Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Για κάποιους.. "βιαστικούς" που εκτίθενται


Είναι δυνατόν δημοτικοί σύμβουλοι να καταθέτουν ερωτήσεις  και να δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου χωρίς προηγουμένως να ψάξουν, να βασανίσουν και να ξετινάξουν το θέμα με το οποίο αποφασίζουν να καταπιαστούν;

Συνέχεια στην κόντρα Ζαβέρκου με Παράσχου


Συνέχεια στη διένεξή του με τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών», δίνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ζαβέρκος, δημοσιεύοντας εκ νέου, συμπληρωμένη, τη λίστα με τα ονόματα στελεχών της παράταξης που δηλώνουν ότι αποχωρούν από αυτή, καθώς όπως λένε «δεν μας εκφράζει πλέον η πολιτική στάση του επικεφαλής της παράταξης κ.Νίκου Παράσχου».

Ι.Μαυρομάτης:"Είχαν άγνοια τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας"

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την λειτουργία της Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς στη Νέα Μηχανιώνα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επισήμανε ότι όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είχαν άγνοια για την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Μίκης Θεοδωράκης: "Να φύγουμε από την τρόϊκα τώρα"

«Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» δήλωσε σε παρέμβαση στον ΣΚΑΪ ο μεγάλος μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας για την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Κυριακάτικος πονοκέφαλος στη Νέα Μηχανιώνα

του Γιώργου Λαζαρίδη
Πονοκέφαλο για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, αποτελεί πλέον η Κυριακάτικη αγορά της Νέας Μηχανιώνας.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Επεισοδιακή η συνεδρίαση για την τροποποίηση στο "Σάντα"

Η περιοχή όπου θα τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο
Επεισοδιακή, ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Πέμπτης, όταν εισήχθη για έγκριση απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την τροποποίηση και τοπική επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή του ξενοδοχείου «Σάντα», στα όρια Αγίας Τριάδας-Νέων Επιβατών.

ΔΝΤ: "Κούρεμα" στα χρέη υπερχρεωμένων δανειοληπτών


Κούρεμα στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ για να ενισχυθούν η ανάπτυξη και η κατανάλωση στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Εκλέχθηκαν νέοι πρόεδροι στις δημοτικές επιχειρήσεις

Ο πρώην αντιδήμαρχος Ι.Βογιατζής
ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ
Νέους προέδρους, εξέλεξε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης, στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΘ, ΔΗΚΕΘ και ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. Θερμαϊκού η σύμβαση για "καραβάκια"


Με συντριπτική πλειοψηφία και μόνο με μία ψήφο κατά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού ψήφισε υπέρ της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των δήμων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για το έργο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στο Θερμαϊκό κόλπο.

N.Παράσχου: "Δεν είναι στις προθέσεις μου η συνεργασία με τον νυν δήμαρχο Θερμαϊκού"


«Δεν δήλωσα ποτέ ούτε είναι στις προθέσεις μου να συνεργαστώ την επόμενη φορά με τον νυν Δήμαρχο Θερμαϊκού», δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών» κ. Νίκος Παράσχου στην τοπική εφημερίδα «Δημότης», αποκαλώντας «γκαιμπελίσκους της παραπληροφόρησης» όσους κυκλοφορούν αυτό το σενάριο.  Και φωτογραφίζοντάς τους, παρατηρεί ότι «ήταν σημαιοφόροι της προεκλογικής εκστρατείας του νυν Δημάρχου στις προηγούμενες εκλογές».

Βελτιώνεται το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής


H βελτίωση του 1ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, με την προσθήκη νέας πτέρυγας δίπλα στο υπάρχον σήμερα παραδοσιακό κτίριο, είναι ένα από τα τριάντα νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2015, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα αγωγής υγείας νηπίων στο Πλαγιάρι


Εκδήλωση για την ατομική υγιεινή, τη διατροφική αγωγή και την οδοντιατρική φροντίδα πραγματοποιήθηκε στο βρεφονηπιακό σταθμό του Πλαγιαρίου, στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος «Το Ανθρώπινο Σώμα-Αγωγή Υγείας».

Νέα δημοτική κίνηση ετοιμάζει ο Θανάσης Μπαλασάς;


Νέα  δημοτική κίνηση από πρόσωπα που έχουν εμπειρία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ετοιμάζει  για το δήμο Θερμαϊκού ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κ.Θανάσης Μπαλασάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  «Δημότης» που εκδίδει ο κ. Τατιανός Μάγγος.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να σωθεί μια 23χρονη


Xάρη στην αυτοθυσία που επέδειξαν δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σώθηκε μια εικοσιτριάχρονη, η οποία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού.

