Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

"Πάρτε πίσω τις άδειες για τις κεραίες της Ν.Μηχανιώνας"

Έγγραφο του δήμου Θερμαϊκού προς τις τρεις Αρχές που τις εξέδωσαν
«Αναθεωρήστε αμέσως τις άδειες για την εγκατάσταση του Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας στη Νέα Μηχανιώνα», ζητάει με αυστηρό έγγραφό του ο δήμος Θερμαϊκού από τις τρεις δημόσιες Αρχές που εξέδωσαν τις άδειες αυτές. Και παράλληλα τη μεταφορά όλων των κεραιών μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος για τη Νέα Μηχανιώνα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού κ. Γιάννης Τσακμάκας, στάλθηκε με ημερομηνία 5 Ιουλίου προς την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία εδρεύει στο δήμο Θέρμης και είναι αρμόδια για τη στατικότητα του κτιρίου πάνω στο οποίο εγκαταστάθηκε αυτό το σύστημα κεραιών. Και επίσης προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που είναι αρμόδιες για την εκπεμπόμενη από τις κεραίες αυτές ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Το σημείο που επισημαίνεται ιδιαίτερα στο έγγραφο του δήμου Θερμαϊκού προς τις τρεις δημόσιες Αρχές, είναι ότι στη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, που προσκομίστηκε για την έκδοση της σχετικής άδειας δεν ελήφθη υπόψη η γειτνίαση αυτού του «καμουφλαρισμένου» Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με τις οικίες, το Λύκειο, τα δύο γυμνάσια, το 2ο  δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο και το γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας. Δεδομένου ότι το Λύκειο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 μέτρων, τα γυμνάσια, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο σε απόσταση 30 μέτρων και σε ίδια απόσταση και το γήπεδο όπου καθημερινά αθλούνται ή παρακολουθούν αγώνες εκατοντάδες παιδιά.
Οι καμουφλαρισμένες κεραίες που κρατούν σε αναστάτωση
ένα μήνα τώρα την κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας
Ολόκληρο το έγγραφο του Δήμου
Ολόκληρο το έγγραφο του αρμόδιου αντιδημάρχου κ.Τσακμάκα, έχει ως εξής:

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Αντιδημαρχία Κοινωνικής
Προστασίας και Πολιτισμού
                                                                                    Ν.Μηχανιώνα 5 Ιουλίου 2013
                                                                                                Αριθμ. Πρωτ. 21065                                                                       
Π Ρ Ο Σ
Α)Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Θέρμης, 12ο χλμ Θες/νίκης-Πολυγύρου, ΘΕΡΜΗ, 57001
Β) Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λεωφ.Κηφισίας 60, Μαρούσι
Γ) Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Τ.Θ. 60092, Αγ. Παρασκευή

Θέμα: Σταθμός Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας στη Ν.Μηχανιώνα, στο ΟΤ Γ141 (MIHANGIP 1450)

Κύριοι,
Παρακαλούμε για την επανεξέταση της άδειας την οποία χορήγησε η υπηρεσία σας στην εταιρία Cosmote-Κινητές Τηλεφωνίες ΑΕ, για την εγκατάσταση και λειτουργία στο οικοδομικό τετράγωνο Γ141, επί της οδού Ρήγα Φερραίου της Νέας Μηχανιώνας, Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας υπό τα στοιχεία MIHANGIP 1450.
Θεωρούμε ότι κατά την έκδοση της αδείας δεν ελήφθη υπόψη ότι αυτός ο Σταθμός Βάσης λειτουργεί από 3 Ιουνίου 2013 μέσα στον οικισμό, δίπλα στα σπίτια των κατοίκων και σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από το Λύκειο και τριάντα μέτρων από τα δύο γυμνάσια, το 2ο  δημοτικό σχολείο και ένα νηπιαγωγείο, με συνολικά 1.000 περίπου μαθητές. Επίσης στην ίδια απόσταση, βρίσκεται και το δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας, όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες νέοι και εκατοντάδες παρακολουθούν τους διεξαγόμενους εκεί αθλητικούς αγώνες.
Ένα άλλο στοιχείο που επίσης αγνοήθηκε κατά την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας του προαναφερόμενους Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας, είναι ότι αυτός βρίσκεται σε ευθεία γραμμή, σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από τους προϋπάρχοντες τρεις  γιγάντιους πύργους κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ύψους 50 μέτρων, των εταιριών Vodafone, Cosmote και Wind, με συνέπεια να δημιουργείται έτσι «πάρκο κεραιών», χωρίς οι εταιρίες να ακολουθήσουν την πρέπουσα διαδικασία και αγνοώντας την υπόδειξη του δήμου για τη μεταφορά τους εκτός του οικισμού.
Το γεγονός ότι αυτός ο Σταθμός Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας στο ΟΤ Γ 141, αποτελούμενος από τέσσερα πάνελ κεραιών και δύο μικροκυματικές κεραίες, παρουσιάζεται «καμουφλαρισμένος», υπό το πρόσχημα των … στηριγμάτων διαφημιστικών πινακίδων (!), έχει εμβάλει σε έντονη ανησυχία τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, οι οποίοι σε υπόμνημά τους εκφράζουν αγωνία για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους. Πολύ περισσότερο που ανάμεσά τους υπάρχουν νήπια, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς με βηματοδότες, φιλάσθενα άτομα, υπερήλικες και κυρίως εκατοντάδες μαθητές.
Επειδή θεωρούμε ότι στη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων που σας προσκομίστηκε για την έκδοση της σχετικής άδειας δεν ελήφθη μέριμνα για όλα αυτά και κυρίως για τη γειτνίαση αυτού του «καμουφλαρισμένου» Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας με τις οικίες, το Λύκειο, τα δύο γυμνάσια, το 2ο  δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο και το γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας, παρακαλούμε για την αναθεώρηση και ανάκληση της άδειας που εκδόσατε.

                                                                                                Με  Τιμή
                                                                                    Ιωάννης Τσακμάκας
                                                                        Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

                                                                                    Δήμου Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.