Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Επιτέλους, δρομολογείται η αποχέτευση της Επανομής!


Ένα σημαντικό  βήμα για την αποπεράτωση επιτέλους της αποχέτευσης στην Επανομή, ήταν η δημοσίευση χτες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», με αριθ. Φύλλου 35/25 Ιανουαρίου 2013, της προκήρυξης, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού, ανοιχτού διαγωνισμού για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 11.600.000 ευρώ.

Να ποια είναι τα "λοιπά έξοδα" του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΔΗΠΠΑΚΥΘ,
ήταν η συναυλία στην Περαία, στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 της Dilek Koc

Επειδή έγινε πολύ συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού σχετικά με τα «λοιπά έξοδα» που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ για το τρέχον έτος 2013 και διατυπώθηκαν υπαινιγμοί για «αδιαφάνεια» και «ύποπτα συμφέροντα», ζητήσαμε από την υπηρεσία αυτής της δημοτικής επιχείρησης τον αναλυτικό προϋπολογισμό εξόδων.

Ένας στους δύο δεν θα μπορέσει να πληρώσει το φόρο


Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσουν είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστούν για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Ενδιαφέρον Ιβάν Σαββίδη για ΕΤ-3 ή TV Μακεδονία;


Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης θέλει να επενδύσει στο χώρο των ελληνικών media και σε πρώτη φάση δείχνει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΕΤ-3, σε περίπτωση που προχωρήσει η αποκρατικοποίησή της, ενώ παρακολουθεί και την TV Mακεδονία.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Παραμένει μέχρι το 2014 το νοσοκομείο "Παναγία"


Παραμένει τελικά, τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2014, το νοσοκομείο «Παναγία», στις εγκαταστάσεις της Νέας Κρήνης, καθώς το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή τροπολογία για την παράταση της σύμβασης λειτουργίας του και τη διασφάλιση εργαζομένων.

H οικονομική κρίση «κόβει» χρόνια από τους Έλληνες


Τουλάχιστον κατά 2 χρόνια αναμένεται να μειωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης, καθώς η οικονομική κρίση και η φτωχοποίηση που πλήττουν τη χώρα μας, «κόβουν» χρόνια από τους Έλληνες. Την ίδια στιγμή, ένας στους πέντε Έλληνες παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης.

Ο αλιευτικός στόλος της Νέας Μηχανιώνας

Η κλοπή που έγινε τις τελευταίες μέρες στο 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Μηχανιώνας, μας θύμισε μια εκπληκτική δουλειά που είχαν κάνει οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης αυτού του σχολείου, κατά το σχολικό έτος 1998-99, σχετικά με τον αλιευτικό στόλο της Μηχανιώνας, που είναι ο μεγαλύτερος όχι μόνο της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Μητροπολίτης Σιατίστης: "Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή"


Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, δηλώνει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος που μιλά εκ βαθέων στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Όταν η "Ζούμπα" ξεσηκώνει το δημοτικό συμβούλιο !!


Μία λαθεμένη πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα χορού «Ζούμπα», κόντεψε κάποια στιγμή να τινάξει στον αέρα το συναινετικό κλίμα που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο  Θερμαϊκού, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δράσης του ΔΗΠΠΑΚΥΘ («Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού») για το έτος 2013. Δεδομένου ότι τα πεπραγμένα της διοίκησης του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, με εξαίρεση τους Κ.Στεφανίδη και Α.Φερβελή που ψήφισαν κατά.

Έξι χαμένα χρόνια...

του Δημήτρη Παπανικολάου
Τοπικού Συμβούλου Αγίας Τριάδας
Δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Αλεξανδρή, ως Δημάρχου του ενιαίου Δήμου Θερμαϊκού. Δύο χρόνια κατά τα οποία δυστυχώς, για όλους εμάς τους δημότες, δεν έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό έργο ουσίας. Αντιθέτως, αν συνυπολογίσει κανείς και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της Δημαρχίας του κ. Αλεξανδρή , μπορεί να μιλήσει συνολικά για έξι χαμένα χρόνια.

Διάψευση για τα περί υπογραφών κατά Ν.Παράσχου


Σε συνέχεια των χθεσινών καταγγελιών του επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών» στο δημοτικό συμβούλιο ότι πλαστογραφήθηκαν κάποιες από τις υπογραφές που φέρονται ότι υπέγραψαν μέλη της παράταξης, ένας από τους εμφανιζόμενους στο κείμενο, με ενυπόγραφη δήλωση του αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγγραφο.