"Ανοίγει πανιά" η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στο Θερμαϊκό


Από τα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων που εμπλέκονται στο θέμα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας του Θερμαϊκού κόλπου, πρόκειται να εγκριθεί η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των δήμων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς και της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Συναυλία αλληλεγγύης στη Θέρμη για το παιδικό χωριό SOS

Το παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι έχει την ανάγκη στήριξης όλων μας

Συναυλία  Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνει η Ομάδα Μουσικής Έκφρασης Θέρμης την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 8 το βράδυ, στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης. Το εισιτήριο θα είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμης.

"Νέκρωσε" η χώρα, στους δρόμους οι εργαζόμενοι


«Νέκρωσε» από το πρωϊ η χώρα και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, βγήκαν και πάλι στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα σκληρά οικονομικά μέτρα και ζητώντας την υπογραφή των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

Οι προειδοποιήσεις Παπούλια και οι διαβεβαιώσεις Ολάντ δεν αρκούν


Απηχούσε τα αισθήματα όλου του ελληνικού λαού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, όταν το μεσημέρι της Τρίτης υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε ότι «είμαστε μπροστά σε μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχιστεί η λιτότητα».

Επιτέλους: Δημοπρατήθηκε η αποχέτευση της Επανομής!


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό της ΔΕΥΑΘ για την κατασκευή της δεύτερης φάσης αποχέτευσης της Επανομής, που διεξήχθη το πρωϊ της Τρίτης, καθώς είχαν δείξει ενδιαφέρον, παραλαμβάνοντας το σχετικό φάκελλο με το ενημερωτικό υλικό, συνολικά  77 κατασκευαστικές εταιρίες και μεταξύ αυτών και μία Κυπριακή.

Στον "αέρα" Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και σπουδαστές

Άδειες σε ιδιωτικές ναυτικές σχολές δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας
Μεγάλο θα είναι το πλήγμα για την Ν.Μηχανιώνα από την υποβάθμιση της ΑΕΝ
Στον «αέρα», βρίσκονται πλέον οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας και οι σπουδαστές τους, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να προχωρήσει στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), ικανοποιώντας ένα παλιό αίτημα των εφοπλιστών.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Διάλεξη για τον σακχαρώδη διαβήτη στην Αγία Τριάδα


Διάλεξη με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 5,30 το απόγευμα, στο Κ.Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας, με πρωτοβουλία του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Θα μιλήσει η κυρία Ελένη Παπανικολάου, νοσηλεύτρια.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία η αποχέτευση της Επανομής !


Στην τελική ευθεία, εισέρχονται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στην Επανομή, καθώς στις 10 το πρωϊ της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται επιτέλους από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 11.600.000 ευρώ.

Χωρίς συγκοινωνία η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη


Νεκρώνουν τα πάντα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, με την Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η Θεσσαλονίκη θα μείνει δίχως αστικά λεωφορεία, καθώς θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και οι οδηγοί του ΟΑΣΘ, με συνέπεια κατά τη διάρκεια της ημέρας να πραγματοποιούνται λίγα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Κοινή δήλωση τεσσάρων δημάρχων για τα νοσοκομεία


Mε κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης εκφράζουν δημόσια ευχαριστίες σε όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που ψήφισαν την τροπολογία η οποία διατηρεί ως έχει το νοσοκομείο «Παναγία», επιτρέπει την αναβάθμισή του και ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», που είναι αίτημα ετών της Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές


Από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 5 Μαρτίου είναι η προθεσμία υποβολής για την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 από υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Aποχώρησαν οι αγρότες από τα "Πράσινα Φανάρια"


Αποχώρησαν τα τρακτέρ το απόγευμα της Κυριακής από την περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονία, καθώς οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και κυρίως της Επανομής, της Θέρμης, του Τριλόφου και των γύρω περιοχών, σταμάτησαν την κινητοποίηση, εμμένοντας όμως στα αιτήματά τους.

Συνελήφθη πρώην έφορος της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή


Πρώην έφορος της ομάδας καλαθοσφαίρισης του «Ηρακλή» Θεσσαλονίκης, συνελήφθη  για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές συγκεκριμένα ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 2.875.384,85 ευρώ.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη


Μία από τις πλέον σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας,  θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2014. H τελική απόφαση ανακοινώθηκε στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA) που πραγματοποιείται στη Κοπεγχάγη.

Πως ήταν το άντρο της ΚΥΠ Θεσσαλονίκης επί χούντας

Εκεί που μαρτύρησε το 1968 με μεσαιωνικά βασανιστήρια ο Γ.Τσαρουχάς
Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία, μέσα στα γραφεία της ΚΥΠ Θεσσαλονίκης, στις 9 Μαϊου 1968, του βουλευτή της ΕΔΑ Γιώργη Τσαρουχά, ηγετικού στελέχους του αντιδικτατορικού κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Και με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να αναφερθούμε στο σχεδιάγραμμα των γραφείων εκείνης της εποχής.