Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ο εισαγγελέας και τα "πολιτικάντικα τερτίπια" στο δήμο Θερμαϊκού


Τις δικές του εξηγήσεις για το σβήσιμο των κλήσεων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, δίνει μέσα από την εφημερίδα «ΠΕΡΑΙΑ» που διευθύνει, ο πρώην αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Λαζαρίδης. Χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Ζαβέρκο που έκανε τη σχετική καταγγελία  για φτηνή ιδιοτέλεια. Καθώς, όπως αναφέρει «το θέμα προέκυψε όταν η αρμόδια τότε αντιδήμαρχος αρνήθηκε να σβήσει κλήση στον καταγγέλοντα δημοτικό σύμβουλο»!

Το θέμα πήρε τις τελευταίες μέρες διαστάσεις όταν ο κ. Ζαβέρκος κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα καταγγέλοντας ότι η αρμόδια αντιδημαρχία σβήνει βεβαιώσεις παραβάσεων του ΚΟΚ σε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Και ο εισαγγελέας με τη σειρά του, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, ανέθεσε σε Ανακριτή να διερευνήσει εάν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα.
Ο νόμος προβλέπει τη διαδικασία της ένστασης κατά της βεβαίωσης παράβασης και παρέχει τη δυνατότητα στον κατά περίπτωση αρμόδιο να την κάνει δεκτή ή να την απορρίψει. Επομένως, όπως σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης, η κρίση του αρμοδίου δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης κι ως εκ τούτου οι σχετικές αναφορές «είναι εκ του περισσού για να μην πω εκ του πονηρού».
Στην ουσία τώρα του θέματος, όλες οι κλήσεις που σβήστηκαν, σημειώθηκαν από τα όργανα της δημοτικής αστυνομίας έξω από το δημαρχείο, σε χρόνο που αυτό λειτουργούσε και οι σύμβουλοι βρισκόντουσαν εκεί για αυστηρά υπηρεσιακούς λόγους. Αντιθέτως, περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε άλλο χώρο, οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.
Και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης κλείνει το σημείωμά του για την υπόθεση «σβήσιμο κλήσεων» αναφέροντας: «Δυστυχώς με πολιτικάντικα τερτίπια επιχειρούν να διεγείρουν τα αντανακλαστικά των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφής αιρετά πρόσωπα. Σε ότι με αφορά, δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε και σε κανέναν, πόσο μάλλον σε πρόσωπα που λειτουργούν με φτηνή ιδιοτέλεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.