Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νέο υπαίθριο θέατρο θα αποκτήσει η Νέα Μηχανιώνα

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις χτεσινές εκδηλώσεις
Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα πρόκειται να γίνει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Μηχανιώνας, ώστε στη θέση του σημερινού αμφιθεάτρου των πεύκων να υπάρξει ένα σύγχρονο υπαίθριο θέατρο, αντάξιο των πολιτιστικών παραδόσεων και της ιστορίας της περιοχής, έδωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, κατά το κλείσιμο των τριήμερων πολιτιστικών στη Ν.Μηχανιώνα.

Ακόμη ο δήμαρχος Θερμαϊκού επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στα όρια του δήμου λειτουργούν αυτή τη στιγμή με επιτυχία 11 πολιτιστικοί σύλλογοι, γεγονός που όπως είπε, δείχνει τη δίψα των πολιτών για πολιτισμό και ψυχαγωγία. Ενώ απ΄αφορμή τη συμμετοχή συγκροτημάτων από άλλες περιοχές της Μακεδονίας, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία των πολιτιστικών ανταλλαγών.
Κατά τη χτεσινή τελευταία η μέρα των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Μηχανιώνας, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπλατάνου ο «Μέγας Αλέξανδρος», τον Μ.Γ.Σ. Θερμαϊκού και τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Βασιλικών. Ιδιαίτερη εντύπωση, προκάλεσαν τα πολυάριθμα χορευτικά συγκροτήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, που καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο είχε κατακλύσει κάθε ελεύθερο χώρο του αμφιθεάτρου των Πεύκων.

Τις χτεσινές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσακμάκας, ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Παναγιώτης Τροκάνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.





2 σχόλια:

  1. αρχήσαμε τις προεκλοικές υποσχέσεις;; αφήστε τα καλαθάκια σας στο σπίτι .... αντάξιο της ιστορίας της περιοχής ... η ιστορία της περιοχής είναι η αρχαία Αίνεια ... θα είναι αντάξιό της ;;; την έχουν θαμένη και γραμμένη την ιστορία της περιοχής ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από υποσχέσεις, θα χορτάσουμε σ΄αυτές τις εκλογές. "Κράτα και μικρό καλάθι", λέει η σοφή παροιμία. Μόνο που αντί για καλάθι, μάλλον... κοφίνι θα χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.