Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τρεις προτάσεις από το Σύλλογο Εθελοντών Μεσημερίου

Συγκεκριμένες δραστηριότητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Μεσημέρι, προτείνει ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου, με τρεις επιστολές του προς το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, αναλαμβάνοντας μάλιστα την εκπόνηση των σχετικών μελετών που απαιτούνται.

Μία από τις προτεινόμενες  δράσεις είναι στην περιοχή της κεντρικής γέφυρας του χωριού καθώς, λόγω αδυναμίας διαφυγής των νερών της βροχής, υπάρχει κίνδυνος για την καταστροφή της γέφυρας εξαιτίας κάποιας μεγάλης νεροποντής. Ο σύλλογος των εθελοντών ζητά τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την ωρίμανση μελετών, ώστε να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό μηχανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αντιπλημμυρικά έργα και ταυτόχρονα υπάρχει και ώριμη μελέτη για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του ρέματος. Επίσης ζητά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διενέργεια των απαιτούμενων μελετών (περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οριοθέτησης ρέματος, υδραυλική - τεχνική μελέτη υδραυλικού έργου, φυτοτεχνική μελέτη κ.α.)
Με τη δεύτερη επιστολή του ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου, επειδή δεν υπάρχει μόνιμος ανοιχτός χώρος δημιουργίας πολιτιστικών εκδηλώσεων, ζητά να παρέμβει στο χώρο μεταξύ του κτιρίου της Τοπικής Κοινότητας και του ρέματος, δημιουργώντας ένα αμφιθέατρο για την χωροθέτηση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς επίσης και υπαίθρια σημεία για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Σχετικά προτείνει όπως ομάδα εθελοντών τοπογράφων μηχανικών, αποτυπώσουν την περιοχή στην οποία μπορεί να γίνει η παρέμβαση. Κι ακόμη μελετητική ομάδα εθελοντών του Συλλόγου, θα δημιουργήσει σκαρίφημα με σχετική τεχνική έκθεση, στα οποία θα αποτυπώνονται ο τρόπος και ο χώρος εγκατάστασης των στοιχείων του αμφιθεάτρου, καθώς επίσης και η χωροθέτηση των φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για να κοσμήσουν το χώρο. Ενώ ο σύλλογος θα αναλάβει την κατασκευή της εγκατάστασης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας που θα παραλάβει το έργο.

Τέλος, με την Τρίτη του επιστολή ο σύλλογος ζητά να παρέμβει στην πρώην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου, ώστε να διαμορφωθεί αυτή σε δημόσιο χώρο για τη συνάθροιση της νεολαίας, των πολιτών γενικότερα, προκειμένου να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας του χωριού.  Και για να επιτευχθεί αυτό, προτείνει τη μετεγκατάσταση των γραμματοθυρίδων που σήμερα υπάρχουν μέσα στο κτίριο, σε υπαίθριο χώρο πίσω από το ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.