Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Κούρεμα» στις τιμές των έργων τέχνης !

Μεγάλες ευκαιρίες σε δημοπρασία στη Θεσσαλονίκη στις 24 Μαϊου
Ένα από τα έργα της δημοπρασίας είναι η "Θεσσαλονίκη-Νέα παραλία" 1997
 του Παναγιώτη Τέτση, υδατογραφία σε χαρτόνι 57 Χ 76 εκατ. υπογεγραμμένη
Η κρίση, έφερε εκτός των άλλων και μεγάλο… κούρεμα στις τιμές των έργων τέχνης. Κι έτσι, σπάνια αυθεντικά έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, που ήταν πανάκριβα στο παρελθόν, μπορεί πλέον κανείς να τα προμηθευθεί σε τιμές που ούτε καν μπορούσε να τις διανοηθεί πριν 3-4 χρόνια.

Το έργο του Γιάννη Γαϊτη "Προσοχή" (1978), ζωγραφική
σε ξύλινα panels1,50 Χ 1,40 εκ. υπογεγραμμένο
Τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες για φιλότεχνους, συλλέκτες και επενδυτές, δίνει ο οίκος HELLENIC AUCTIONS στη Θεσσαλονίκη, βγάζοντας «στο σφυρί» την Παρασκευή 24 Μαϊου στο «Ηλέκτρα Παλλάς», έργα των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, όπως Λύτρα, Παρθένη, Οικονόμου, Μαλέα, Παπαλουκά, Μπουζιάνη Τσαρούχη, Πρέκα, Γαίτη, Ακριθάκη αλλά και των νεώτερων Τέτση, Μυταρά, Γέρου, Φασιανού, Ψυχοπαίδη, Φιλόπουλου κ.α, σε τιμές που είχαμε να δούμε από την δεκαετία του ’80!!

Η εαρινή δημοπρασία στο Λονδίνο
Η επιτυχημένη αντίστοιχη εαρινή δημοπρασία Greek sale του Βρετανικού Οίκου Bonhams στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, δείχνει και τη μεγάλη εμπιστοσύνη που διατηρεί η αγορά της ελληνικής τέχνης όχι μόνον μεταξύ των φιλότεχνων αλλά και των επενδυτών.

Το έργο του Πάρι Πρέκα (1926-1999) "Φορτηγά",
λάδι σε καμβά, 50 Χ 70 εκ., υπογεγραμμένο
Όπως αναφέρει στον κατάλογο της δημοπρασίας ο επικεφαλής του Οίκου κ. Θάνος Ευαγγελινός: 
Το έργο του Σπύρου Παπαλουκά "Ρωμαϊκό υδραγωγείο της
Μόριας (Μυτιλήνη 1925), λάδι σε χαρτόνι 23.5 Χ 26,5 εκ.
«… με αντίδοτο στην κρίση τα επίλεκτα σπάνια έργα σε τόσο χαμηλές τιμές που εξασφαλίσαμε  και τις ανάλογες «επενδυτικές»  ευκαιρίες που όλα αυτά δημιουργούν - σε αντίθεση με άλλες κορεσμένες φουσκωμένες ή φορολογικά «τιμωρημένες» αγορές – και με ορίζοντα την «αναπόφευκτη» ανάκαμψη μπροστά μας, η Τέχνη θα δώσει φως και χρώμα στο σκοτάδι..θα βρεί τους φίλους της.. και τους σώφρονες επενδυτές...».

Τον κατάλογο, με έργα όλης σχεδόν της νεώτερης ιστορίας της Ελληνικής Τέχνης, από τη Σχολή Μονάχου του 19ου αιώνα έως σήμερα, που θα παρουσιαστούν στη δημοπρασία, μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από την έδρα του δημοπρατικού Οίκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (τηλ.2310 227007) ή μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας: www.hellenicauctions.com

Τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό στις 23 και 24 Μαίου και η δημοπρασία θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ της Παρασκευής 24 Μαίου, στο  ELECTRA PALACE της Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.