Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος για θανατηφόρο τροχαίο εξ αιτίας δρόμου-καρμανιόλα

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ένας πρώην αντιδήμαρχος και δύο προϊστάμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ως υπαίτιοι για ένα θανατηφόρο τροχαίο που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο οδοποιϊας, Ευάγγελο Δημητρίου, τον προϊστάμενο της διεύθυνσης οδοποιίας καθώς και τον υπεύθυνο μηχανικό της εταιρείας που ανέλαβε για λογαριασμό της «Αττικό Μετρό» την κατασκευή του σταθμού στην οδό Βενιζέλου, για το θάνατο νεαρού μοτοσικλετιστή που έχασε τη ζωή του στις 14 Ιουλίου 2009 στην οδό Εγνατία στη διασταύρωση με τη Χαλκέων.
Όπως αναφέρονταν στη μήνυση των συγγενών του νεαρού μοτοσικλετιστή: «Διερχόμενος από το σημείο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας διέσχισε τμήμα με κοιλώματα, εγκάρσιες αυλακώσεις, διατρήσεις και ρήγματα που προκάλεσαν την απώλεια πρόσφυσης του δικύκλου του και την αδυναμία έγκαιρης πέδησης». Στη συνέχεια η μοτοσικλέτα προσέκρουσε σε σταματημένο προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το θύμα μετά την πρόσκρουση εκτοξεύτηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παρασύρθηκε από λεωφορείο του ΟΑΣΘ!

Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο ο τότε αντιδήμαρχος Ευάγγελος Δημητρίου όσο και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οδοποιίας δε μερίμνησαν για τη συντήρηση του δρόμου ενώ ο μηχανικός της εταιρείας σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπρεπε να αποκαταστήσει το οδόστρωμα μετά την ολοκλήρωση του έργου και πριν ο δρόμος παραδοθεί στην κυκλοφορία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.