Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πανεθνική η καταδίκη της στυγερής δολοφονίας

Πανεθνική, είναι η καταδίκη της στυγερής δολοφονίας των δύο νέων παιδιών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπως και ομόφωνη η βούληση των πολιτικών κομμάτων της χώρας να περιφρουρήσουν την ομαλότητα και να αποτρέψουν την αποσταθεροποίηση στην οποία αποσκοπούν με την ενέργειά τους αυτή οι δολοφόνοι.

Οι εγκληματίες, από όπου και αν προέρχονται,  πρέπει να απομονωθούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ενώ θα διαψευστούν  οικτρά όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες αποικρουστικές ενέργειες, με το αίμα και την τυφλή βία, θα βλάψουν τη Δημοκρατία και το πολίτευμα που με τόσες θυσίες κατέκτησε ο ελληνικός λαός. Γιαυτό ίσως τούτες τις ώρες, περισσότερο παρά ποτέ, απαιτείται νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ήπιος πολιτικός λόγος.
Την ίδια απομόνωση, πρέπει να επιφυλάξουν οι δημοκρατικοί πολίτες όχι μόνο στους δράστες της αποτρόπαιης αυτής διπλής δολοφονίας, αλλά και σε όσους αυτές τις ώρες σπέρνουν το μίσος με εμπρηστικές δηλώσεις, όσους καλλιεργούν τη σπέκουλα και τον αποπροσανατολισμό, όσους εκμεταλλεύονται το αίμα των αθώων θυμάτων.

Η δολοφονική επίθεση
Η δολοφονία που αναδύει έντονη οσμή τρομοκρατίας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου 420 με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Δράστες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.
Προσέγγισαν τους τρεις νεαρούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τους γάζωσαν εν ψυχρώ.
Κατά μαρτυρίες στον τόπο της δολοφονίας υπήρχε και τρίτο άτομο που έκανε νεύμα στους δύο δράστες.
Οι σφαίρες έπληξαν στο κεφάλι και στο στήθος τους δύο νεαρούς που κατέληξαν ενώ ο τραυματίας φέρει χτύπημα στην κλείδα.
Οι δύο νεκροί μετεφέρθησαν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Ο τραυματίας, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή ελεγχόμενη, διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Με πληροφορίες από το «Εθνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.