Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Επεισόδια στη Ν.Μηχανιώνα οπαδών "Ηρακλή" και Χρυσής Αυγής


Σοβαρά επεισόδια απειλήθηκαν το απόγευμα στη Νέα Μηχανιώνα, όταν φίλαθλοι του Ηρακλή, που ετοιμάζονταν να μεταβούν στην Επανομή, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Αναγέννησης Επανομής-Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Μηχανιώνας της Χρυσής Αυγής. 

Οι λόγοι της επίθεσης των εκατό και πλέον οπαδών του Ηρακλή στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα, δεν έγιναν γνωστοί. Και χρειάστηκε η επέμβαση μιας διμοιρίας ΜΑΤ, που απέτρεψε τα χειρότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, παρά υλικές ζημιές.


Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική οργάνωση Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζει το επεισόδιο ως επίθεση «οργανωμένων ομάδων της ακροαριστεράς» και προσθέτει ότι «αυτές οι ομάδες, υποδυόμενες τους φιλάθλους ποδοσφαιρικής ομάδος, πέρασαν ανενόχλητες μπροστά από τα γραφεία του Πυρήνα και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον ενός άδειου κτιρίου, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πρόσοψη του». Καταλήγοντας δε αναφέρει ότι «η ώρα της Χρυσής Αυγής έρχεται και τότε κράτος και παρακράτος θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για τα όσα παρανόμως πράττουν εις βάρος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.