Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

O φάρος Αγγελοχωρίου, αντικείμενο ευρωπαϊκού προγράμματος

O φάρος του Αγγελοχωρίου, είναι ένας από τους ιστορικούς φάρους του ελληνικού και ευρωπαϊκού φαρικού δικτύου, που προσεγγίζεται επιστημονικά, στο πλαίσιο του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος EC-PHAROS, το οποίο συντονίστηκε από το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του ΑΠΘ. 

Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Πειραιά, στο ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτή Μουτσοπούλου). 
Η έκθεση αποτελείται από 7 θεματικές ενότητες, όπου παρουσιάζονται τα μορφολογικά, αρχιτεκτονικά, κατασκευαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά των Φάρων, καθώς και οι αρχές που διέπουν τη δομή και λειτουργία τους. Ο επισκέπτης, έρχεται σε επαφή με ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς που ταυτίζεται ιστορικά με την εξέλιξη της ναυσιπλοΐας, της οικονομίας και των κοινωνικών επιτευγμάτων του χώρου αυτού, στον οποίο γεννήθηκαν οι μεγάλοι πολιτισμοί. 

Την Έκθεση συνοδεύει το δίγλωσσο λεύκωμα που εκδόθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και αποτελεί ένα ντοκουμέντο για τους Φάρους. Η Έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τους Πέτρινους Φάρους «Preservation of Lighthouse Heritage» (3-7 Ιουνίου 2013), που συνδιοργανώνεται από την IALA, την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, το Εργαστήριο Δομικών Υλικών Α.Π.Θ., το Ναυτικό Μουσείο και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.