Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Οργισμένη αντίδραση Ι.Αλεξανδρή σε ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔΗΚΕΘ

Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση του δημάρχου Θερμαϊκού μετά τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν την κατάργηση δεκάδων δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού. Με μία ασυνήθιστα σκληρή δήλωσή του ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής καταγγέλει την κυβέρνηση για αδιαφορία, μιλάει για προσβλητική τιμωρία των Δήμων και καλεί σε επαγρύπνιση τους κατοίκους της περιοχής.

«Εγκληματική και τρομερά επικίνδυνη καθίσταται, πλέον, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ελληνικής κοινωνίας από την εξαιρετικά σκληρή και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης, που αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας. Αυτό που τείνει (;) να συμβεί, διότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση παρά μόνο από τα ΜΜΕ, είναι η ΤΙΜΩΡΙΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί παρουσιάζει πλεόνασμα ύψους 754 εκ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στον κρατικό κουμπαρά!!!», σημειώνει εμφανώς ανήσυχος και εκνευρισμένος ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, και συνεχίζει: «Από τα κέρδη των δήμων, όμως, η χώρα μας παρουσιάζει το ανωτέρω πρωτογενές πλεόνασμα και έτσι της δίνεται η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με διαφορετικούς όρους… Εντούτοις, αυτοί επιζητούν περισσότερο ΑΙΜΑ… Οι δήμοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αυτά που αδυνατεί να κάνει η Κυβέρνηση, να προσφέρει δηλαδή κοινωνική αλληλεγγύη! Αυτή η κίνηση αν δεν είναι υποτίμηση, ΤΙΜΩΡΙΑ τότε πώς αποκαλείται; Καλώ όλους τους κατοίκους της περιοχής μας και, φυσικά, όλους τους Έλληνες σε διαρκή επαγρύπνηση… είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το σύνολο των δυνάμεών μας για να σταματήσουμε την καταστροφική για την τόπο πορεία».
Αυτές, λοιπόν, οι δημοτικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης…
  • … δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι δεν τον επιβαρύνουν ούτε κατά ένα ευρώ!
  • … και ιδιαιτέρως, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις, που προβλέπονται και από τον «Καλλικρατικό» νόμο 3852/2010, είναι αυτές που έχουν περισώσει τον αγώνα και την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας και της κοινωνίας για κοινωνική συνοχή μέσω των 4.460 δομών κοινωνικής φροντίδας, που ξεκινά από τα πρώτα βήματα ενός ανθρώπου και καταλήγει στην Τρίτη Ηλικία του.
  • … λειτουργούν δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού, που απειλείται άμεσα με κατάργηση, απασχολούνται συνολικά 89 άτομα και οι ωφελούμενοι στο Δήμο μας ξεπερνούν τα 1000 άτομα! Τη στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του ανάλγητου Κράτους, αυτό επιθυμεί δια καώς την εξόντωσή της!

Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ξεκάθαρα πως θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της, αλλά και των ωφελουμένων πολιτών με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, «Αν τελικά ευοδωθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης, η λέξη εφιάλτης θα ξεπεράσει ακόμη και αυτή, την απόλυτα προσβλητική έννοια της προδοσίας!»




1 σχόλιο:

  1. δεν είδα την ίδια οργή όταν ανακοίνωνε την δημιουργία του ΣΜΑ για τα οποία άλλοι δήμοι έδρασαν όπως έπρεπε ... σε μας είναι και καλοδεχούμενο!!! κλείσαμε τους Ταγαράδες για να ανοίξουμε μεγαλύτερη πληγή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.