Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

To βιβλίο του Αντ. Ματζάρη παρουσιάζεται στη Θέρμη


Το βιβλίο του Αντώνη Ματζάρη «Ο νονός μου ο καλόγερος», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15 Μαϊου, στις 7:00 μμ στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Θέρμης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Θεοδωράκης και η φιλόλογος Μαρία Γεωργιάδου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η δικηγόρος-ηθοποιός Άλκηστης Γιώγιου.

Το βιβλίο του Αντώνη Ματζάρη δεν έχει σχέση  με το επάγγελμα και το αξίωμα του συγγραφέα. Οι συναρπαστικές αφηγήσεις και τα ενθυμήματα του Μιχάλη Καλόγερου, ενός Μικρασιάτη από το Μεγάλο Μολδοβάνι της Ιωνικής Ερυθραίας, ο οποίος έζησε στο πετσί του  γεγονότα του 20ου αιώνα , που "καρφώθηκαν μέσα του σαν καρφιά".
Ο ευρύς κι ακμαίος ελληνικός κόσμος του παρελθόντος, η ευτυχισμένη ζωή στην Πατρίδα, τα βάσανα των υποδούλων, η συμβίωση με τους "άλλους", οι διωγμοί, οι πόλεμοι, η προσφυγιά κι η απελπιστική συρρίκνωση του Ελληνισμού, η τελική εγκατάσταση στην Περαία Θεσσαλονίκης, η δίψα για τη ζωή, η καθημερινή βιοπάλη, οι αγώνες κι οι αγωνίες σπουδαίων κι "επώνυμων" ή απλών, άσημων ανθρώπων.
Μνήμες από έναν κόσμο που έφυγε, μα στέκει ακόμα δίπλα μας και είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας.
Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι η περιπέτεια οποιουδήποτε Μικρασιάτη που έζησε εκείνα τα πέτρινα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.