Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Υπόδειγμα γενναιοφροσύνης η Ευτυχία Ζαριφέ

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος μετά την κατάργηση της 6ης αντιδημαρχίας
Σε μία πράξη γενναιοφροσύνης και αποδεικνύοντας ότι διαθέτει αστείρευτα αποθέματα ψυχικού μεγαλείου και ανιδιοτελούς ενασχόλησης με τα κοινά, η αντιδήμαρχος Ευτυχία Ζαριφέ, ένα από τα πιο έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη στο δήμο Θερμαϊκού, υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης την παραίτησή της, για να διευκολύνει τον δήμαρχο Θερμαϊκού στην επίλυση του προβλήματος της 6ης αντιδημαρχίας.

Το θέμα, που είχε καταντήσει πονοκέφαλος τον τελευταίο μήνα για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, δημιουργήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 που είχε πλέον τελεσιδικήσει, και από τα οποία προκύπτει ότι ο πληθυσμός του Θερμαϊκού είναι πάνω από 50.000 κατοίκους, προχώρησε στη σύσταση 6ης αντιδημαρχίας, αρμόδιας για θέματα πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής, στην οποία τοποθέτησε ως αντιδήμαρχο τον κ. Γιάννη Τσακμάκα.
Όμως στα τέλη Απριλίου, ήρθε η πρωτοφανής, απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη να ισχύσουν τα στοιχεία της απογραφής του 2011 μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014. Κι αυτό, για να μην θιγούν οι μεγάλοι δήμοι της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά κλπ) που εμφανίζουν μείωση πληθυσμού και με βάση την οποία θα έπρεπε να μειωθεί και η κρατική επιχορήγηση.
Επομένως, σε συμμόρφωση με την υπουργική απόφαση, ο δήμος Θερμαϊκού πρέπει να επιστρέψει στους πέντε αντιδημάρχους, καταργώντας τον έκτο. Το πρόβλημα όμως ήταν ποιος θα έπρεπε να παυθεί, καθώς και οι έξι επιτελούν αξιόλογο έργο. Ενώ κάποιες σκέψεις να ακυρωθεί η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Τσακμάκα, απορρίφθηκαν καθώς το μικρό διάστημα που βρίσκεται στη θέση αυτή, ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα.
Τη λύση, όπως προαναφέραμε, την έδωσε με τη γενναία της απόφαση η κ.Ευτυχία Ζαριφέ, παραιτούμενη οικειοθελώς από το αξίωμα της αντιδημάρχου για να διευκολύνει τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των πέντε πλέον αντιδημάρχων του δήμου Θερμαϊκού, που θα πρέπει πλέον να αναλάβουν και τις ευθύνες που είχε η παραιτηθείσα αντιδήμαρχος η οποία είχε την ευθύνη για την καλή λειτουργία των υπηρεσιών υποστήριξης των πολιτικών οργάνων του δήμου, των υπηρεσιών δημοτικής κατάστασης των πολιτών, ληξιαρχείου, αλλοδαπών και μετανάστευσης, την εποπτεία των ΚΕΠ, την υπογραφή αποφάσεων εγγραφής στο δημοτολόγιο, την εποπτεία του προσωπικού και τη μέριμνα για τη ζωϊκή και φυτική παραγωγή, την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία, την ευθύνη για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, την προστασία του καταναλωτή, την εποπτεία για θέματα απασχόλησης και τουρισμού κ.α.


1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΖΑΡΙΦΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.