Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο "Καραγκιόζ-Μπερντές" της Μηχανιώνας και η ασχήμια που κρύβει

Καραγκιόζ-μπερντέ, θυμίζει το θεατράκι των Πεύκων στη Νέα Μηχανιώνα. Κι αυτό εξαιτίας του παλιού κτίσματος που υπάρχει εκεί, το οποίο καθώς παραμένει αναξιοποίητο χρόνια τώρα, κατάντησε να χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος και χώρος φιλοξενίας… κάθε είδους τρωκτικών, παρουσιάζοντας συν τοις άλλοις ένα άκρως αντιαισθητικό θέαμα.

Η λινάτσα που τοποθετήθηκε για να κρύψει την ασχήμια κατά τις πρόσφατες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο θεατράκι, άρχισε να καταστρέφεται σιγά-σιγά, αποκαλύπτοντας όλη την ασχήμια που κρφύβει πίσω της.
Όπως είναι γνωστό και γράψαμε κι εμείς στο παρελθόν, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είχε αποφασίσει να γκρεμίσει τελείως το μισοκατεστραμμένο κτίσμα. Μάλιστα η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ.Μαίρη Λιόλιου είχε δεσμευτεί μιλώντας στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ότι η κατεδάφιση και η μεταφορά των μπάζων θα γίνονταν «εντός των προσεχών ημερών».
Όμως, ακολούθησε επιστολή «ανεξάρτητου» δημοτικού συμβούλου και προαλειφόμενου για τη διεκδίκηση της δημαρχίας Θερμαϊκού, ο οποίος ως άριστος γνώστης των θεμάτων της περιοχής, απαίτησε να μην γκρεμιστεί το ερείπιο, αλλά «να τακτοποιηθεί με το νόμο περί αυθαιρέτων και να επισκευαστεί».
Η απάντηση στις αιτιάσεις αυτές ήρθε από τον αρμόδιο για τη Νέα Μηχανιώνα, αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Τσακμάκα, ο οποίος σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στο θέμα, χαρακτήρισε εξωπραγματική και ανεδαφική την πρόταση περί «επισκευής», δεδομένου ότι το αυθαίρετο αυτό κτίσμα, είχε κατασκευαστεί με τούβλα από πηλό και άχυρο! «Τι να συντηρήσουμε και τι να επισκευάσουμε, τα πλινθότουβλα;», είχε αναρωτηθεί τότε ο κ. Τσακμάκας.
Το πρόβλημα βέβαια είναι γιατί η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, που διακρίνεται για την ατολμία της σε παρόμοια ζητήματα, δεν προχώρησε στο σχεδιασμό για την κατεδάφιση αυτής της ασχήμιας που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους κατοίκους και κυρίως τους επισκέπτες της Νέας Μηχανιώνας. Αλλα φοβούμενη ενδεχόμενη προσφυγή και καταγγελίες του «ανεξάρτητου», πάγωσε το γκρέμισμα, καθώς, επειδή αυτό είχε χτιστεί αυθαίρετα, δίχως άδεια της Πολεοδομίας, δεν μπορούσε να ληφθεί και ανάλογη άδεια κατεδάφισης.

Φυσικά, αυτό το κτίσμα θα εξαλειφθεί τελείως, όταν υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Ν.Μηχανιώνας. Το ζητούμενο όμως είναι πότε θα μπορέσει αυτό να γίνει, δεδομένης και της οικονομικής στενότητας στην οποία βρίσκεται λόγω της κρίσης ο δήμος Θερμαϊκού μαζί με τους άλλους δήμους της χώρας.

4 σχόλια:

  1. αυθαιρετο κτισμα απο ΙΔΙΩΤΗ σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ χωρο , (λαθος η σωστο;) γκρεμιζεται παραυτα...εκτος αν κατι υπαρχει πισω...βαθια.Οσο για την προταση αναστηλωσης ,μαλλον ειναι απλα μια κουφια αντιπολιτευτικη ..ριξια κι οπου πιασει (αμφισβητειται η επικληση της θελησης της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ) , για λογους εντυπωσιασμου ..η κρυβει κι αυτη κατι πιο ....βαθυ ,πιο μεγαλο! Κι αν περιμενουμε την κατεδαφιση με την υλοποιηση του εργου εναπλασης της παραλιακης ...φεξτε και μας πλακωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ" ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΩΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ti rwtate re paidia? Ti kanei niaou-niaou sta keramidia? Oloi oi Mixaniwtes xeroume poios vriskete pisw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.