Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ποντιακό αντάμωμα στο Μονοπήγαδο δήμου Θέρμης


Το 2ο αντάμωμα Ποντιακών Συλλόγων, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου του δήμου Θέρμης, την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 και ώρα 13:00 μ.μ., στην πλατεία του χωριού.

Ποντιακοί Σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμο το χωριό, ανταμώνουν και διασκεδάζουν σε ένα γλέντι στους δρόμους του χωριού με τους ήχους, ποντιακής λύρας και νταουλιού!
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό, μέσα από το πανηγύρι, το γλέντι το χορό, για να περισωθούν από την παράδοση όσα περισσότερα μπορούν.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με πατινάδες των χορευτικών ομάδων στους δρόμους του χωριού θα καταλήξει και θα κορυφωθεί στην πλατεία μπροστά από το μουσείο  Ποντιακής μνήμης  όπου θα πραγματοποιηθεί γλέντι με Ποντιακά συγκροτήματα. και γνωστούς Πόντιους καλλιτέχνες.
Οι χορευτές θα φιλοξενηθούν με προσφορά Ποντιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Οι χορευτικές Ομάδες θα πρέπει να εμφανιστούν με τις παραδοσιακές φορεσιές και να συνοδεύονται από Ποντιακή λύρα, νταούλι και το λάβαρο του συλλόγου τους.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
- 13:00 Άφιξη Χορευτικών Ομάδων
- 14:00 Έναρξη εκδήλωσης με παρέλαση-πατινάδα στους δρόμους του χωριού.
- 15.00 Συνάντηση των συλλόγων στην πλατεία για γλέντι και την απονομή των αναμνηστικών πλακών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.