Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μίνι καύσωνας από σήμερα

Η επέλαση του μίνι καύσωνα αναμένεται να αρχίσει από σήμερα  το μεσημέρι και προβλέπεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ να διαρκέσει σχεδόν 48 ώρες με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς στις ακτές του Θερμαϊκού και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα σημεία της χώρας.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς στις περιοχές του Θερμαϊκού. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί, την Τρίτη και θα φτάσει τους 35 βαθμούς σε Περαία και Επανομή και στους 34 στη Μηχανιώνα, ενώ στους 39 βαθμούς θα φτάσει στη δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.
Την Τετάρτη θα σημειωθεί η υψηλότερη θερμοκρασία στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, καθώς σε Επανομή και Περαία το θερμόμετρο θα δείξει 36 βαθμούς και στη Μηχανιώνα 35.
Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, για να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και την Παρασκευή και το Σάββατο.
Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας.
«Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.