Θα λειτουργήσουν και πάλι σύντομα τα γυμναστήρια

Με την αναμενόμενη ρύθμιση, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν όλα τα δημοτικά
γυμναστήρια, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ν.Μηχανιώνας που μένουν τώρα κατάκλειστα

Πολύ σύντομα, θα ξαναρχίσουν τα προγράμματα «αθλητισμός για όλους» και θα ξανανοίξουν τα γυμναστήρια στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη «γκάφα» που έκανε, πρόκειται να επιτρέψει εκ νέου την πρόσληψη γυμναστών.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Θερμαϊκού

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού υπερψήφισε το βράδυ της Τετάρτης, εγκρίνοντάς το, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2013. Επί 34 παρόντων ψήφισαν υπέρ 26 σύμβουλοι και κατά 8 σύμβουλοι.

Σοβαρές καταγγελίες Παράσχου για πλαστογραφία


«Τους δίνω το λόγο της τιμής μου ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών», κ. Νίκος Παράσχου. Καταγγέλοντας παράλληλα ότι  πλαστογραφήθηκαν κάποιες  από τις 15 υπογραφές που τέθηκαν σε κείμενο με το οποίο ανακοινώνονταν η αποχώρησή τους από την παράταξη.

B.Παπαγεωργόπουλος: "Θα πέσω από το Λευκό Πύργο"


Επί τρεις ώρες, χωρίς να κάνει ούτε ένα λεπό παύσης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ολοκλήρωσε πριν από λίγο το πρώτο σκέλος της απολογίας του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ που αποκαλύφθηκε κατά τη θητεία του.

Αναστέλλεται η απεργία στον "Αγγελιοφόρο"


Μετά την καταβολή μέρους των οφειλομένων από την ΕΒΕ ΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αναστέλλει την απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε για σήμερα και αύριο στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr

Ι.Μαυρομάτης: "Αλαζονική η στάση της δημοτικής αρχής"


Έντονη κριτική στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, κατηγορώντας την ότι τα δύο χρόνια που πέρασαν είχε αλαζονική συμπεριφορά απέναντι σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα τη δική του, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Γιάννης Μαυρομάτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Ακτιβιστή.

Κλέφτες "ξήλωσαν" τις σχάρες του 2ου Δημοτικού Μηχανιώνας


Απίστευτο θράσος, είχαν άγνωστοι κλέφτες, που μπήκαν στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Μηχανιώνας για να κλέψουν τις μαντεμένιες σχάρες οι οποίες υπήρχαν στα φρεάτια υδροσυλλογής και τα κανάλια απορροής των όμβριων υδάτων.

Ανακρίσεις κατά Αναγέννησης Επανομής για "στημένο" αγώνα


Το ενδεχόμενο να «στήθηκε» ο ποδοσφαιρικός αγώνας Αναγέννησης Επανομής - Θρασύβουλου, τον περασμένο Μάϊο, εξετάζει αύριο η πειθαρχική επιτροπή της Football League.

"Κάναμε λάθος με την Ελλάδα", δηλώνει στέλεχος του ΔΝΤ


Με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. 

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Σαρανταοκτάωρη απεργία στον "Αγγελιοφόρο"


Σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ αναφέρεται ότι:

Το μεγαλύτερο αντάλλαγμα είναι η αξιοπρέπεια


του Γιώργου Λαζαρίδη
Όπως έχουν πει νωρίτερα, άνθρωποι σοφότεροι από μένα, «η βλακεία είναι ανίκητη». Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο και παρά το γεγονός ότι βρισκόμουν χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τη στιγμή που παραληρούσε ο κ. Στεφανίδης, επέλεξα να μην παρέμβω να απαντήσω στις αθλιότητες που ξεστόμισε.

