρχίζουν τα μαθήματα στο "Κοινωνικό Φροντιστήριο Επανομής"


Αρχίζουν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 3 μμ, με το μάθημα της Γλώσσας και την Α' Γυμνασίου, τα μαθήματα στο κοινωνικό Φροντιστήριο που δημιούργησε η Κίνηση Πολιτών Επανομής. 

"Το πιο προικισμένο πλάσμα του πλανήτη οι γυναίκες"


Μήνυμα προς τις γυναίκες με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, απηύθυνε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, υπογραμμίζοντας ότι σε ένα κόσμο, που, σχεδόν, τα πάντα είναι σχεδιασμένα να μεροληπτούν σε βάρος της, η γυναίκα είναι το πιο προικισμένο πλάσμα του πλανήτη!

Συνεδριάζει την Τετάρτη 13 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο


Με 45 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 7 επίκαιρες ερωτήσεις, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 5 μμ η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού. Οι ερωτήσεις και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστής Κούτουκας, έχουν ως εξής:

Οι προτεραιότητες για την ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού

Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2011
Αν και πέρασαν δύο χρόνια από τότε, αξίζει να θυμίσουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που είχε γίνει τον Απρίλιο του 2011 σε φορείς και αιρετούς της περιοχής για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του δήμου Θερμαϊκού. Καθώς εκείνα τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και σήμερα, δεδομένου ότι η κοινωνία έδινε και εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητες στην τουριστική αξιοποίηση, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση των υποδομών.

Διακοπές συνδέσεων φυσικού αερίου λόγω αδυναμίας πληρωμής


Πάνω από 4.068 νοικοκυριά, έκοψαν μέσα στο 2012 τις συνδέσεις φυσικού αερίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών, αν και από τα τέλη του 2012 το φυσικό αέριο έγινε η πρώτη πηγή θέρμανσης για τους Θεσσαλονικείς, εκτοπίζοντας από την πρωτοκαθεδρία του  το πετρέλαιο.

Παραχωρείται σε ιδιώτες το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Tο αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που θα παραχωρηθούν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Έπιασε δουλειά το σκάφος που καθαρίζει τον Θερμαϊκό


Το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος που από 1η Μαρτίου ασχολείται καθημερινά με τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, επιθεώρησε το μεσημέρι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε:

Γιορτές καρναβαλιού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα


Μάσκες, στολές, περούκες, σερπαντίνες, κομφετί... Όλα τα αποκριάτικα αξεσουάρ είναι έτοιμα να βγουν από τις ντουλάπες και τα συρτάρια, καθώς μικροί και μεγάλοι έχουν ήδη αρχίσουν να κάνουν σχέδια για το πώς θα εμφανιστούν στις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις και τα πάρτι που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη.

Προσοχή στη χώρα προέλευσης των προϊόντων


Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως μόνο συσκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ πουθενά στη συσκευασία τους δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης και παραγωγής τους. Για το θέμα αυτό, το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών.

«Η Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»


Αφιέρωμα με θέμα «Η Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τα Κινηματογραφικά Αρχεία της Γαλλικής Στρατιάς της Ανατολής» οργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 7 μ.μ.

Η ζωή και η δράση του μαχητή Ούγκο Τσάβες


Συγκίνηση σε όλο τον κόσμο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε όχι μόνο στη χώρα του αλλά σε όλη τη Λατινική Αμερική και πιο πέρα, για τις αρχές και τις αξίες του. Ηταν 58 ετών και έπασχε από καρκίνο.

Μασκέ πάρτι το Σάββατο στη Νέα Μηχανιώνα


Μασκέ πάρτι, οργανώνει το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στη Νέα Μηχανιώνα το τμήμα ραπτικής πρώτων βοηθειών του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των μαθημάτων.

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Επιχορηγούνται 99 δήμοι για να εξοφλήσουν χρέη τους

Ο δήμος Θερμαϊκού λαμβάνει το ποσό του 1.483.075 ευρώ
Το ποσό του 1.483.075 ευρώ πρόκειται να δοθεί στο δήμο Θερμαϊκού τους επόμενους μήνες του 2013, προκειμένου με τα χρήματα αυτά να γίνει αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπήρχαν μέχρι 31 Δεκεβρίου 2011 προς ιδιώτες. Η λίστα με 99 δήμους που πρόκειται να εισπράξουν επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να εξοφλήσουν ανάλογα παλαιά τους χρέη, δείχνει ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει πολύ λιγότερα χρέη απ΄ότι άλλοι δήμοι της χώρας.

Εκδήλωση για τον πρωτομάρτυρα της ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη


Eκδήλωση μνήμης για να τιμηθεί ο πρωτομάρτυρας, Νίκος Νικηφορίδης που εκτελέστηκε πριν 62 χρόνια, στις 5 Μαρτίου 1951, επειδή συγκέντρωνε υπογραφές υπέρ της ειρήνης, οργανώνουν το Σάββατο 9 Μαρτίου η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης(ΕΔΥΕΘ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής


Το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, θα συζητήσουν τα προεδρεία των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και όχι μόνο, στη συνάντηση που θα έχουν το Σάββατο 9 Μαρτίου, και ώρα 5μμ, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Αγγελοχωρίου "Ο Φάρος".

Η παραγωγή αλατιού 110 χρόνια στις Αλυκές Αγγελοχωρίου


Οι Αλυκές του Αγγελοχωρίου από ψηλά
Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης με απόφασή της, έδωσε χρόνο ζωής σε μια κρατική εταιρεία, που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 110 χρόνια στην περιοχή του Αγγελοχωρίου.

Επιστροφή του 35% των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες του δήμου Θερμαϊκού


Τέλη Μαρτίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης από τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να τους επιστραφεί το ένα τρίτο του ποσού που κατέβαλαν μέσα στο έτος 2012 για την πληρωμή των δημοτικών τελών.

Και οικονομική "καμπάνα" κατά Παπαγεωργόπουλου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο του καταλόγισε αλληλέγγυα 33,58 εκατ. ευρώ
Βαριά «καμπάνα», χρηματική τη φορά αυτή κατά Παπαγεωργόπουλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο καταλόγισε στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης αλληλέγγυα, μαζί με τους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του ίδιου δήμου, Παν. Σαξώνη και Θ. Γκόλα να πληρώσουν το ποσό των 33,58 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Κάθειρξη 8 χρόνων και δήμευση ακινήτου για τον Άκη


Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς αναστολή, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες.

S.O.S για το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα !


Με λουκέτο απειλείται το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, λίγο μετά την  αυλαία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς το Ιδρυμα εδώ κι έξι χρόνια προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς κρατική επιχορήγηση και με τους ίδιους πόρους και τις χορηγίες για το 2013 να μοιάζουν ανεπαρκείς.

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία


Μετά τον ΕΟΠΥΥ που δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των ασθενών τώρα και τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Πόσα λείπουν από τα Ταμεία.

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

H πρώτη δίκη κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου


Η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αρχίζει το πρωϊ της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, όπου ο πρώην υπουργός θα βρεθεί κατηγορούμενος για ανακριβή «πόθεν έσχες».

Αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι την Τρίτη στην Περαία


Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας την προσεχή Τρίτη 5 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ, στο χώρο του συλλόγου, που βρίσκεται στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας.