Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ποινή φυλάκισις για υπεξαίρεση στην Καλαμαριά


Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο ταμίας της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς, ο οποίος κατηγορούνταν πως υπεξαίρεσε 66.000 ευρώ τη διαχειριστική περίοδο 2004- 2005.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε όλα τα χρήματα πίσω στο δήμο μαζί με τους νόμιμους τόκους. Έτσι και το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, καθώς και την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τρία χρόνια.
Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου, κατά του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς, Χριστόδουλου Οικονομίδη και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα, η οποία και αφορά στη "μαύρη τρύπα" 2,5 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση τελετών το χρονικό διάστημα 2002- 2006.
Η Εισαγγελία άσκησε ακόμη δίωξη, για την ίδια υπόθεση, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου εναντίον του διατελέσαντος κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα διευθυντή της επιχείρησης αλλά και προέδρων και μελών του διοικητικού της συμβουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.