Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Λουκέτο στο δήμο Θερμαϊκού μέχρι την προσεχή Τρίτη

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου ο δήμος Θερμαϊκού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση απολύσεις στους δήμους όλης της χώρας αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων για κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η απόφαση, πάρθηκε ομόφωνα το βράδυ της Πέμπτης από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, όπου με τους πιο δραματικούς τόνους επισημάνθηκε η άθλια κατάσταση στην οποία οδηγείται η τοπική αυτοδιοίκηση με τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων της αλλά και την αδυναμία εκπλήρωσης της αποστολής της.
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής. Ο δήμος σήμερα διαθέτει εννέα δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι πέρα από τους ελέγχους στη στάθμευση των αυτοκινήτων, διεκπεραιώνουν σήμερα και μία σειρά άλλων υποθέσεων του Δήμου, όπως είναι η πίεση προς τους οφειλέτες του δήμου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι επιδόσεις για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο κ.α.

Σημειώνεται ότι με τα μέτρα αυτά, καταργούνται και οι σχολικοί φύλακες, που δεν υπήρχαν στο δήμο Θερμαϊκού και για τους οποίους έκανε αγώνα ο δήμος για την τοποθέτησή τους. Το σημερινό σοβαρό επεισόδιο με τον εμπρησμό του 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, έδειξε πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία των σχολικών φυλάκων στα σχολικά μας συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.