Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

To ασφυκτικό πλαίσιο, οδήγησε το δήμαρχο Βόλβης σε παραίτηση

Το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει πλέον διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η δραστική περικοπή πόρων αλλά και η προσπάθεια κυβέρνησης και τρόϊκας να μετατεθούν στις πλάτες των δημοτών όλες οι δυσβάστακτες δαπάνες λειτουργίας των δήμων της χώρας, οδήγησαν το δήμαρχο Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη, να υποβάλει την παραίτησή του.

Έτσι, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Αθανάσιο Καρούντζο και κατέθεσε την παραίτηση του, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (αρ. 54, Ν.3852/10, πρόγραμμα Καλλικράτης).
Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλβης, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ίδιο νόμο, από τη στιγμή που θα γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εντός 15 ημερών θα συγκληθεί η δημοτική ομάδα στην οποία ήταν επικεφαλής ο κ. Γαλαμάτης, και θα προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου δημάρχου Βόλβης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλαμάτης είχε ανακοινώσει από τις 13 Οκτωβρίου 2013, στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και ότι επρόκειτο να παραιτηθεί, καθώς δεν μπορεί να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις για το δήμο Βόλβης, χωρίς να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τον κρίνουν.
Έτσι, μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2013, όπου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014 του δήμου Βόλβης, ο κ. Γαλαμάτης υλοποίησε την απόφαση του, υποβάλλοντας την παραίτηση του.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθάνασιος Καρούντζος, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Γαλαμάτη δήλωσε: «Στενοχωριέμαι βαθύτατα για την υποβολή της παραίτησης σας από τη θέση του δημάρχου Βόλβης, καθώς πιστεύω ότι ανθρώπους του επιπέδου και της αποτελεσματικότητάς σας, τους έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση».

Σε δήλωσή του στο «Agelioforos.gr» ο Δημήτρης Γαλαμάτης, είπε πως το ασφυκτικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν του επιτρέπει να συνεχίζει και είναι πιο τίμιο να αποχωρήσει από τώρα πριν τις εκλογές. «Δεν έχω κάποιο σχέδιο, αλλά δεν απομακρύνομαι από τα κοινά, ούτε και αποκλείω τίποτε για για το μέλλον, όσον αφορά την πολιτική»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.