Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτα μέτρα από τους δήμους για την επικείμενη κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες, το οποίο θα διαρκέσει έως και το σαββατοκύριακο σύμφωνα με την ΕΜΥ, οδήγησε τους δήμους όλης της χώρας σε λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων. Για αυτό το λόγο ανακοινώθηκαν χώροι φιλοξενίας, προκειμένου να προφυλαχθούν από το δριμύ ψύχος.

Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος Θερμαϊκού θα ανοίξει τρεις χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Είναι τα ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών (Λογοθέτου 1), Νέας Μηχανιώνας (Κ. Βάρναλη 1) και Επανομής στην κεντρική πλατεία. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «197» για να ενημερώσουν για άστεγους που έχουν ανάγκη βοήθειας.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημιούργησε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο «Πολυκοινωνικό» (Καρτάλη 2), καθώς και στα δύο ΚΑΠΗ του δήμου (Εθνικής Αντίστασης 106 το ένα και Καρτάλη 2 το άλλο). Επίσης, όποιος δημότης εντοπίσει κάποιον άστεγο, μπορεί να ενημερώσει άμεσα τους υπεύθυνους του Πολυκοινωνικού στο τηλέφωνο 25510 26298 ή να καλέσει τη γραμμή του δημότη στο τηλέφωνο 25510 22222, προκειμένου αυτοί να οδηγηθούν στον χώρο φιλοξενίας που ορίστηκε για αυτόν το σκοπό.

Επιδείνωση του καιρού
Επιδεινώνεται από αύριο, Τρίτη, η καιρός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα στην ανατολική και βόρεια χώρα αναμένονται και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.
Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τον νομό της Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των περιοχών για το προσεχές διάστημα.
Νομός Θεσσαλονίκης
ΤΡΙΤΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ : ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 

ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΜΕΤΡΙΟΙ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ : ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ .
Πηγή: www.Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.