Αναζητείται ο ασυνείδητος οδηγός που σκότωσε ηλικιωμένη


Τον ασυνείδητο οδηγό του ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, που παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά του ηλικιωμένη γυναίκα, στο δρόμο προς το Αγγελοχώρι και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, αναζητά η Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Επέκταση του φυσικού αερίου σε Περαία και Θέρμη


Μέσα στο 2013, θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Περαίας και της Θέρμης, καθώς επίσης στη Σίνδο, τα  Μετέωρα, την Πολίχνη και στο Δενδροπόταμο και θα προστεθούν άλλα 35 χιλιόμετρα δικτύου, όπως υπογράμμισε ο διευθυντής της εμπορικής διεύθυνσης της ΕΠΑ, Λεωνίδας Μπακούρας.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

"Χάβρα" δημιουργούν δύο νέες ανεξαρτητοποιήσεις

Χωρίς τη "δεδηλωμένη" πλέον η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού
Από τον αγιασμό πριν δύο χρόνια του δημοτικού συμβουλίου.
Η "φώτιση" που περίμεναν, μάλλον δεν ήρθε και το Δ.Σ. παραπαίει
Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, καθώς μετά την αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό ανεξαρτητοποίηση, που ανακοίνωσαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι τελευταίοι, της λεγόμενης «ομάδας Στεφανίδη», η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας χάνει πλέον την «δεδηλωμένη».

Ανεξαρτητοποίηση Α.Ζαβέρκου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα κατά του Ν.Παράσχου


Ν.Παράσχου: "Διέγραψα τον Ζαβέρκο πριν ανεξαρτητοποιηθεί"
Σε κλίμα μεγάλης έντασης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, μετά την ανάγνωση επιστολής που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ζαβέρκος. Και με την οποία, ανακοινώνοντάς την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη της «Κοινωνίας των Πολιτών», εξαπέλυσε μύδρους κατά του επικεφαλής της, Νίκου Παράσχου, με βαρείς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα.

Αποσύρθηκε τελικά η τροποποίηση του ρυμοτομικού


Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση του 34ου θέματος, που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Αγ.Τριάδας - Ν.Επιβατών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και είχαν σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν έξω από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Το θέμα θα επανεισαχθεί, αφού εξετασθούν οι παράμετροί του.

Για νέες επιτυχίες βαδίζει ο Πυρσός Elite Αγ. Τριάδας


Γέμισε παιδικές φωνές το περασμένο Σάββατο το Café Theros στην  Περαία, στην κοπή βασιλόπιτας που πραγματοποίησε η ποδοσφαιρική Ακαδημία Πυρσός Elite Αγ. Τριάδας.

Εξέταση και εμβολιασμός 180 παιδιών στο Θερμαϊκό


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Θερμαϊκού,  σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Οι Γιατροί του Κόσμου», για δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας σε ανασφάλιστους μαθητές. Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν, περίπου, 180 παιδιά ευπαθών ομάδων διαφόρων ηλικιών.

Αντιδράσεις για τροποποίηση του ρυμοτομικού

(η φωτογραφία είναι από το activistika.blogspot.gr)

Αντιδράσεις, προκαλούν οι προσπάθειες που γίνονται για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στα όρια Νέων Επιβατών με Αγία Τριάδα, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί κι άλλο το ξενοδοχείο «Santa», φτάνοντας σχεδόν μέχρει την παραλία. Αντιδρώντας στις ενέργειες αυτές η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Θερμαϊκού» οργανώνει στις 6:30 το απόγευμα σήμερα συγκέντρωση έξω από το δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους Ανατ. Θεσσαλονίκης


Μακροχρόνια άνεργοι από τους τέσσερις δήμους της Ανατ. Θεσσαλονίκης (Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας), μπορούν να πάρουν μέρος στο εγκεκριμένο σχέδιο Δράσης «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεις υποψηφίων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρατάθηκε μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Οι κυκλοφορίες όλων των εφημερίδων της εβδομάδας


Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων πολιτικών, οικονομικών, αθλητικών και εβδομαδιαίων την εβδομάδα που πέρασε είχαν ως εξής:

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβουν τα ΚΑΠΗ του Θερμαϊκού


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, θα κόψουν τα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού και προσκαλούν τα μέλη τους αλλά και όσους δημότες το επιθυμούν να πάρουν μέρος. Οι εκδηλώσεις της κοπής θα γίνουν με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σαρώνει η ενεργειακή φτώχεια- Οι πολίτες ξεπαγιάζουν


Ερευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που εκπόνησε ο πρόεδρος του τμήματος Στατιστικής, καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς, αποκαλύπτει ότι το 62,4% του πληθυσμιακού δείγματος το οποίο μελετήθηκε πλήττεται από ενεργειακή φτώχεια.

Σύλληψη στην Επανομή για χρέη προς το Δημόσιο


59χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας μηχανημάτων έργων συνελήφθη στην περιοχή της Επανομής για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 167.000 ευρώ.