Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οι κοκορομαχίες στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Θλίψη προκάλεσε η χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού σε όσους έτυχε να την παρακολουθήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων ή μέσω της ραδιοφωνικής της μετάδοσης.  Κι αυτό εξαιτίας των αντεγκλήσεων, των διαξιφισμών και των προσωπικών αντιπαραθέσεων που κάποιες στιγμές έκαναν το δημοτικό συμβούλιο να θυμίζει… ζούγκλα.

Και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες αντιπαραθέσεις, όμως τώρα το κακό παράγινε. Και θα οξύνεται το κλίμα πιστεύουμε ακόμη περισσότερο, όσο θα πλησιάζουμε προς τις επόμενες  δημοτικές εκλογές, οι οποίες ως γνωστόν θα διεξαχθούν σε ένα χρόνο. Καθώς ορισμένοι, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τη διοίκηση του δήμου, πιστεύουν ότι οξύνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα, θα κερδίσουν «πόντους» στο παιχνίδι διεκδίκησης της Δημαρχίας.

Δυστυχώς, λόγω ακριβώς αυτής της οξύτητας, σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αλλά και αυτή καθαυτή η δημοτική περιουσία, που κινδυνεύει να λεηλατηθεί, όπως έγινε με την αυθαίρετη υπαγωγή των κάμπινγκ της Επανομής και της Αγίας Τριάδας στο ΤΑΙΠΕΔ, περνούν σε δεύτερη μοίρα και δεν απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο με την πρέπουσα σοβαρότητα. Κι όμως χτες, αντί να παρακολουθούμε κοκορομαχίες στη συνεδρίαση, περιμέναμε όλο το δημοτικό συμβούλιο ως μία γροθιά να καταθέσει ιδέες και προτάσεις και να  συσπειρωθεί στον αγώνα που πρέπει να ξεκινήσει για τη διάσωση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Αυτό δεν έγινε. Και η ευθύνη βαρύνει όλους.

1 σχόλιο:

  1. Kai einai liga afta poy grafete. Dikaiologimena o proedros toy Dimotikoy symvouliou apokalese "perastikous" aftous poy monima diatarasoun to klima sto Dimotiko Symvoulio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.