Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πόσοι δημοτικοί αστυνομικοί θα μείνουν στο δήμο Θερμαϊκού;

Να λέμε την αλήθεια, πολύ μας μπέρδεψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δηλώνοντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, σημειώνοντας πώς οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα αξιοποιήσουν το προσωπικό αυτό.
Δηλαδή, με τον δήμο Θερμαϊκού που διαθέτει μόνο εννέα δημοτικούς αστυνομικούς, θα μείνει μόνο ένας ή κάποια μέλη του; Και το σόϊ «δημοτική αστυνομία» θα είναι αυτό; Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη δείγμα προχειρότητας και ανευθυνότητας;
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το υπόλοιπο 90% θα καλύψει κυρίως ανάγκες τις ΕΛ.ΑΣ. -θα ενισχυθεί μεταξύ άλλων η πεζή περιπολία- αλλά και των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Στην ίδια συνέντευξή του ο κ. Μιχελάκης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να συμβάλει στην ασφάλεια των πόλεων, καθώς δεν ήταν εκπαιδευμένη για κάτι τέτοιο και δεν οπλοφορούσε.
Άφησε ακόμη αιχμές για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δομών των δήμων, η οποία, όπως είπε, «έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι το χειμώνα και δεν έχει γίνει».
Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι «κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη και λανθασμένη» και δεσμεύτηκε ότι «είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους στην αξιολόγηση των δομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.