Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τι λέει η "Λαϊκή Συσπείρωση" για το ψήφισμα περί Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», αιτιολογεί το γιατί η εκπρόσωπός της στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, Ντίνα Μώραλη, ψήφισε κατά του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει, η καταψήφιση έγινε μετά την ενέργεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Μαυρομάτη να προστεθεί πρόταση με την οποία κατά βάση υποστηρίζεται «η θεωρία των δύο άκρων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει ακόμη λόγο για «τις αντιδραστικές κραυγές δημοτικών συμβούλων, ακόμη και επίδοξων δημάρχων, που στην ουσία αθώωναν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής», ενώ καταλήγοντας σημειώνει ότι ο λαός έχει τη δύναμη να απομονώσει τις εγκληματικές και απάνθρωπες θεωρίες της Χρυσής Αυγής. Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ κατατέθηκε από τη διοίκηση ένα ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής δράσης της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του μεταλλεργάτη Παύλου Φύσσα το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Βέβαια και σε αυτή τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντιδραστικές κραυγές δημοτικών συμβούλων , μεταξύ αυτών και επίδοξων δημάρχων, που στην ουσία αθώωναν την εγκληματική δράση της ΧΑ , με εκφράσεις όπως «δεν αποφάσισε ακόμα η δικαιοσύνη», μη μπορώντας να κρύψουν ή την ταύτισή τους με τη συγκεκριμένη ιδεολογία ή την δήθεν αποστασιοποίηση τους από θεωρίες και γεγονότα.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο τέλος, δια στόματος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Μαυρομάτη που πρότεινε να συμπληρωθεί η φράση: «καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται». Καταρχήν αυτή η φράση τι προσέθετε στην καταδίκη της δράσης της ΧΑ που ήταν και το περιεχόμενο του ψηφίσματος; Δεύτερον η πολιτική των δύο άκρων που επιλέχθηκε με την συμπλήρωση της παραπάνω φράσης στο ψήφισμα το μόνο που καταφέρνει είναι να απενοχοποιεί το φασισμό και να στοχοποιεί το λαϊκό-εργατικό κίνημα και τους αγώνες του.
Αυτή η τακτική ίσων αποστάσεων δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά μια πολιτικά συνειδητή  πράξη, βαθιά αντιδραστική που προσπαθεί να συκοφαντήσει και να καταστείλει κάθε εργατικό και λαϊκό αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή. Φυσικά η διοίκηση, όπως και η πλειοψηφία των συμβούλων δέχτηκε την εν λόγω προσθήκη με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση. Εξάλλου έχουμε δει και πρόσφατα πως και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τους λαϊκούς αγώνες καλώντας την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Ερώτημα όμως παραμένει η διπρόσωπη στάση του κ Κουκουρίγκου, του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν και είπε ότι συμφωνεί με τις παρατηρήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα και έτσι αποδέχτηκε την ενοχοποίηση του λαϊκού κινήματος.
 Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης το καταψήφισε, διαφωνώντας ως προς το περιεχόμενό του, μιας και δεν αναδείκνυε ποια είναι η αιτία που εκτρέφει τον φασισμό. Η ΧΑ είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση. Έχει σαν θεωρία της το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής» ,τον άκρατο εθνικισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Τα πρότυπά της είναι ο Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλησαν τους  λαούς, τα τάγματα ασφαλείας, οι συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, η φασιστική χούντα.
 Για τη συγκεκριμένη ιδεολογία υπάρχει ιστορική πείρα, η οποία μας βοηθά να βγάλουμε συμπεράσματα. Τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του καπιταλισμού, άγρυπνος φρουρός της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών, κατά συνέπεια υπερασπιστής της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνει και ο ελληνικός λαός, η αστική τάξη αξιοποιεί πολλαπλά αυτά τα μορφώματα για να ενσωματώσει την αντίδραση του λαού σε ανώδυνα για την κυριαρχία του συστήματος μονοπάτια και να τα χρησιμοποιήσει ενάντια στο λαϊκό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία.
 Η ΧΑ ποτέ δεν στήριξε εργατικά και εργασιακά δικαιώματα αλλά αντίθετα χρησιμοποιεί τα δουλεμπορικά γραφεία για να παρέχει φτηνούς εργάτες στα αφεντικά της. Με την εδραίωση ρατσιστικών αντιλήψεων και τη θολή αντιμνημονιακή ρητορεία της αφήνει στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους.
Προωθεί τον αντικομμουνισμό και στρέφεται ενάντια στο εργατικό -λαϊκό κίνημα. Το αποδεικνύουν οι προτάσεις της στη βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών, η σχέση της με επιχειρηματίες της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Οι εγκληματικές επιθέσεις σε έλληνες και ξένους εργάτες και απεργιακούς λαϊκούς αγώνες. Οι επιθέσεις σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Ο λαός έχει τη δύναμη να απομονώσει τις εγκληματικές και απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει και ιστορική μνήμη και πείρα από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και την Αντιφασιστική Νίκη. Μπορεί να ορθώσει τείχος στο δηλητήριο του φασισμού. Να μην αποπροσανατολιστεί από ζητήματα που βάζουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που στην ουσία ζητούν δήλωση υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή ή εναποθέτουν τη λύση στην δήθεν καλύτερη λειτουργία του συστήματος μέσα από την αλλαγή των κομμάτων στην εξουσία.

 Απέναντι στο φασισμό στέκεσαι με ξεκάθαρη θέση και αποφασιστική στάση. «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.