Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στο "σφυρί" από το ΤΑΙΠΕΔ τα κάμπινγκ Αγ.Τριάδας και Επανομής


Tα δύο κάμπινγκ της Επανομής και της Αγίας Τριάδας, ένα οικόπεδο της ΕΡΤ στα «Τσαϊρια» της Περαίας και το αεροδρόμιο Σέδες, περιλαμβάνονται στα  δεκάδες «φιλέτα» του Δημοσίου, που με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για εκποίηση.


Συγκεκριμένα πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ: Το Κάμπινγκ της Επανομής, εκτάσεως 3.210.155 τ.μ., που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Θερμαϊκού, το Κτήμα Μονοδένδρι Αζάπικο, εκτάσεως 291.619 τ.μ., στον Δήμο Σιθωνίας της Χαλκιδικής, το Κάμπινγκ Θερμαϊκού στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας, το Κάμπινγκ στο Ποσείδι της Καλάνδρας Χαλκιδικής, εκτάσεως 293.870 τ.μ., το κάμπινγκ στην Κρυοπηγή της Κασσάνδρας, εκτάσεως 117.009 τ.μ., το κτήμα Καλλιθέας Ρόδου, η Λουτρόπολη Υπάτης, οι ιαματικές πηγές Αιδηψού Ευβοίας και ένα ακίνητο της ΕΡΤ (εμβαδού 760.807 τ.μ.) στην Περαία Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στα ακίνητα αυτά, περιλαμβάνονται εκτός από τα κάμπινγκ και τοπόσημα όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), αρκετά Μοτέλ Ξενία, αστικά ακίνητα, παραθαλάσσιες εκτάσεις, γεωτεμάχια και άλλα assets του κράτους ανά την Ελλάδα.
Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης του ΣΕΦ σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.
Επίσης μεταφέρθηκαν: ο Τουριστικός λιμένας Φαλήρου, το αεροδρόμιο Σέδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκη (1,3 εκατ. τ.μ.), το Ξενία Βιτύνας, το Ξενία Δελφών, το Ξενία Αράχωβας, το Μοτέλ Ξενία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα Λητώ στο Καμινάκι της Μυκόνου.
Παράλληλα, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ περισσότερα από 230 ακίνητα και γεωτεμάχια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ μεταβιβάστηκε το δικαίωμα της επιφανείας στην έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά Αττικής, καθώς και του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (Μαρίνα) Αγ. Κοσμά Αττικής, αλλά και του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.