Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Βούλιαξαν" το Σαββατοκύριακο οι παραλίες του Θερμαϊκού

«Βούλιαξαν» κι αυτό το Σαββατοκύριακο οι παραλίες του Θερμαϊκού, καθώς οι Θεσσαλονικείς, λόγω και της κρίσης, επιλέγουν στην πλειοψηφία τους κοντινές περιοχές για να απολαύσουν τη θαλάσσια αύρα και τη δροσιά. Η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις προτιμήσεις του κοινού.

Ψάθινες ομπρέλες, καυτά μαγιό, ηλιοκαμένα κορμιά και μυρωδιά αντηλιακού. Ξύλινα ντεκ, πολύχρωμες μαξιλάρες, αέρινα παρεό, δυνατά ντεσιμπέλ και δροσιστικά κοκτέιλ, χυμοί αλλά κυρίως το κλασικό καφεδάκι. Τα μπιτς μπαρ, αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, στα οποία συχνάζουν κυρίως νέοι, «χτυπημένα» κι αυτά από την οικονομική ύφεση που μαστίζει τη χώρα, προσπαθούν με κάθε τρόπο, όπως μειωμένες τιμές, πάρτι, χάπενινγκ, ακόμη και μετακινήσεις με πούλμαν, να προσελκύσουν όλο και περισσότερους πελάτες. Οσο για την κατανάλωση, αυτή έχει περιοριστεί στα τελείως απαραίτητα.
Ο «Αγγελιοφόρης της Κυριακής» ξεκινώντας την έρευνά του σε μπιτς μπαρ στις κοντινότερες παραλίες της Θεσσαλονίκης, όπως, για παράδειγμα, στους Νέους Επιβάτες αλλά και στον Ποταμό στην Επανομή, διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι προορισμοί επιλέγονται περισσότερο λόγω της κοντινής απόστασης, που σημαίνει εξοικονόμηση βενζίνης.
«Ο κόσμος είναι ο ίδιος με πέρυσι, δηλαδή είμαστε γεμάτοι, δεν υπάρχει όμως κατανάλωση», επισημαίνει στον «ΑτΚ» ο ιδιοκτήτης του «Wet Red Rose», Τάσος Ρεπανίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι περισσότεροι είναι «μ' έναν καφέ όλη μέρα».
Οσον αφορά τις τιμές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η ξαπλώστρα και η ομπρέλα, 3 ευρώ κοστίζει ο καφές μαζί με νεράκι, 4 ευρώ η μικρή μπίρα και 5 ευρώ η μεγάλη.
Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα σε σχέση με την περσινή σεζόν στον Ποταμό της Επανομής (30 περίπου χλμ. από Θεσσαλονίκη), κάτι που το επιβεβαιώνει και ο Κώστας Τσιότσιος, ιδιοκτήτης του «Baba», μπιτς μπαρ που υπάρχει από το 1997. «Σίγουρα είμαστε καλύτερα από πέρυσι, αλλά μέχρι στιγμής δε βοηθάει και ο καιρός», τονίζει στον «ΑτΚ» ο κ. Τσιότσιος. Οσον αφορά τις τιμές, ο καφές κοστίζει 3 ευρώ χωρίς νερό, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η ξαπλώστρα και η ομπρέλα.

Βουτιές και διασκέδαση
Πολλές και ποικίλες οι παραλίες και τα μπιτς μπαρ που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ άλλων η διασκέδαση συνδυάζεται με δροσιστικές βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά.
Στη Χρυσή Αμμουδιά, μεταξύ Αγίου Παύλου και Ν. Ηράκλειας, ο υπεύθυνος του «Crystal Life», Στέφανος Κουκουτσέλος, τονίζει ότι η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι. «Δεν έχουμε όμως σύμμαχο τον καιρό. Και μόνο που έρχεται ο κόσμος και μπορεί και πίνει τον καφέ του, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι», δηλώνει στον «ΑτΚ» ο κ. Κουκουτσέλος. Το συγκεκριμένο μπιτς μπαρ, το οποίο διανύει τον 4ο χρόνο λειτουργίας του, χρεώνει 3 – 3,5 ευρώ τον καφέ μαζί με νεράκι και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται ξαπλώστρα, ομπρέλα.
Μειωμένη κατανάλωση, κατά 25% κατά κεφαλήν, διαπιστώνει ο υπεύθυνος του μπιτς μπαρ «Μα – Γιω» στα Ν. Φλογητά, Γιώργος Πολίτης, ο οποίος με τη σειρά του επισημαίνει ως σύμμαχο ή αντίστοιχα εχθρό τις καιρικές συνθήκες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 3 ευρώ για φραπέ με νερό, στα 3,5 ευρώ για φρέντο καπουτσίνο, στα 4 ευρώ για μπίρα. Οσον αφορά το προφίλ της πελατείας, «από 15 – 75 χρόνων, αλλά κυρίως συναντάς 17άρηδες μέχρι 35άρηδες», αναφέρει ο κ. Πολίτης.

«Κίνηση υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει!»
Μια έξτρα παροχή με στόχο την εξυπηρέτηση του κόσμου παρέχει το μπιτς μπαρ «Παστάζι» στην παραλία των Ν. Φλογητών. «Η συγκεκριμένη παροχή για την επιχείρηση προσφέρει μηδενική κερδοφορία, το κάνουμε όμως για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», τονίζει στον «ΑτΚ» ο ιδιοκτήτης, Σταύρος Κεντεποζίδης, επισημαίνοντας ότι «κίνηση υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει!».
Οσον αφορά τη μεταφορά των λουομένων, από Δευτέρα – Παρασκευή το λεωφορείο ξεκινάει στις 10.30 π.μ. από την πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, στις 11.00 π.μ. από το Λευκό Πύργο και στις 11.10 π.μ. από την οδό Κατσιμίδη, ενώ το Σάββατο η αναχώρηση γίνεται στις 9.30 π.μ., 10.00 π.μ. και 10.10 π.μ. αντίστοιχα. Η παραπάνω παροχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει τη μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη προς το «Παστάζι», με επιστροφή, καφέ και ξαπλώστρα.
Οι τιμές στο μπιτς μπαρ, που διανύει τον 6ο χρόνο λειτουργίας του, κυμαίνονται στα 3,5 ευρώ για φραπέ με νερό, στα 4 ευρώ για φρέντο εσπρέσο και στα 4,5 ευρώ για φρέντο καπουτσίνο, συμπεριλαμβανόμενης της ξαπλώστρας.


Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.