Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μήνυση κατ΄αγνώστων για τον εμπρησμό στο 2ο Γυμνάσιο

Μήνυση κατ΄αγνώστων, ετοίμασε ο αρμόδιος για τη Μηχανιώνα αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσακμάκας, ζητώντας τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών που πυρπόλησαν χώρους του 2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας. Την ίδια στιγμή, από την ολοκληρωτικά κατεστραμμένη αίθουσα άρχισε η απομάκρυνση καμμένων επίπλων και άλλων υλικών.

Στον κ. Τσακμάκα οι αρμόδιοι της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής του είπαν ότι οι δύο υπηρεσίες κινήθηκαν αυτεπάγγελτα από την ώρα που τους αναφέρθηκε το γεγονός του εμπρησμού και ήδη διενεργούν σχετική προανάκριση, τα στοιχεία της οποίας θα διαβιβαστούν στη συνέχεια, στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Το πρωϊ, εμφανίστηκε στο χώρο του 2ου Γυμνασίου ένα ανοιχτό φορτηγάκι, που είχε την ένδειξη «Δήμος Θερμαϊκού-Τεχνική Υπηρεσία» με δύο άτομα, που άρχισαν να φορτώνουν τους σιδερένιους σκελετούς από τις καρέκλες που ήταν μέσα στην προκατασκευασμένη σχολική αίθουσα και οι οποίες καταστράφηκαν από τη φωτιά.  Σε ερώτηση περίοικων τι θα γίνει με τους σιδερένιους σκελετούς, οι δύο υπάλληλοι απάντησαν ότι «θα τα πετάξουμε στο δήμο», χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν σε πιο χώρο θα γίνει η εναπόθεση των κατεστραμμένων υλικών.

Γονείς μαθητών του 2ου Γυμνασίου, που τυχαία βρέθηκαν την ώρα εκείνη στο χώρο του σχολείου, για να δουν με τα μάτια τους το μέγεθος της καταστροφής, έλεγαν ότι οι σιδερένιοι σκελετοί των δεκάδων κατεστραμμένων από τη φωτιά καρεκλών, καθώς επίσης οι σιδηροδοκοί της ετοιμόρροπης πλέον προκάτ αίθουσας, θα μπορούσαν να πωληθούν και τα χρήματα να πάνε στη Σχολική Επιτροπή για το βάψιμο του σχολικού κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.