Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το δημοτικό συμβούλιο

Με έξι μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη, συγκαλείται σήμερα Τετάρτη στις 8:30 μμ εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Το κατεπείγον της συνεδρίασης, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κ.Κούτουκας, είναι για να προλάβει η διοίκηση του δήμου την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Η συνεδρίαση αυτή, προκάλεσε "κόντρα" διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης.
Όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να μην γίνει η σημερινή συνεδρίαση, λόγω της απεργίας που υπάρχει σε όλους τους δήμους της χώρας. Και προειδοποίησε πως αν η διοίκηση επιμείνει, τότε οι σύμβουλοι της παράταξής του θα απέχουν από τη συνεδρίαση.
Απαντώντας σε ερώτηση του "Φάρου του Θερμαϊκού" ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κούτουκας δήλωσε πως αν μέχρι την Παρασκευή το πρωϊ δεν κατατεθεί στην Διαχειριστική Αρχή η πρόταση του δήμου για ένταξη στο ΕΣΠΑ, τότε κινδυνεύει η χρηματοδότηση σημαντικών έργων για την περιοχή, όπως η ανάπλαση της Μηχανιώνας, τα σχολεία κ.α.
"Ο δήμος έχουμε υποχρέωση να λειτουργεί, ανεξάρτητα από γεγονότα και καταστάσεις, κι εμείς δεν είμαστε διατεθιμένοι να απεμπηλήσουμε τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν για την ενίσχυση του δήμου μας, δεν θα αφήσουμε να χαθούν αυτά τα λιγοστά  έστω χρήματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία".
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν δέχθηκε την μετάθεση της συνεδρίασης κατά μία ημέρα, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κ. Κούτουκας είπε ότι πέρα από τις προθεσμίες, οι περισσότεροι σύμβουλοι, ακόμη και αυτοί της αντιπολίτευσης, είχαν ζητήσει η πραγματοποίηση των συνεδριάσεων να γίνεται Τετάρτη, γιατί δεν τους βολεύει η Πέμπτη ή η Τρίτη. 
Ένας δεύτερος λόγος που συγκαλείται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, είναι για την ένταξη των Παιδικών Σταθμών του δήμου στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής μελέτης ενεργειακού συμβούλου στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.
2. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής αρχιτεκτονικής μελέτης στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.
3. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής τοπογραφικής μελέτης στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.
4. Έγκριση προεκτίμησης αμοιβής μελέτης Η/Μ στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Τεχνική Υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού». Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.
5. Υποβολή πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης – αξιοποίησης οργανικών υλικών & οικιακής κομποστοποίησης», του Δήμου Θερμαϊκού, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα. Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ.Ελ.Κεραμιδάκης.
6. Εγκριση έκδοσης εγγυητικών επιστολών επ’ ονόματι του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, για τη συμμετοχή των Παιδικών Σταθμών στο πρόγραμμα «Εναρμόνηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.