Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Φωτιά τα ξημερώματα στην Άνω Νέα Μηχανιώνα

Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε τις πρωϊνές ώρες στην περιοχή της Άνω Νέας Μηχανιώνας, από το τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και προς τον οικισμό, η οποία, λόγω και του δυνατού ανέμου που έπνεε, απείλησε να πάρει γρήγορα διαστάσεις.

Ευτυχώς, υπήρξε έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής,οι άνδρες της οποίας, με δύο οχήματα, κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν, κατασβένοντάς την γύρω στις πέντε το πρωϊ, κι ενώ το πύρινο μέτωπο βρισκόταν ήδη δίπλα στα πρώτα σπίτια του οικισμού.
Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστή η αιτία από την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, κάτι που πιστεύεται ότι θα γίνει με το φως της μέρας. Η φωτιά έκαψε χωράφια με ξερά χόρτα αλλά και ελαιόδενδρα.

Επισημαίνεται η έγκαιρη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι όχι μόνο ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική, αλλά και τους γείτονές τους, οι οποίοι βρέθηκαν έτοιμοι να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης.

Και στα Βασιλικά

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε ξερά χόρτα, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στον δρόμο προς Σουρωτή. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, το έργο, ωστόσο, των πυροσβεστών δυσκόλευαν οι δυνατοί άνεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.