Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τεχνικό Πρόγραμμα:Τρία σημαντικά έργα στο δήμο Θερμαϊκού

Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν υποβληθεί στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση τρία σημαντικά έργα για το δήμο Θερμαϊκού, ανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Βασίλης Αθανασιάδης, κατά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2014. Πρόκειται για τη συνέχιση ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Περαίας-Νέων Επιβατών, την ανάπλαση της περιοχής Ρετσέλη στη Ν.Μηχανιώνα και την ανάπλαση στο Μεσημέρι.

Για την πρώτη ανάπλαση, η μελέτη είναι ύψους 3.800.000, την οποία ο κ. Β.Αθανασιάδης τη χαρακτήρισε πρωτοποριακή ως προς τη σχεδίαση του πεζόδρομου. Ανέφερε δε ότι η τεχνική υπηρεσία χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα προκειμένου να περάσει από την αρχιτεκτονική επιτροπή.
Σχετικά με την ανάπλαση της περιοχής του ανοιχτού θεάτρου Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, ύψους 1.500.000 ευρώ, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, τη χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό έργο. Καθώς, εκτός από το θεατράκι θα γίνει ανάπλαση της ευρύτερης παραλιακής περιοχής και θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, συνδέσεις με το παραλιακό μέτωπο κ.α. Ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σημαντική καθυστέρηση στο έργο της Επανομής.
Το συνολικό τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θερμαϊκού για το 2014 είναι ύψους 15.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις δρόμων, τη συνέχιση ηλεκτροφωτισμού της οδού Ανθέων προς τους Νέους Επιβάτες, την περαιτέρω κτηματογράφιση περιοχών του δήμου κ.α.
To τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο στο τέλος της συνεδρίασης.
Νωρίτερα, στην ομιλία του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, άσκησε οξύτατη κριτική στη διοίκηση για το τεχνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι από τα 15.000.000, μόνο το ένα εκατομμύριο είναι πραγματικό, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα ποσά για έργα που αναφέρθηκαν ως απραγματοποίητα και εκτός πραγματικότητας.

Ο κ. Μαυρομάτης εστίασε την κριτική του στο γεγονός ότι ενώ ο δήμος Θερμαϊκού έχει τα περισσότερα ακίνητα από οποιονδήποτε άλλο δήμο της χώρας, η δημοτική αρχή δεν προέβλεψε την αξιοποίησή τους, προκειμένου να υπάρξουν κάποια χρήματα με τα οποία ο δήμος θα μπορούσε να κάνει έργα αλλά και να ασκήσει την τόσο απαραίτητη στις μέρες μας κοινωνική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.